Geri Dön
Teknoloji Türkiye’nin 'ilk holografik eğlence parkı' kapılarını açtı

Türkiye’nin 'ilk holografik eğlence parkı' kapılarını açtı

Dijital dünyanın son yenilikleriyle donatılmış Türkiye’nin ilk holografik eğlence parkı DigiZoo, İstanbul’da ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Hayvanat bahçelerinden farklı olarak canlı türlerini doğal yaşamından koparmadan çocuklarla buluşturmayı amaçlayan 850 metrekarelik eğlence parkında, bilgi ve eğlenceyi birleştiren teknolojik bir deneyim alanı sunuluyor.

Holografik eğlence parkı Katılım Emeklilik DigiZoo, Akasya’da ziyaretçileriyle buluştu. Katılım Emeklilik ile dijital tasarım stüdyosu ve teknoloji şirketi Polyvision iş birliğinde hayata geçirilen eğlence parkı, hologram tekniği ile 25’ten fazla canlı türünü deneyimleme fırsatı sunuyor. Digizoo, 550 metrekare deneyim alanı, 150 metrekare kafeterya ve 150 metrekarelik giriş alanı olmak üzere toplamda 850 metrekarelik alan üzerine kuruldu.

Açılış programında konuşan Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, “Faizsiz BES ve sigortacılığın öncü şirketi olarak sektörde 10’uncu yılımıza girdik. Bu kez farklı bir kulvarda bir ilke imza atmanın heyecanını yaşıyoruz. DigiZoo deneyim alanımızda geleceğin teknolojileri aracılığıyla özellikle genç nesillerde sürdürülebilir geleceğe dair farkındalığı artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

SİNCEK: GEÇEN SENEYİ 19 MİLYAR TL FON BÜYÜKLÜĞÜYLE TAMAMLADIK

Katılım Emeklilik’in 10’uncu yaşını kutladığını vurgulayan Ayhan Sincek, Katılım Emeklilik bir hayat emeklilik sigorta şirketidir. Sektördeki 73 şirketten biriyiz. 10 yıl önce kurulduk ve sektördeki bütün segmentlerde üst sıralarda yer alıyoruz. 2023 yılını çok başarılı bir şekilde tamamladık. Ülkemizin en önemli ekonomik konularından biri olan tasarruf açığını kapatmak için canla başla çalışıyoruz. Geçen seneyi 19 milyar TL fon büyüklüğüyle tamamladık. BES tarafında 1 milyon adet sözleşmeye ulaştık. Bunun içinde 100 bin adet 18 yaş altı çocuk müşterimiz mevcut. 10 yıl gibi bir sürede hedeflerimizi başarıyla hayata geçirdik. Kurulduğumuz günden bu yana katılımcılarımızın hayatına her alanda dokunan, ihtiyaçlarını karşılayan ürünler sunmaya odaklandık. Kurulduğumuz günden bu yana hayata geçirdiğimiz sosyal sorumluluk projelerimiz var. Bunlardan ilki de finansal okuryazarlık alanında oldu. Finansal okuryazarlığı nasıl geliştirebiliriz diye ciddi araştırmalar yaptık. Bundan 3 sene önce 18 yaş altına da BES yapılabilir, bu BES’teki yüzde 30’luk tasarruf da geleceğimiz olan çocuklarımız için de kullanılabilir yönünde bir düzenleme yapıldıktan sonra bu yönde ilgi ve merak arttı. Bu projenin kesişim noktalarından biri de 18 yaş altındaki çocuklar için ne yapılabileceğiydi. Projeye asıl ilgi duymamızın sebeplerinden biri de budur. Çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

“SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK FARKINDALIĞINI ARTIRMAYI AMAÇLIYORUZ”

Projedeki temel önceliğin sürdürülebilir bir geleceğe dair farkındalık yaratmak olduğunu söyleyen Sincek, “DigiZoo’nun paydaşlarından biri olduk. Bu proje bizim için ayrı bir önem taşıyor. Geçmişle gelecek arasında köprü kuran Türkiye’nin ilk holografik eğlence parkını sizlerle buluşturuyoruz. Bu projede en temel önceliğimiz; sürdürülebilir bir geleceğe dair farkındalık yaratmak. Günümüzde canlı türlerine kent yaşamı içinde tanık olabilmek zor. Üzerinde yaşadığımız gezegeni tüm canlılarla birlikte deneyimlemek, çocuklarımızın eğitimi açısından çok kıymetli. Üstelik bunu alışılmış tabiat parklarının aksine hiçbir canlıyı doğal yaşamından koparmadan gerçekleştiriyoruz. DigiZoo’nun etkinlik ve oyun alanlarıyla çocuklarımızın eğlenerek öğrenmesine katkı sağlayacağız. Projenin doğal yaşam ve insan arasında farklı bir bağ kuracağına inanıyoruz. Türkiye’de finans sektöründe bir ilk olan bu projeyi böyle merkezi bir lokasyona sahip Akasya’da açmanın da mutluluğunu yaşıyoruz. İlerleyen zamanda umuyoruz ki bu deneyim alanını farklı lokasyonlarda ziyaretçilerle buluşturacağız. Proje paydaşlarımıza ayrı bir parantez açarak katkıları için onlara teşekkür ediyorum. Karne gününden sonra bu deneyim alanına yoğun bir ilgi bekliyoruz. Anne babalar için de farklı bir deneyim olacak” dedi.

YILDIZ: HAYVANLARI DOĞAL ORTAMINDAN KOPARMADAN, EZİYET ETMEDEN İNSANLARLA NASIL BULUŞTURURUZ DİYE DÜŞÜNDÜK

Projenin ortaklarından dijital tasarım stüdyosu ve teknoloji şirketi Polyvision’un Kurucu Ortağı Aret Yıldız ise, “Bu projeyi bundan yaklaşık 2 yıl önce düşünmeye ve tasarlamaya başladık. Hayvanları doğal ortamından koparmadan, eziyet etmeden insanlarla nasıl buluştururuz diye düşündük. Temel motivasyonumuz buydu. Bunun için yoğun bir şekilde çalıştık. Tabi sadece çalışmak yetmiyor; bu işe inanan birilerinin de olması lazım. Bir hayal gibi başlayan bu iş, Katılım Emeklilik’in bizim hayalimize inanmasıyla hayat buldu. Günümüz ekonomik koşullarında böyle bir işe yatırım yaptıkları için teşekkür ediyorum. Akasya’ya da değerli ev sahipliği için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Projede çocuk oyuncu olarak da yer alan Emir Efe Özcan da “Karne gününde buraya geleceğim. Çok sevdim. Eskiden yaşamış canlıları ve laboratuvarları gördüm” dedi.

Projede oyunculuk yapan çocuk oyunculardan Gonca Gül ise “İçerde çok sayıda hayvan var ve çok eğlenceli. Geçmişte ve günümüzdeki hayvanlar var. Hayvanların korunması, yaşadığı yerlerden alınmaması ve onları rahatsız etmeden bu şekilde deneyimleyebilmemiz açısından çok güzel bir proje. Çok beğendim” diye konuştu.

ÇOCUKLAR İÇİN GÜN BOYU EĞLENCE

Katılım Emeklilik Digizoo; brifing odası, laboratuvar, avatar ormanı, dinozorlar alanı, günümüz doğa canlıları ve denizaltı alanı olmak üzere 6 bölümden oluşan sergi alanının yanı sıra etkinlik alanları ve kafesi ile misafirlerini ağırlıyor. Holografik eğlence parkında ziyaretçiler, zaman yolculuğu temasıyla senaryolaştırılmış bir hikaye üzerinden sadece günümüzde yaşayan değil, nesli tükenen dinozorlar ve tek boynuzlu at gibi mitolojik canlılara da büyüleyici bir atmosfer eşliğinde tanıklık ediyor.

Atölye alanında ise gün boyu çocuklara yönelik bez çanta boyama, ahşap kuş evi boyama, oyun atölyesi, geri dönüşümden oyuncak yapımı, pop-up kart yapımı gibi geniş içerikte beceri gelişim atölyeleri düzenleniyor. Giriş alanında kurulu “Dino ile selfie” ve “animatik köpeği sev/besle” gibi ekranlar özellikle küçükler için eğlenceli anlar yaşatıyor.