Geri Dön
Spor Selahattin Baki: Teraziden kaçan hırsızdır

Selahattin Baki: Teraziden kaçan hırsızdır

Fenerbahçeli yönetici Selahattin Baki, "Biz kendimize o kadar güveniyoruz ki, biz etik kuruluna ve TFF Yönetim Kurulu'na başvuruyoruz. Bizim başkanımız şu anda bu işler araştırılsın diye kendisi başvuruyor. Bunlar kendisine güvenen adamın, kendisine güvenen camianın hareketleridir. Son sözüm, teraziden kaçan hırsızdır ve korkaktır" dedi.

Selahattin Baki: Teraziden kaçan hırsızdır

 

Süper Lig'in 9'uncu haftasında Fenerbahçe, Hatayspor'u 4-2 yendi. Karşılaşmanın ardından Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, Galatasaray Sportif A.Ş. Başkan Vekili Erden Timur'un açıklamalarına cevap verdi.

17'de 17 yapan bütün takımı tebrik eden Selahattin Baki, "Hocamızı ve bütün taraftarlarımızı tebrik ediyorum. Özlem duyduğunuz Kadıköy atmosferi her hafta üzerine koyarak geliyor. Bundan da son derece memnunuz" dedi.

"4 KEZ RESMİ DAVETTE BULUNMAMIZA RAĞMEN KARŞIMIZA ÇIKAMADILAR"

Selahattin Baki, "Yine futbolun dışına çıkıyoruz. Çünkü vahim, sahtekarca ve yalan açıklamalar yapıldı" diyerek "Bu şahsın (Erden Timur) söylediklerini kamuoyunun ciddi anlamda sorgulaması gerekiyor. Tek tek üzerinden geçelim. 'Teraziden kaçan hırsızdır' dedi. Bizim için son derece trajikomik ve ironik. Biz zaten yönetime geldiğimizden beri, onların yönetime geldiği zaman da bu zaman diliminin içerisinde, kendilerini bizim kendi penceremizden gördüğümüz TFF ile ilgili problemler, MHK ile ilgili problemler, Türk futboluyla alakalı haksızlıklar, 1959 öncesinde Fenerbahçe'nin yenilen haklarıyla ilgili 4 kez teraziye çağırdık. Hatta dedik ki, istiyorsanız başkan seviyesinde Galatasaray Televizyonu'na çıkalım. Başkanınız çıkamıyorsa başkan vekili seviyesinde çıkalım. Dolayısıyla 'teraziden kaçan hırsızdır.' 4 kez resmi davette bulunmamıza rağmen karşımıza çıkamadılar" diye konuştu. 

"TFF'YE ARAŞTIRMASI İÇİN BAŞVURUDA BULUNDUK"

Lale Orta'nın Ali Koç'a VAR görüntüsü gönderdiği iddiaları hakkında da konuşan Baki, "Bu da ayrı bir vahim iddia. Kendisinin MHK Başkanı olduğu zaman başkanımız Ali Koç'a VAR görüntüsü yolladığını iddia etti. Hem Sayın Lale Orta hem de Sayın Ali Koç, 5 dakika içinde bunu şiddetle reddetti. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'na da araştırması için başvuruda bulunduk. Başkanımız da bu konuyla ilgili hukuki hak arayışını hafta içinde yapacak. Dolayısıyla bir yalan da burada var. Bunun da ciddi şekilde araştırılması gerekiyor. Madem ki TFF Türk futbolunun amirali, o zaman ya bu konuda aydınlatıcı bir rol oynayacaklar ya da bu oyunun bir parçası olacaklar" şeklinde konuştu.

"CV DEĞİŞTİRECEK KADAR AKIL TUTULMASI YAŞIYORLAR"

Selahattin Baki, temsilciler üyesinin Koç Holding'de çalıştığına yönelik söylemler ile ilgili, "Temsilciler üyesi bir beyefendinin Koç Holding çalışanı olduğunu iddia ettiler. Halbuki kendisinin 3 yıldır emekli olduğu ortaya çıktı. Madem ki Koç Holding bu camia için bu kadar rahatsızlık vesilesi, kendi yönetim kurullarında Koç Holding'de çalışan bir hanımefendi var. Onun da bilgilerine girip bakarsanız, Koç Holding'den bir holdinge çevirmişler. Yani hanımefendinin CV'sini değiştirecek kadar akıl tutulması yaşıyorlar" diye konuştu.

"TFF BAŞKANI MEHMET BÜYÜKEKŞİ, GALATASARAY ÜYESİ"

Selahattin Baki, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin Galatasaray üyesi olduğunun altını çizerek, "Bazı algıları var. Zamanında disiplin kurulu başkanı için Fenerbahçe taraftarı dediler. Hiç konuşmadığımız bir konu var. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Büyükekşi, Galatasaray taraftarı ve bunu da bırakın resmi kulüp üyesi. Bunu hiç konuşan yok. Kamuoyunun bu yalanlara ve sahtekarlıklara tenezzül etmemesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"ALZHEİMER BAŞLANGICI OLABİLİR, ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM"

Erden Timur'un geçtiğimiz günlerde Fred transferiyle alakalı kendisini aradığını dile getiren Baki, "Bunu açıklamayacaktım ama artık açıklama ihtiyacı hissediyorum. Fred transferinden sonra '2 ayrı kişi hem Manchester United'ı hem de Fred'i ayartarak işi bozmaya çalıştı' diye açıklama yapmıştım. Bununla ilgili olarak sanki hiç haberi yokmuş gibi telefon açıp 'Kimdi onlar, söyle' dedi. İsimleri verdim ve 'tanıyorum ama ben böyle bir talimat vermedim' dedi. Transferlerde bunların normal olduğunu söyledi. Ben de kendisine 'ben 11 yıldır futbolda transferi yapıyorum, bu kadar inisiyatifi kimse alamaz' diye ilettim. Yaşanan şeyleri yaşanmamış gibi, yaşanmamış şeyleri de yaşanmış gibi anlatıyor. Çok üzülüyorum. Alzheimer başlangıcı olabilir, acil şifalar diliyorum. Yönetime Türk futbolunun koruyucusu, adalet bekçisi olarak geldi kendisi. Türk futbolunun bütün paydaşlarını kanatlarının altına alacağını söyledi. Her salı günü Galatasaray TV'de bütün hakkı yenen takımlarla ilgili program yapacaktı. Bunu da yapmadılar. Hatırlattığımızda Kulüpler Birliği'nin buna sıcak bakmadığını söylediler. Bu da saçma sapan bir iddia. Kulüpler Birliği'nin bu taraklarda bezi yok. Kendileri çalıp kendileri oynuyor. Kamuoyu da bunlara inanıyor. Kendi camiasındaki insanlar da buna inanıyor. Durup dururken gerilmemesi gereken ortamlar geriliyor" şeklinde konuştu.

"BU KADAR YALAN, BU KADAR SAHTEKARCA ALGILAR BİZİ ÖFKELENDİRECEK NOKTAYA GELDİ"

Selahattin Baki, kamuoyunda ısmarlama haberler yapıldığına dair çıkan yorumlar hakkında ise "Fenerbahçe Yönetiminin ve Başkanının bazı gazetecilerle ilişkiler içinde olduğunu, ısmarlama haber yaptırdığı iddialarını attı ortaya. Daha çok yeni bir televizyon sunucusu 'Fenerbahçeli hiçbir yönetici beni aramadı ancak geçtiğimiz dönemlerde Erden Timur beni defalarca aradı, mesaj attı' diye demeci var. Bu kadar yalan, bu kadar sahtekarca algılar bizi öfkelendirecek noktaya geldi. Biz alıştık ama kamuoyunda bu trene binen insanları uyarmak istiyoruz. Koç Holding çalışanı hanımefendinin CV'sinin değiştirilmesi bile trajikomik bir olaydır. Söyledikleri hiçbir şeyin doğruluk payı yoktur. Biz kendimize o kadar güveniyoruz ki, biz etik kuruluna ve TFF Yönetim Kurulu'na başvuruyoruz. Bizim başkanımız şu anda bu işler araştırılsın diye kendisi başvuruyor. Bunlar kendisine güvenen adamın, kendisine güvenen camianın hareketleridir. Son sözüm, teraziden kaçan hırsızdır ve korkaktır" dedi.