Geri Dön
Spor Milli güreşçiler Yasemin Adar ile Elvira Kamaloğlu, Bakü'deki kota mücadelesinde yarı finalde

Milli güreşçiler Yasemin Adar ile Elvira Kamaloğlu, Bakü'deki kota mücadelesinde yarı finalde

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de devam eden Avrupa Kalifikasyon Müsabakaları’nda yarışan milli güreşçiler Yasemin Adar Yiğit ile Elvira Kamaloğlu, rakiplerini geçerek adını yarı finale yazdırdı.

Milli güreşçiler Yasemin Adar ile Elvira Kamaloğlu, Bakü'deki kota mücadelesinde yarı finalde

Azerbaycan’da 5-7 Nisan tarihlerinde gerçekleşen Avrupa Kalifikasyon Müsabakaları’nda, kadınlar 76 kiloda Yasemin Adar Yiğit, çeyrek finalde bağımsız sporcu Rita Talismanovaa’yı 11-0 yenerek yarı finale yükseldi. Yasemin, yarı finalde Avusturyalı Martina Kuenz ile karşı karşıya gelecek.

57 kiloda yarışan milli güreşçi Elvira Kamaloğlu, çeyrek finalde Macar rakibi Erika Bognar’ı 5-0 ile geçerek yarı finale çıktı. Elvira ise Alman rakibi Sandra Paruszewski ile karşılaşacak. Milli sporcular, akşam seansında kota mücadelesi verecek.

Öte yandan 53 kiloda mücadele eden Zeynep Yetgil, çeyrek finalde bağımsız sporcu Natalia Malysheva'ya kaybetti. 62 kiloda Kadriye Aksoy ise Moldovalı rakibi Mariana Cherdivara-Esanu'ya yenildi. Milli sporcular, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları için kota şansını 9-12 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek Dünya Kalifikasyon Müsabakaları’na bıraktı.