Geri Dön
Spor Metin Tokat, TFFHGD Başkanlığına adaylığını açıkladı

Metin Tokat, TFFHGD Başkanlığına adaylığını açıkladı

Eski Hakem Metin Tokat, nisan ayında yapılması beklenen Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) 14. Genel Kurulu öncesinde Genel Başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Metin Tokat, TFFHGD Başkanlığına adaylığını açıkladı

 

Adaylık süreci, projeleri ve hakkında ortaya atılan bazı iddialarla ilgili Demirören Haber Ajansı’na (DHA) açıklamalar yapan Metin Tokat, “Türkiye'nin 81 ilinde yapısal sürecini tamamlamış ve binlerce üyesi ile çok önemli bir sivil toplum kuruluşu olan derneğimiz, Şubat ayı itibariyle tüm şubelerinde şube seçimlerini sorunsuz ve camiaya yakışır düzeyde birlik beraberlik içerisinde tamamlamıştır. Aynı şekilde şubelerden seçilen delegelerimiz de yeni genel başkanı seçmek için Nisan ayında Ankara'da bir araya gelerek demokratik, şeffaf ve hakemlik adaletine yakışır düzeyde bir serüvenin son virajında görev alacaklardır” dedi.

"ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERİYORLAR"

Son dönemdeki gerek saha çalışmaları ve gerekse basın, sosyal medya aracılığı ile bazı kirli bilgilerin yayıldığını gördüklerine dikkat çeken Metin Tokat, şu ifadelere yer verdi: “Fakat görmekteyiz. Mevcut Genel Başkan veya onun adına hareket eden kişiler tarafından adaylığıma halel getirmek maksadı taşıyan kara propagandalar yapılmakta, basına servis edilen ve hayal ürünü olduğu apaçık ortada olan iddiaların gündeme getirilmektedir. Korku ve panikle, 9 yıla yaklaşan 3 dönemlik yönetim sürecinin örtbas edilen yanlışlarının açığa çıkacağı korkusuyla gerçek olmayan iddialar ortaya atılmaktadır.

Genel Başkanlık adaylık hakkım için gerekli belge olan onaylı hazirun listesinin altında imzası olanların, aday olamayacağım yönündeki söylenti yayma gayretleri, kendi imzalarını inkar niteliğinde olup hukuki kaideleri hiçe sayan bir kaos yaratma gayretinin ötesine geçemeyecektir. Seçilemedikleri ve destekledikleri adayların seçim kaybettiği bazı şubeler için ‘çamur at izi kalsın’ gayesiyle yapılan bu tür yanlış ve izahtan vareste stratejilerini de şaşkınlık ve üzüntüyle takip etmekteyiz.

Vaktiyle bir genel başkan adayını sebepsiz ve dayanaktan bir yoksun şekilde ‘sırf aday oldu diye’ dernekten ihraç etmeye çalışan, bir başka dönemde Genel Başkan adayına Genel Kurulda söz vermekten dahi korkan, her türlü farklı görüşe tahammülü olmayan ve dernek disiplin kurulunu üyelerine bir ‘aba altından sopa gösterme’ mekanizması olarak kullanmaya çalışan, aynı tonda olmayan başka seslere kulak kapatan ve miadını tamamlamış, koltuk sevdasını aşamamış bu zihniyetin 'gerek gövdesiyle, gerek de dalı budağıyla' artık son bulması gerekliliği, tüm paydaşlarca gözler önündedir.”

"GENEL BAŞKANLIĞA YENİDEN ADAYIM"

05.09.2022 tarihi itibariyle Üst Klasman Mentörü olarak, ilgili dönemde görev yapan MHK üyesi ve TFF Yönetim kurulunun onayıyla 2022-2023 futbol sezonunda görev aldığını hatırlatan Tokat, şöyle devam etti:

“Aynı şekilde 2023 yılı Mayıs ayında Ankara Şubesi ve Ankara İl Hakem Kurulu aracılığı ile vize evraklarımı teslim edip 2023-2024 sezonunda vize işlemlerini yaptırarak aynı kadroda federasyonumuz bünyesinde görev yapmaktayım. Ayrıca seçilmiş bir Ankara Şubesi Delegesi ve aktif bir Ankara Şubesi üyesiyim. Uzun yıllar içerisinde ifa ettiğim TFFHGD Genel Başkanlığı, MHK Başkan vekilliği ve Bölge Sorumluluğu, FIFA seviyesine ulaşan hakemlik, gözlemcilik, scout ekibi ve son olarak mentörlük görevlerinde edindiğim tecrübe ve birikimimle, Anadolu'nun güzide şehirlerinin şube başkanları, kıymetli delegelerimizin teveccühü ve desteklerini belirten samimi ve heyecanlı yaklaşımları neticesinde daha önce gurur duyarak yerine getirdiğim Genel Başkanlık görevine talip olduğumu ilan ediyorum.”

"ÇABAMIZ MENFAATSİZ ÇALIŞMA RUHUDUR"

Çalışma arkadaşları ile birlikte, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da kişi odaklı değil, teşkilat, proje, çalışma ve üretim odaklı bir görüşün temsilcisi olacaklarını ifade eden Metin tokat, projelerini ve hedeflerini şöyle sıraladı:

“Hakemliğin ve Gözlemciliğin son dönemde aldığı yaralar ve çözülemeyen sorunlar gözler önündeyken, Genel Merkezimizin sorunlara çare olmaktan ziyade ortaya yeni sorunlar çıkarması, hak arayan ve itibarı ayaklar altına alınan hakem ve gözlemcilerin sesi olamaması sebebiyle onlarca üst düzey hakemin istifa etmesine sebep olduğu gerçeğinden yola çıkarak artık kalıcı çözümlerin vaktinin geldiği inancıyla bu gömleği üzerimize giymemiz hasıl olmuştur. Bu yolda birleştirici ve bütünleştirici adımlar atarak camianın yeniden güven duyacağı bir dernek yapısını inşa etmemiz gerekmektedir. Bizimle beraber hakemlik müessesesine en ufak dahi hizmet etmek isteyen hangi üyemiz varsa herkese kapımız açıktır. Ancak bu şekilde ortak akıl ve istişarelerle ürettiğimiz ve hedeflediğimiz projeleri hayata geçirebilir, en önemlisi kuruluş misyonu hakem ve gözlemcilerin haklarını korumak olan derneğimizi tekrar hak ettiği saygınlığa kavuşturabiliriz.

Sevgili Hakemler; gayemiz hizmet ruhudur, çabamız menfaatsiz çalışma ruhudur, misyonumuz milli değerler için milli ve ahlaki vazifeleri ötelemeden, hemen derhal ve şüphesiz yerine getirmektir. Şu ana kadar siz değerli üyelerimizin ortaya koyduğu sözlü ve yazılı destekleriniz göstermiştir ki, camiamızın geleceğini şekillendirecek olan 14. Olağan Genel Kurul Seçimlerinde tüm hakem ve gözlemcilerimiz üyesi olmaktan yeniden gurur duyacağı bir dernek yönetimine kavuşacaktır.”