Geri Dön
Spor Olimpiyat yolcusu üç Türk sporcu Team Visa atletleri arasına girdi

Olimpiyat yolcusu üç Türk sporcu Team Visa atletleri arasına girdi

Dijital ödeme şirketi Visa, Paris 2024 Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları’nda Olimpik Boksör Buse Naz Çakıroğlu, Olimpik Tekvandocu Hakan Reçber ve Paralimpik Okçu Öznur Cüre Girdi’yi Team Visa’nın sporcuları arasına aldığını basın toplantısıyla açıkladı.

Visa, Paris 2024 Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları’nda Olimpik Boksör Buse Naz Çakıroğlu, Olimpik Tekvandocu Hakan Reçber ve Paralimpik Okçu Öznur Cüre Girdi’yi Team Visa’nın sporcuları arasına aldığını basın toplantısıyla açıkladı. Levent’te bir otelde düzenlenen basın toplantısına Visa Türkiye Genel Müdürü Samile Mümin, UNDP Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır, Olimpik Boksör Buse Naz Çakıroğlu, Olimpik Tekvandocu Hakan Reçber ve Paralimpik Okçu Öznur Cüre Girdi ve çok sayıda davetli katıldı.

Program kapsamında ayrıca Visa, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Habitat Derneği iş birliği ile Paris 2024 Oyunları öncesinde olimpiyat değerlerini ve ruhunu tüm Türkiye’ye yaymak amacıyla 8-14 yaş arası çocuklara özel sorumluluk projesi de hayata geçirildi. Proje kapsamında olimpik değerler ve spor aracılığıyla çocukların kendilerini güçlendirmeleri, yetenek ve potansiyellerine inanarak kendilerini geliştirebilmeleri amaçlanıyor. 12 ilde hayata geçirilen proje kapsamında yaz aylarında deprem bölgesi gibi dezavantajlı coğrafyalardan gelen kız çocuklarına yelken ve dayanıklılık eğitimleri de verilecek.

MÜMİN: TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDAKİ ÇOCUKLARA POTANSİYELLERİ KONUSUNDA İLHAM VERMEYİ AMAÇLIYORUZ

Visa’nın Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’na 40 yıla yakın süredir destek verdiğini söyleyen Visa Türkiye Genel Müdürü Samile Mümin, “2024 aynı zamanda Visa’nın Türkiye’deki varlığının da 40’ncı yıl dönümü. Tüm dünyaya ilham veren bu ikonik spor organizasyonunu bunca yıldır ülkemizle buluşturmaktan son derece gururluyuz. Paris 2024 Oyunları’nda yarışacak Buse Naz Çakıroğlu, Hakan Reçber ve Öznur Cüre Girdi’ye Team Visa’ya hoş geldiniz diyorum. Sporcularımız azimleri, kendini aşma çabaları, disiplinli çalışmaları ve başarılarıyla olimpiyatların ‘daha ileri, daha yükseğe, daha güçlü, birlikte’ sloganının güçlü birer temsilcisi. Her birine şimdiden Paris 2024 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nda başarılar diliyorum. Bu yıl Paris 2024 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nda, olimpiyatların alışılagelmiş sloganı ‘Daha hızlı, daha yüksek, daha güçlü’nün yanına bir de ‘birliktelik’ kavramı eklendi. Kapsayıcılık ve eşitlik taahhüdümüzün bir yansıması olan Olimpiyat Değerleri Eğitimi projesiyle Türkiye'nin dört bir yanındaki çocuklara potansiyelleri konusunda ilham vermeyi amaçlıyoruz. Ayrıca Team Visa kapsamında olimpiyat yolunda destek vereceğimiz 3 başarılı olimpik ve paralimpik sporcumuz da projemizin bir parçası olacak” dedi.

HAZIR: SON DERECE HEYECANLIYIM

Çocukların ve gençlerin spor farkındalığının artmasını ve sosyal hayata katılımlarını önemsediklerini belirten Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır, “Spor değerlerini ve kültürünü, olimpik ve paralimpik değerlerle buluşturacağımız proje için son derece heyecanlıyız. Projeyle çocukların ve gençlerin özgüveninin ve cesaretinin desteklenmesini, sürdürülebilirlik ve kapsayıcılık ile ilgili farkındalıklarının artmasını, toplumsal cinsiyet eşitliğinin desteklenmesini, sporun beraberinde getirdiği dostluk, uyum, barış ve fair play kültürünün yaygınlaşmasını hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

VİNTON: BİZİ EN ÇOK HEYECANLANDIRAN EŞİTLİK VE KAPSAYICILIK İLKELERİ

Bu projede kendilerini en çok heyecanlandıran şeyin eşitlik, kapsayıcılık ve başkalarına saygı ilkeleri olduğunu belirten UNDP Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, “Bu idealler, 'tüm insanların özgür, onur ve haklar bakımından eşit doğduğunu' söyleyen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin Birinci Maddesi'ne dayanmaktadır. Sporun, tüm yeteneklere sahip insanların katılabileceği ve başarılı olabileceği bir arena olduğunu göstermeyi amaçlıyor ve olimpik ve paralimpik değerlere bağlılıkları için uzun süreli ortaklarımız Visa ve Habitat'a teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

ÇAKIROĞLU: HEM FİZİKSEL HEM DE ZİHİNSEL OLARAK ÇOK İYİ KONUMDAYIZ

Paris 2024 Olimpiyatları’na çok az bir süre kalmışken takım arkadaşlarıyla çalışmalara hızlı bir şekilde devam ettiğini söyleyen Olimpik Boksör Buse Naz Çakıroğlu, “Önümde olimpiyat öncesi bir Avrupa Şampiyonası var. Kendimizi olimpiyat öncesi orada görmek istiyoruz. Şu an gerçekten hem fiziksel hem de zihinsel olarak çok iyi konumdayız. Daha da iyi duruma gelebiliriz. Hazırlandığım bu dönemde, dünyanın önde gelen sporcularının desteklendiği Team Visa’ya dahil olmak bizim için çok anlamlı. Büyük turnuvalar öncesinde size itici bir güç olacak bir ekibe ihtiyacınız oluyor. Dünyanın en iyi sporcularının yer aldığı Team Visa ekibine dahil olmak benim için ekstra bir gurur oldu. Birlikte çok iyi işler başaracağımıza inanıyorum” dedi.

REÇBER: İNŞALLAH ALTIN MADALYA İLE TAÇLANDIRACAĞIM

Kampların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Olimpik Tekvandocu Hakan Reçber, “Bu süreç bizim çok önemli. Daha önce olimpiyat macerası yaşadık. Bronz madalyadan daha fazlasını istiyordum, istediğimiz gibi taçlandıramadık. Ama önümüzde yeni bir süreç var. Çok fedakarlık yapıyoruz. Ailemizi nadir görüyoruz. Hayatımız uçaklarda ve yolculukla geçiyor. Dünya çapında bir şirketin beni olimpiyat yolunda desteklemesi gurur verici. Tüm dünyadan başarılı sporcularla birlikte Team Visa takımının bir parçası olduğum için gurur duyuyorum. Bu süreç bana da arkadaşlarıma da iyi gelecek. Güzel bir destek, kendimi daha güçlü hissetmeme neden oluyor. İnşallah altın madalya ile de taçlandıracağım” diye konuştu.

GİRDİ: OLİMPİYAT OYUNLARI SPORUN ZİRVESİ VE HER SPORCUNUN HAYALİ

Paris 2024 Paralimpik Oyunları için yoğun ve hızlı bir süreçten geçtiklerini söyleyen Paralimpik Okçu Öznur Cüre Girdi, “Çok fazla kampımız oluyor ve yoğun antrenmanlarımız devam ediyor. Umarım hepimiz için en iyisi olur. Olimpiyat Oyunları sporun zirvesi ve her sporcunun hayali. Bizler hedefimize emin adımlarla yürürken, Visa gibi dünya çapında markaların spora ve sporcuya desteği de bizim için çok kıymetli. Olimpiyatlardan altın madalyayla dönmek en büyük konsantrasyonum. Visa’nın da desteğini arkama alarak azimle madalya hedefim doğrultusunda antrenmanlarımı sürdürüyorum” ifadelerini kullandı.

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN YETENEKLİ SPORCULAR DESTEKLENİYOR

Team Visa kapsamında, 2000 yılından bu yana dünya genelinde 600 başarılı sporcuya ihtiyaç duydukları kaynak ve destekler sağlandı. Başarılarıyla topluma ilham kaynağı olan Team Visa atletleri, kişisel yolculukları, spor alanındaki başarıları ve Visa'nın temel değerleri olan eşitlik, erişim ve kapsayıcılık çerçevesinde değerlendirilerek program için seçiliyor. Paris 2024 Oyunlarında, Team Visa kapsamında desteklenen sporcular, olimpik ve paralimpik sporcuların eşit temsili, kadın ve erkeklerin eşit dağılımı ile şimdiye kadarki en dengeli takım olma özelliğine de sahip.