Geri Dön
SporSergen Yalçın: Önümüzdeki sene daha farklı yerde olacağız diye düşünüyorum

Sergen Yalçın: Önümüzdeki sene daha farklı yerde olacağız diye düşünüyorum

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, “Bu işler 1-2 ayda olacak işler değil. Ligdeki pozisyonumuzun normal olduğunu düşünüyorum. Lig 4’üncülüğü başarı değildir ama durumumuzun normal olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki sene daha farklı yerde olacağız diye düşünüyorum. Önümüzdeki seneyi bekleyelim” dedi.

Sergen Yalçın: Önümüzdeki sene daha farklı yerde olacağız diye düşünüyorum

Beşiktaş, Süper Lig’in 29’uncu haftasında sahasında ağırladığı Hesap.com Antalyaspor’u 4-2 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın değerlendirmelerde bulundu. Mücadeleleri ve konsantrasyonlarından dolayı oyuncularını tebrik eden Sergen Yalçın, “Kazanmak tabii ki güzel. Morale ihtiyacımız vardı. Çocuklar iyi mücadele ettiler. Oyunun tamamında kontrol bizdeydi diyebiliriz. Gollerin haricinde baya pozisyonumuz vardı. 4-5 bölgede farklı oyuncularla oynadık. İyi bir akşam olduğunu düşünüyorum. Oyuncularıma teşekkür ediyorum. Ligde biraz hedefsiz kaldık. Bu maçlarda oyuncuları konsantre etmek zor oluyor. Ama çocuklar konsantreydiler ve tebrik ediyorum kendilerini” ifadelerini kullandı.

‘YAVAŞ YAVAŞ ÖNÜMÜZDEKİ SEZONUN PLANLARINI YAPMAMIZ GEREKİYOR’

Gelecek sezonun planlarını yapmaya başlamalarının gerektiğine vurgu yapan Yalçın, “Emirhan ve Bilal yeni döndüler. Bilal yeni antrenmanlara başladı. Bilal’in randımanlı olması 1-2 haftayı bulur. Oyuncuları hangi bölgede ihtiyacımız varsa orada oynatıyoruz. Lig uzun bir maraton. 2-3 bölgede oynayabilen oyuncunun olması avantaj. Fırsat bulduğumuz zaman elimizdeki bütün oyunculara süre veriyoruz. Ligde farklı oyuncu gruplarıyla oynayabiliriz. Yavaş yavaş önümüzdeki senenin planlarını yapmamamız gerekiyor. Oyuncularla ilgili karar vermemiz gerekiyor. Oyuncuların performansı ve mental durumu iyiydi. Ligde bir hedefimiz yok ama oyuncular konsantreydi” sözlerini kullandı.

Jota Silva’nın performansı ve takımdaki geleceğinin sorulması üzerine Sergen Yalçın, “Jota bizde kiralık. Bizim oyuncumuz değil. Kiralık olan başka oyuncular da var. Oyuncularla ilgili sezon sonunda bazı kararlar vermemiz gerekiyor. Kullanarak son durumlarını görmek istiyoruz. Oyunda kaldığı süredeki performansı bence iyiydi” dedi.

‘ÖNÜMÜZDEKİ SENE DAHA FARKLI YERDE OLACAĞIZ’

Gelecek sezon daha farklı bir pozisyonda olacaklarına inandığını belirten Sergen Yalçın, “Beşiktaş kurtarıcı olarak gelinebilecek bir kulüp değil. Burası büyük bir camia. Sezon başında göreve başlamak çok daha mantıklı. Kadro kurulumunu, kampını siz yapıyorsunuz. Teknik direktör olarak sezon başlamadan gelmek çok daha doğru. O daha çok küme düşmemeye oynayan camialar için geçerli. Tabii ki hedefe oynamak istiyoruz. Taraftara da sabrettikleri için teşekkür ediyorum. Bu işler 1-2 ayda olacak işler değil. Ligdeki pozisyonumuzun normal olduğunu düşünüyorum. Lig 4’üncülüğü başarı değildir ama durumumuzun normal olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki sene daha farklı yerde olacağız diye düşünüyorum. Önümüzdeki seneyi bekleyelim” sözlerini sarf etti.

‘LUCESCU BENİM HAYATIMDA ÇOK ÖNEMLİ YERİ OLAN BİRİSİ’

Son olarak geçtiğimiz günlerde hayata gözlerini yuman Mircea Lucescu ile ilgili konuşan Yalçın, “Lucescu benim hayatımda çok önemli yeri olan birisi. 2002’de Galatasaray’da şampiyon olduk, 2003’te birlikte Beşiktaş’a gelip şampiyon olduk. Hocalığının yanı sıra çok iyi bir insandı. Bizim diyalogumuz harikaydı. Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum. Lucescu’yu Beşiktaş camiasının adamı olarak görebiliriz. Allah rahmet eylesin” diyerek sözlerini tamamladı.