Geri Dön
Spor Kulüplerden TFF’ye olağanüstü seçimli genel kurul çağrısı

Kulüplerden TFF’ye olağanüstü seçimli genel kurul çağrısı

Süper Lig kulüpleri, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) olağanüstü seçimli genel kurula gitmesi için noter onaylı imza toplamaya başladı.

Kulüplerden TFF’ye olağanüstü seçimli genel kurul çağrısı

 

Kulüpler Birliği Vakfının Maslak'taki ofisinde bir araya kulüp temsilcilerinden Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Hüseyin Yücel ile Asbaşkanlar Mete Vardar ve Onur Göçmez; İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Saral ile Adana Demirspor Eski Başkanı Murat Sancak, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Siyah-beyazlı yöneticiler, (TFF) bir an önce olağanüstü seçimli genel kurula gitmesi gerektiğini belirtti. Beşiktaş Kulübü’nün yöneticileri Beşiktaş olarak 7 delegeyle birlikte imza vereceklerini aktardı.

METE VARDAR: TEMMUZ KARARINI BAŞKANIMIZ VE YÖNETİM KURULUMUZDAKİ ARKADAŞLARIMIZLA ÇOK GEÇ BULUYORUZ

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Mete Vardar, şunları kaydetti:

“Özellikle son zamanlarda olan olayları hepimiz izliyoruz, görüyoruz. Bugün burada olma sebebimiz Kulüpler Birliği’nde çok değerli kulüp başkanları ve yöneticileri ile beraber bir sürece girdik. Bununla ilgili de özellikle 18 Temmuz olarak ifade edilen ama resmi bir karar olmadığını gözlemlediğimiz kararla ilgili, çok daha önceden federasyon ve tüm kurulları ile beraber seçime gitmesi gerekiyor. 18 Temmuz kararını başkanımız ve tüm yönetim kurulumuzdaki arkadaşlarımızla beraber çok geç buluyoruz. Beşiktaş Kulübü de pazartesi günü tüm delegeleri ile beraber 7 kişi olarak imzasını atmış olacak. Bugün bu konuştuğumuz konuda Beşiktaş belki imzayı pazartesi günü atacak ama aylardır zihinlerde bu imzayı attık. Bu konunun değişmesi gerektiğini ve çok daha önceden bu kararın verilmesi gerektiği ile ilgili Beşiktaş Kulübü olarak çok net olarak ifade ettik. Bugün geldiğimiz noktada ne yazık ki tüm olumsuzlukların yaşandığı, hiç yaşanmadığı kadar sıkıntılarla karşılaştığımız bir sezon yaşıyoruz. Bu seçimin özellikle Avrupa Şampiyonası’ndan önce yapılmasının aynı zamanda milli takımımıza da Avrupa Şampiyonası’nda daha fazla katkı sağlayabileceğini düşünüyoruz.”

ONUR GÖÇMEZ: TÜM FUTBOL ŞUBESİ BAŞKANLARIMIZ VE BEŞİKTAŞ, TÜRK FUTBOLUNUN GELECEĞİ İÇİN BURADADIR

Siyah-beyazlı kulüpte Asbaşkan Onur Göçmez ise, şunları ifade etti:

“Burada güzel bir şey var. Kıymetli ve değerli başkanlarımız Türk futbolu için burada. Beşiktaş da Türk futbolunun geleceği için burada. Türk futbolunun bir sezon daha kaybedecek durumu söz konusu değildir. Çok hızlı ve derhal bir değişime girmesi lazım. Sadece yönetim olarak değil, tüm kurulları olarak bu değişimin yapılması lazım. Tüm futbol şubesi başkanlarımız ve Beşiktaş, Türk futbolunun geleceği için buradadır. En kısa zamanda. Belli bir tüzük var, belli bir toplanması gereken imza var. En kısa zamanda Türk futbolunun bir değişime ihtiyacı var. Bunun için tarih belirlemek bizim görevimiz değil. Bizim burada değerli federasyon yöneticilerimize verdiğimiz mesaj budur. Hızlı bir şekilde Türk futbolunun geleceğini kurtarmaları adına düzgün bir karar almalarını bekliyoruz. Tarih onların vereceği bir karar.”

HÜSEYİN YÜCEL: BİZ BEŞİKTAŞ OLARAK İLK GÜNKÜ DURUŞUMUZU AYNI ŞEKİLDE SERGİLEMEYE DEVAM EDİYORUZ

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkan Hüseyin Yücel de şöyle konuştu:

“Burada Kulüpler Birliği’ne destek amacıyla toplandık. Bizler Beşiktaş Kulübü olarak, ilk gün hangi noktadaysak bugün de yine aynı noktadayız. Benim burada kulüplerimize bir çağrım olabilir, özellikle bazı kulüplerimize. Sabah başka uyanıp farklı söylemlerde bulunup, akşam yatarken farklı söylemlerde bulunan kulüplerimizi biraz daha tutarlı olmaya davet ediyorum. Biz Beşiktaş olarak ilk günkü duruşumuzu aynı şekilde sergilemeye devam ediyoruz. İnşallah hayırlısı olur.”

ECMEL FAİK SARIALİOĞLU: BUGÜNDEN TEZİ YOK BİR AN ÖNCE GİTMELERİ LAZIM

İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu da şunları aktardı:

“Bugün önemli bir gün. Bir imza kampanyası başlattık. Yaklaşık 7- 8 kulübümüz bugün burada oldu. 1. Lig’den de katılan kulüplerimiz olacak. Arayıp pazartesi günü imza kampanyasına biz de destek vereceğiz diyen kulüplerimiz oldu. Seçimin ligin bitmesinden 1 hafta veya 10 gün sonra yapılması lazım. Çünkü ileride çok büyük sorunlar doğuracak. Bunların da bütün açıklamasını yaptık. İhtarını çektik. Bunları da basını açıklayacağız. Bugünden tezi yok bir an önce gitmeleri lazım. Yaklaşık 60-70 delege imza verdi. Bayramdan sonraki hafta da imzaların fazlasıyla tamamlanacağına inanıyoruz. Ne bekleniyor? İmza tamamlansa ne olacak, tamamlansa ne olacak. Neyi bekliyorlar? Bundan daha beter bir gün olabilir mi? Söylenecek bir şey yok. Her şeyi kamuoyu biliyor. Her şey kamuoyunun takdirine.”

BAYRAM SARAL: TFF YÖNETİM KURULUNUN ALMIŞ OLDUĞU BİR KARAR ŞU AN İÇİN MEVCUT DEĞİL

Sarı-siyahlı kulübün yönetim kurulu üyesi Bayram Saral şu değerlendirmede bulundu:

“Toplantı yeter sayısı için %40. Yaklaşık 130 civarında bir delege. Olağanüstü seçimli genel kurul için ise %50 + 1. O da yanlış hatırlamıyorsam 165 delegeye geliyor. Bugün itibarıyla 8 kulüp bu imzayı verdi. İki tane ihtarname var. Birincisi Mehmet Büyükekşi’nin açıklamış olduğu tarih, resmi sitede henüz yayınlanmadı. TFF Yönetim kurulunun da almış olduğu bir karar şu an için mevcut değil. Dolayısıyla biz statünün 29’uncu maddesini işleme koyarak bugün itibarıyla ihtarnameleri çektik. İstanbulspor kulübü olarak da ayrıca genel kurul tarihinin liglerin bitiminden maksimum 15 gün sonraya alınması gerektiği yönünde bir ihtarname çektik. Diğer kulüpler de bayramdan sonra bu sürece katılacaklardır.”

MURAT SANCAK: TÜRK FUTBOLUNUN GELECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORSAN LİG BİTMEDEN BİR KARAR AL VE SEÇİMLİ GENEL KURULA GİT

Adana Demirspor Eski Başkanı Murat Sancak ise şöyle konuştu:

“Ben başkan değilim biliyorsunuz. Mehmet Büyükekşi, beni ekranda görecek ve rahatsız olacak. Geçen gün katıldığım Kulüpler Birliği Vakfının toplantısından sonra bir başkanımızı arıyor ve diyor ki 'Murat Sancak Adana Demirspor Kulübü Başkanı değil. Sizin toplantınızda ne işi var? Niye alıyorsunuz toplantıya?

Sayın Mehmet Büyükekşi: Kimin Kulüpler Birliği toplantılarına katıldığına bakma. Tek tek arama. Kulüpleri baskı altına alma. Türk futbolu için ne gerekiyorsa ve hangi adımlar atılması gerekiyorsa onu at. Sen TFF Başkanı olduğumda sana demiştim ki, tüm kulüplere istediğin kadar olanaklar sağla ama çöreklenmiş çeteleri temizlemekle uğraşmazsan sen de diğer federasyon başkanları gibi tarih sahnesinde yerini alacaksın. Onun için senden rica ediyorum. Öyle 18 Temmuz'a filan bırakma. Türk futbolu adına Türk futbolunun geleceğini düşünüyorsan en erken hangi kararı alman gerekiyorsa lig bitmeden bir karar al ve seçimli genel kurula git. Aday olmak istiyorsan da aday ol. Sana aday olma diyen de yok. Eğer o seçimde de eğer delegelerin bir fazlası seni tercih ederlerse saygı duyarız. Başımızı eğer çıkarız. Ama senden ricam hiçbir kulübü baskı altına alma. İnsanları böyle tehditle terbiye etmeye de kalkmayın.

Evet bizim Kulüpler Birliğinin WhatsApp grubunda sana gelen bilgileri de biliyoruz. Ama yapma yapma Sayın Başkan. O çetelerle uğraşamadın, o çeteleri bitiremedin. Ulusal medyaya da seslenmiş olayım. 10-15 gündür Varan 1, 2, 3, ve 4 diye paylaştığım herkesin bildiği ama korkusundan kimsenin dile getiremediği o bilgiler, o çete başları, elebaşları herkes bildiği halde gündeme getirmeyip de ben gündeme getirdiğimden dolayı ama hiçbir spor medyası, hiçbir spor medyası korkaklık içerisinde ve bunları yayınlamaktan kendini imtina ediyor. Acaba o federasyon başkanını getiren medya kuruluş patronları mı var? Onun için mi gündeme almıyorsunuz. Lütfen sizlere de söylüyorum. Kimseden korkmayın. Kimsenin adamı olmayın. Türk futbolu için çalışın. Spor yorumcularına sesleniyorum. Bağlantılarınızı bırakın. Öyle bilgiler akıyor ki aklınız hayaliniz duruyor. Kimin eli kimin cebinde olduğu belli değil.

Bugün başkanın bana verdiği vekaletle buradayım. Başkanın bana verdiği vekaletle bu toplantıya katıldım. Bana soruyorlar federasyon başkanı olacak mısın? Hayır olmayacağım. Öyle bir derdim yok. Öyle bir amacım da yok. Şu anda hiçbir kulüp başkanının şu aday diye dile getirdiği hiç kimse yok. Yani bu son 6 aydır gelişen olaylara baktığınız zaman Türk futbolunda neler yaşadığını hep birlikte gördük. Hep birlikte gördük. Hakem dövüldü, uluslararası arenaya bütün dünya futbol otoritelerine karşı rezil olduk. Dünkü oynanmayan bir süper kupa maçı. Ya bu halde mi olmamız lazım? Futboldaki adaletsizlikler devam ettiği sürece çünkü burada istenilen kulüp düşürülebiliyor. Istenilen kulüp de şampiyon yapılabiliyor arkadaşlar. Bir talimatla VAR'daki kayıtların açıklandığı zaman oradaki rezaleti görüyorsunuz.

Bir futbol takımın taraftarı olan birinin siz nasıl kalkıp o maçın VAR'ına veriyorsunuz. Milleti oradan terbiye ediyorsunuz. VAR'daki çizilen çizgilerden tutun, yarı otomatik sisteme kadar çizilen çizgilere bakın. Yarı otomatik sistem 7 dakika sonra nasıl ekrana getiriliyor? Yarım dakika-1 dakika içerisinde bir dakika içinde getirilmesi lazım. Adaleti sağlayın. İnsanların canı yanıyor. Ama korkuyorlar. Çünkü elinizde kırbaçla bekliyorsunuz tepelerinde tutuyorsunuz. Beni düşürmesinler diye sesini çıkaramayan maalesef başkanlarımız var. TFF Başkanı, sanki bütün suçlular kulüpler diye açıklamıştı ve 'Yeter artık yeter' demişti. Ben de Sayın Büyükeşi sana söylüyorum, 'Yeter, yeter, yeter.' En erken bir şekilde TFF'yi seçimli genel kurula götür. 18 Temmuz deyip aklımızla oynama. Bu adam Adana Demirspor Kulübü başkanlığını niye bıraktı? Yani bir kulüp zarar gördüğü, mağdur olduğu ve çıkıp açıklamalar yaptığı zaman siz cezalarla terbiye etmeye çalıştığınız için kaçtı.

Bu kulüpler hakları nasıl arayacak? Nasıl koruyacak? Haksızlık yapılsın. Oturun ve bekleyin diyorsunuz. Yok öyle bir dünya. Ben Adana Demirspor başkanlığını sizlerle mücadele etmek için bıraktım. Bir vatandaş olarak da sizlerle mücadele edeceğime sonuna kadar da söz veriyorum. Hiçbir zaman da TFF başkanlığına aday olmayacağım. Bunu da herkes bilsin. Sayın Mehmet Abi, en erken şekilde seçimli genel kurula nasıl götürebiliyorsan hangi yetkiye sahipsen, en erken şekilde karar al ve götür. Bu futbol içindeki çatışmayı da ortadan kaldır. Şu anda kulüpleri birbirlerine düşman hale geldiler. Bu ortamı siz yarattınız. Bunu da ortadan kaldıracak olan sizlersiniz.”