Geri Dön
Spor MKE Ankaragücü - Başakşehir maçının ardından

MKE Ankaragücü - Başakşehir maçının ardından

Süper Lig’in 30’uncu haftasında MKE Ankaragücü sahasında konuk ettiği Başakşehir'i 2-1 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu ile Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan açıklamalarda bulundu.

MKE Ankaragücü - Başakşehir maçının ardından

Emre Belözoğlu, maçı kazanmanın kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, "En sondan başlarsak bütün oyuncular istediler, arzu ettiler. Bu kadar kötü zeminlerde futbol oynamak çok zor. İki takımın da oyuncularını tebrik etmek lazım; ama benim takımımın oyuncularını ayrı olarak tebrik etmek istiyorum. İyi çalıştık hafta başında. Maçın başında bile pozisyona girdik. Oyunda dinamizmini hiç kaybetmediler, baskı altına aldılar rakibi. İlk yarıda gol bulabilirdik; biraz daha kenarda, birebirde yakaladığımız pozisyonları değerlendirseydik. Olmadı. 2'nci yarıda da 2-0'ı yakaladık, üstüne 3'ü yakalayabilirdik, atamadık. Rakip 1 tane geldi, golü yedik. Sonra başka bir senaryo oldu 20 dakika. Çok zorlu bir sene, yorucu bir sene hepimiz adına. Hem mental hem Ankaragücü adına çok zor bir sene. Allah'ın izniyle sezon sonunu iyi yerde bitireceğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"SÜPER LİG'İN İTİBARININ BİRAZ DAHA ÖNDE OLMASI GEREKİYOR"

Belözoğlu, maçı bir dönüm noktası olarak gördüklerini söyledi. Aynı statta önceki gün oynanan Gençlerbirliği-Kocaelispor maçına değinen Belözoğlu, "Bu Türkiye Futbol Federasyonu'nun yapmış olduğu düzen, 2 tane Ankara'nın önemli kulübüne işkenceden öte bir şey değil. Bence 2 tane ligin birbirinden ayırt edilmesi gerekiyorsa pozitif anlamda Süper Lig'in biraz daha itibarının önde olması gerekiyor. Bizden 24 bile değil 18 saat önce; bir kademe altta, onlar da çok büyük bir takım. Kesinlikle yanlış anlaşılsın istemiyorum; ama ben çok büyük bir skandal olarak görüyorum bu planlamayı. Bizim bu sene 5 falan oldu herhalde, üst üste maçlarımızın oynandığı ertesi gün bizden önce oynuyorlar" dedi.

ATAN: NEGATİF AYRIMCILIK YAPILMASINA KARŞIYIM

Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan, Ankaragücü'nü tebrik ederek, "Bundan 2-3 hafta önce Gençlerbirliği maçları Keçiörengücü stadına alınıyordu, yanlış bilmiyorsam. Başakşehir gelince ya da Anadolu takımları gelince maalesef üvey evlat muamelesini devam ediliyor. Dün Gençlerbirliği burada bir maç oynuyor. Tahminimce Keçiören'de oynadıkları maçlarda da iyi sonuçlar almadılar. Onlar da burada oynamak istedi. Buna da hak veriyorum yani; ama burası ülkenin başkenti. 2 tane genç jenerasyon hoca. Özellikle Başakşehir oynamak isteyen, topa sahip olmak isteyen, geriden oyun kurmak isteyen taraf. Ankaragücü de öyle, kaliteli oyucuları var. Hocanın da mantalitesinde pas oyunu var; ama neyle kıyaslayacağız şimdi? Yani genç jenerasyonu neye göre değerlendireceğiz? 90'lara geri mi dönelim? Bir tarafa oyuncuları toplayalım. Oraya uzun vuralım dibine, koş peşine onu mu oynayalım tekrardan yani? 'Sonra Çağdaş Atan geriden oyun kurmak istiyor, şöyle oluyor böyle oluyor.' Yani bizden istenilenle, verilen malzeme arasında büyük fark var. Ben Anadolu takımlarına bu kadar negatif ayrımcılık yapılmasına karşıyım. Yani tamam, büyük takımlarımız çok değerli bizim için 4'ü de. Onların maçlarında neden iptal oluyor da saha başka tarafa alınıyor, bizim maçımız burada 2 tane üst üste maç oynamak zorunda bırakılıyor. Ben bunu anlamıyorum" diye konuştu.

Oyuncularını tebrik eden Atan, "Bireysel performans aşağıda kaldı bana göre. İlk yarı Ankaragücü'nün 1-2 tane uzak menzilli şutu var ama; bizim 4 tane 6 pastan içeri sokamadığımız top var. Sadece fileyi bulamadığımız top var, Davidson'un 2 pozisyonu, Aleksic'in 2 pozisyonu, Hamza'nın kafa pozisyonunu bile saymıyorum. İlk yarı, o toplardan 1-2 tanesini gol yapabilsek içeriye çok rahat bir şekilde girebilirdik. Maçın başından sonuna kadar oyun planına sadık kalmaya çalıştı oyuncularım. Bu sahaya göre topa sahip olma oranımız gayet makul. Girdiğimiz pozisyonlar da makul; ama dediğim gibi 1-2 yerde bireysel performans aşağıda kaldı ve gerçekten kötü goller yedik. Bizim kalitemize yakışmayacak goller yedik. Girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik" dedi.