Geri Dön
Spor Şampiyon pehlivan, 3 yıl sonra altın kemerine kavuştu

Şampiyon pehlivan, 3 yıl sonra altın kemerine kavuştu

Adana'da Karaisalı Belediyesi'nin düzenlediği Geleneksel Karakucak Güreşleri'nde 3 kez üst üste şampiyon olan pehlivan İbrahim Bölükbaşı'na 3 yıl sonra altın kemeri teslim edildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi, Karaisalı Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği Kızıldağ Karakucak Güreşleri için 2018 yılında 910 gram 24 ayar altın kemer aldı. Kemer, dönemin Spor Hizmetleri Şube Müdürü Kadir Gül, Daire Başkanı Halil Hızlısoy ve Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan'ın imzalarıyla şampiyon pehlivana verilmek üzere Karaisalı Belediyesi'ne teslim edildi. 2018 ve 2019 yıllarında yapılan Kızıldağ Karakucak Güreşleri’ni pehlivanlardan İbrahim Bölükbaşı kazandı. Güreşler, 2020 yılında ise Covid-19 salgını nedeniyle yapılamadı. Bir yıllık aranın ardından 2021'de düzenlenen Karakucak Güreşleri’ni yine İbrahim Bölükbaşı kazandı. Kurallar gereği üst üste 3 yıl boyunca şampiyon olan pehlivanın daimi sahibi olduğu kemer, pandemi nedeniyle müsabakalara bir yıl ara verildiği gerekçesiyle İbrahim Bölükbaşı’na verilmedi. Milli sporcu belediyeye dava açtı. Yargılama sonucunda kemerin Bölükbaşı'na verilmesine karar verildi. Karaisalı Belediyesi kararı istinafa taşıdı. Pehlivanın avukatı belediyenin bir dairesini haczettiklerini duyurdu. Avukat Zübeyid Aydın, "Bizden önce de haczedilmiş. Biz 23'üncü sırada bekliyoruz" dedi.

MHP, ADAY GÖSTERMEDİ

2014 ve 2019’daki seçimlerde MHP'den Karaisalı Belediye Başkanı seçilen Saadettin Aslan, 31 Mart seçimlerinde partisi tarafından aday gösterilmedi. Seçimlere bağımsız giren Aslan, 18 bin 136 seçmenden 3 bin 963'ünün oyunu aldı. Arslan, partisine rakip olup yüzde 25,43 oy oranına ulaştı. İlçenin yeni belediye başkanı yüzde 44,76'lık oy oranıyla MHP'nin adayı Bekir Şimşek oldu.

3 YIL SONRA KEMERE KAVUŞTU

Karaisalı Belediyesi'nin yeni başkanı Bekir Şimşek'in girişimleriyle seçimi kaybeden önceki dönem başkanı Saadettin Aslan, altın kemeri Karaisalı Belediyesi'nin avukatlarına teslim etti. Pehlivan Bölükbaşı, belediyeye davet edildi. Kemer, noter huzurunda şampiyon pehlivana verildi. Bölükbaşı, Başkan Bekir Şimşek’e teşekkür ederken, 910 gram 24 ayar değerindeki altın kemeri çocuklarının eğitimi için harcayacağını söyledi.

'SPORUN VE SPORCUNUN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Karaisalı Belediye Başkanı Bekir Şimşek ise, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreşlerimizde üç yıl üst üste şampiyon olarak altın kemerin daimi sahibi olmaya hak kazanan güreşçimiz İbrahim Bölükbaşı’nı belediyemize davet ederek kendisi ve avukatıyla bir araya geldik. Önceki dönemde yaşanan durumu düzeltmek ve güreşçimizin hakkını korumak adına gerekli adımları atarak, güreşçimize teslim edilmesi gereken altın kemeri gururla kendisine takdim ettik.

Güreşçimiz, memnuniyet duygularını aktararak adaletin yerini bulmasında gösterdiğimiz çaba için teşekkürlerini iletti. Bu vesileyle, Karaisalı’mız ve belediyemiz adına, kamuoyunu da ilgilendiren bu konuyu çözüme kavuşturduğumuz için çok mutluyuz. Sporcularımızın emeklerini ve başarılarını takdir etmek, onların yanında olmak bizim önceliğimizdir. Adil ve şeffaf bir yönetim anlayışıyla sporun ve sporcunun yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.