Geri Dön
Spor Milli güreşçiler, Avrupa Şampiyonası'nda yarın 5 madalya için mindere çıkacak

Milli güreşçiler, Avrupa Şampiyonası'nda yarın 5 madalya için mindere çıkacak

Romanya'nın başkenti Bükreş'te devam eden büyük erkekler Avrupa Güreş Şampiyonası serbest stilde yarın akşam final seansında milliler 1 altın,1 bronz ve 3 repesaj maçına çıkacak.

Milli güreşçiler, Avrupa Şampiyonası'nda yarın 5 madalya için mindere çıkacak

MUHAMMET KARAVUŞ ALTIN MADALYA İÇİN GÜREŞECEK

Şampiyonada 57 kiloda mücadele eden Muhammet Karavuş, yarı finalde Gürcü rakibi Roberti Dingashvili’yi 32 saniyede 10-0 teknik üstünlükle yenerek finale çıktı.

Muhammet Karavuş, seribaşı olduğu için çeyrek finalde mindere çıktı. Bu turda Fransız Ilman Mukhtarov'u 11-0 teknik üstünlükle yendi ve yarı finale çıktı. Karavuş, yarı finalde Gürcü rakibi Roberti Dingashvili’yi 32 saniyede 10-0 yenerek finale yükseldi. Finalde yarın akşam seansında Avrupa şampiyonu Ermenistanlıl Arsen Harutyunyan ile altın madalya için mücadele edecek.

Organizasyonda 97 kiloda İbrahim Çiftçi, ilk turda Dağıstan asıllı Fransız Adlan Bakırsoultanovic Viskhanov'u 9-2 yendi. Milli sporcu, çeyrek finalde Alman rakibi Eric Thiele'yi ise 4-2 yenerken; yarı finalde karşılaştığı Gürcü rakibi Givi Matcharasvili'ye 7-2 kaybetti. İbrahim Çiftçi, bronz madalya için repesajdan gelecek Bireysel Rus sporcu Aleksandr Hushtyn ile Litvanyalı F. Lukas müsabakasının galibiyle karşılaşacak.

Abdullah Toprak ise 65 kiloda ilk turda Dağıstan asıllı Arnavut rakibi Islam Dudaev'e 6-3 yenildi. Repesajda ise Rumen rakibi Stefan Coman yenerse Fransız Khamzat Arsamerzouev karşısında bronz madalya için güreşecek.

70 kiloda mindere çıkan Haydar Yavuz ise ilk turda Oleksi Borutov'u 7-6 yenerken, çeyrek finalde Gürcü rakibi Akaki Kemertelidze'ye 7-4 mağlup oldu. Yavuz, repesajda Bireysel Blrus Vladyslav Koika ile mücadele edecek. Haydar Yavuz, galip gelir ise bronz madalya için Bulgar Ramazanov karşısında mindere çıkacak.

79 kiloda Ramazan Sarı, ilk turda Polonyalı Kamil Rybicky'i 11-0 teknik üstünlükle; çeyrek finalde ise Olimpiyat 2'ncisi Bireysel Blrus Magomedkhabib Kadımagomedov'a 10-0 yenildi. Milli güreşci repesajda Bulgar Miroslav Kirov ile karşılaşacak. Galip gelirse Küba asıllı İtalyan Frank Chamizo karşısında mücadele edecek.