Geri Dön
Canlı Yayın Bahçeli: Terörizmin Kürt kökenli kardeşlerimle ilişkilendirilmesi ihanettir

Bahçeli: Terörizmin Kürt kökenli kardeşlerimle ilişkilendirilmesi ihanettir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Terörizmin Kürt kökenli kardeşlerimle ilişkilendirilmesi hakarettir, ihanettir. Şu hususun özellikle bilinmesini isterim. Kürt kökenli kardeşlerimle bölücü terör örgütü PKK'nın en küçük bağı ve bağlantısı yoktur. Kürt kökenli kardeşlerim, Türk milletinin şerefli mensuplarıdır" dedi.

Bahçeli: Terörizmin Kürt kökenli kardeşlerimle ilişkilendirilmesi ihanettir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, '14 Mayıs'ta Aziz Milletim Sıra Sende' temasıyla Isparta'da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen açık hava toplantısında, partililere seslendi. Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı ve 28'inci Dönem Milletvekilliği Seçimlerinin milletin birliğine, demokrasinin geleceğine, insanın huzur ve refahına kalıcı sonuçlar getirmesini, seçimlerin sağduyulu sakin ve demokratik olgunlukla gerçekleşmesini diledi.

‘TÜRKİYE'Yİ YÖNETECEK NE BİLGİSİ NE DE KÜLTÜRÜ VARDIR’

'Cennet annelerin ayağının altındadır' sözüyle annelerin Anneler Günü'nü kutlayan Bahçeli, cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Bahçeli, "Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu bunun bile farkında değildir. Anaları ağlatanlarla kol kola, yanak yanağadır. Çocuklarımızı yetim bırakan teröristlerle emel ve hedef birlikteliği içindedir. Kılıçdaroğlu'na verilecek her oy Mehmetlerimize sıkılacak kurşundur. Kılıçdaroğlu'na verilecek her oy bölünmeye davet, küresel emperyalizme hizmettir. Kılıçdaroğlu ve zillet partilerine verilecek her oy, istikrarımızı dinamitlemek, istiklalimizi kundaklamak, istikbalimizi kurutmaktır. Vicdanı, kalbi ve vatan sevgisi olan hiçbir vatandaşım bu vebale ortak olamaz, olmamalıdır. İnanıyorum ki annelerimiz yarın evlatlarının geleceğine sahip çıkacaktır. Emzikli bebeklere kurşun sıkan hainleri perişan edeceklerdir. Cumhurun zaferi ufukta göründükçe iç ve dış işgal cephesinin nefret salgını yaygınlaşıyor. Kandil'e yuvalanmış PKK'nın elebaşları teker teker Kılıçdaroğlu'na destek açıklaması yapıyorlar. Güçlendirilmiş parlamenter sistem vaadiyle Türkiye'nin önü kesilmek isteniyor. Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'yi yönetecek ne bilgisi ne de kültürü vardır. Dünyanın ağırlaşan meselelerini kavrayacak akıl ve sezgiden mahrumdur" diye konuştu.

'GAYRİ MİLLİ BATAKLIKTA DEBELENİYORLAR'

Türkiye'nin bölgesinde ve küresel alanda sözü dinlenen ülke olmasının hazmedilmediğini belirten Bahçeli şunları söyledi:

"YPG elebaşı İHA'dan, SİHA'dan şikayet ediyor, aynı tutumu CHP, İYİ Parti ve diğer zillet partileri de sahipleniyor. Türk milletine hizmetkarlıktan şeref duyuyoruz. CHP'liler ABD'yi nasıl tatmin ve memnun edeceklerini düşünüyorlar. Bunlar gayri milli bataklıkta debeleniyorlar. Bunlar milli iradenin üzerinde sisli iradenin hayalini kuruyorlar, emperyalizmin arkasına saklanıp Türkiye'yi taşlıyorlar. Zalimlerin tetikçiliğinden medet umuyorlar. Güya demokrasiyi överek Türk milletinin özlem ve hedeflerini karalıyorlar, terör örgütlerini arkalıyorlar, zulmü alkışlıyorlar, zilleti aklıyorlar. Maalesef emperyalizmin hesabına çalışan muhalefet anlayışının ülkemizde bulunuyor olması utanç vericidir, korkunç bir ilkelliktir."

'SÖMÜRGELEŞMİŞ BİR SİYASET'

Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu ve milletin üstünde güç bulunamayacağını vurgulayan Bahçeli, şöyle konuştu:

"Türkiye'de iktidarın yolu yabancı başkentlerden geçmez, geçmeyecektir. Egemenlik kayıtsız şartın milletindir. Milletin üstünde güç ve kuvvetten bahsedilemez. Zillet ittifakının siyaseti sömürgeleşmiş bir siyasettir. Zillet ittifakının siyaseti, teslimiyetçiliğin lobi faaliyetidir. Bunlardan hayır gelmez. Çünkü zilletin sonu, sonucu yoktur. Kılıçdaroğlu ne yapsa nafiledir. İP'ciler, DEVA'cılar, Serokçu'lar, oncular, buncular bilumum sol ve bölücü mihraklar neyle uğraşsa beyhudedir. Türk milletini geçemezler, Türkiye'yi yenemezler. Yüzyılın en parlak yönetim reformu olan kuvvetler ayrımını netleştiren Türkiye'nin gücüne güç katan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini kötülemeleri de beyhudedir."

'TÜRK DÜŞMANLARI AYNI KUYRUKTA SIRAYA GİRİYOR'

Kılıçadaroğlu'nun, etnik ve mezhep tahrikçiliğine saptığını ve 'Milyonlarca Kürt'e terörist muamelesi yapılıyor' dediğini söyleyen MHP lideri Bahçeli, "Terörist Demirtaş ne demişti; 'Kürtler potansiyel terörist muamelesi görüyor.' HDP'li Pervin Buldan neyi söylemişti; 'Halkı terörist görüyorlar.' Terörizmin Kürt kökenli kardeşlerimle ilişkilendirilmesi hakarettir, ihanettir. Şu hususun özellikle bilinmesini isterim. Kürt kökenli kardeşlerimle bölücü terör örgütü PKK'nın en küçük bağı ve bağlantısı yoktur. Kürt kökenli kardeşlerim Türk milletinin şerefli mensuplarıdır. Zillet ittifakından buluşan partilerin hepsinin ağzı PKK ağzıdır. Terörist Demirtaş ne diyorsa Kılıçdaroğlu tekrarlamaktadır. Kandil'e yuvalanmış PKK elebaşları Kılıçdaroğlu'na aleni destek yapıyor. Türkiye'den ve Türk milletinden intikam almak için fırsat kollayan ne kadar Türk düşmanı varsa aynı kuyrukta sıraya giriyor" dedi. 

'SAYIN ERDOĞAN ANADOLU'NUN BAĞRINDAN ÇIKMIŞ DELİKANLI LİDERDİR'

Partililere Recep Tayyip Erdoğan'a 'Evet' diyecek misiniz? diye sorduktan sonra 'Evet' yanıtı alan Bahçeli, "Sayın Kılıçdaroğlu Isparta sana inanmayacak, milletimiz sana itibar etmeyecek. 14 Mayıs'tan sonra kalan ömrünü geçirmek için gideceğin tek yer de evindeki mutfağın olacak" dedi.

ABD ve Avrupa basınında, dergilerinde 'Recep Tayip Erdoğan gitsin' başlıkları kullanıldığını anlatan Bahçeli, "Türkiye'nin seçimleriyle ilgili ABD ve Avrupa Birliği'nin çok sayıda ülkesi, iç ve dış Türkiye karşıtı insanlar oyunlar kuruyor, yalanlar söylüyor. İftira yapıyorlar. Son günlerde bazı Amerika ve Avrupa ülkeleri dergilerinde 'Recep Tayip Erdoğan gitsin' diye başlık atıyorlar. Diyorum ki; Sayın Recep Tayyip Erdoğan Anadolu'nun bağrından çıkmış bir delikanlı liderdir. Hans'a, Sam'a, Henry'e, Frank'a Recep Tayyip Erdoğan'ı ezdirmeyiz, Türk siyasetinde de sildirmeyiz" diye konuştu.

'KASET KUMPASLARI TÜRKİYE'NİN ÖNÜNÜ KESEMEZ'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, '14 Mayıs'ta Aziz Milletim Sıra Sende' temasıyla Burdur'da Şeker Meydanı'nda düzenlenen açık hava toplantısında partililere seslendi. Türk milletini korkutacak bir güç olmadığını dile getiren Bahçeli, "Herkes hesabını buna göre yapmalıdır. Bizim terk edecek bir vatanımız yoktur. Bizim çizilecek bir sınırımız yoktur. Bizim bölünecek bir milletimiz yoktur. Bizim yıkılacak bir devletimiz yoktur. Ve bizim vazgeçecek tek bir insanımız dahi yoktur. İftiralar milletimizi yıldıramaz. Kaset kumpasları, sosyal medya teröristleri, küresel komplolar Türkiye'nin önünü kesemez" dedi.

'YARIN FİTNECİLER KAYBEDECEKTİR'

Milletin, oylarını sandıkta kullanarak hükmünü vereceğini belirten Bahçeli, "Yarın fitneciler kaybedecektir. Kötüler kaybedecektir. Şeytani planlar kaybedecektir. Sahte demokratlar kaybedecektir. Sipariş anketler kaybedecektir. Ahlaksızlar kaybedecektir. Teröristler kaybedecektir. Ekonomik tetikçiler kaybedecektir. Küresel komplolar kaybedecektir. Karanlık senaristler kaybedecektir" diye konuştu.

'İKİYÜZLÜ MUHALEFET ANLAYIŞI'

Kılıçdaroğlu'na PKK'nın destek verdiğini söyleyen Bahçeli, "Terörist Demirtaş'ı, Sorosçu Kavala'yı serbest bırakacağını vadetmesi tartışmasızdır. Bir terörist alçakça ve cüretkar şekilde milletimizi tehdit ederek, '14 Mayıs'ta Kılıçdaroğlu kazanamazsa iç savaş çıkar' diyebilmiştir. Eğer böyle bir niyet ve planları varsa, tavsiyem yanlarına kefenlerini ya da sarı torbalarını da alıp gelmeleridir. Kılıçdaroğlu sabah başka, akşam başkadır. Ankara'da başka, Van ve Ağrı'da bambaşkadır. Zillet ittifakını oluşturan partilerin başkanları da aynısıdır. Bu ittifak abesle direnişini, gayri milli, gayriahlaki ve gayrimeşru tutumunu ısrarla sürdürmektedir. Yalan derseniz bunlardadır, yıkım derseniz bunların ortak amacıdır. Ne esef verici bir durumdur ki; ülkesine sırt dönmüş, milletine yüz çevirmiş, milli meselelerle ihtilafa düşmüş ikiyüzlü bir muhalefet anlayışı karşımızdadır. Kılıçdaroğlu'na hakim olan siyasi akıl, rehinli ve hacizlidir. Bu şahsın irtibatları ve ilişki ağları sancılı ve karanlıktır" dedi.

'KILIÇDAROĞLU HALA FARKINDA DEĞİL MİSİN?'

MHP Lideri Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Kılıçdaroğlu, sana söyleye söyleye şu gerçeği kafana sokacağım, bundan da asla vazgeçmeyeceğim, sen inkar etsen de Selahattin Demirtaş teröristtir, ortağın HDP bölücüdür, Türkiye düşmanıdır. Osman Kavala Sorosçudur, casustur, şaibelidir, suçludur. Bir teröristi, her taşın altından çıkan Sorosçu bir taşeronu nasıl serbest bırakacaksın? Bunu nasıl yapacaksın? Bu vaadini nasıl gerçekleştireceksin? Burdur'dan soruyorum, söyle de öğrenelim. Üzerinde çalıştığın zehirli formülün muhtevası nelerden ibarettir? Sıkışınca TBMM'nin af ilan edeceğini söylemişsin. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin yanlı ve subjektif kararından medet ummuşsun. Sayın Kılıçdaroğlu, teröristi masum gösteren, teröriste kol kanat geren bir kalpsizin aynı zamanda terörist olacağını, terörün himayesine gireceğini görmüyor musun, bilmiyor musun? Bundan dolayı hiç mi vicdan azabı çekmiyorsun? Bunlara Türkiye emanet edilemez. Bunlara asla güven duyulamaz. Zillet ittifakı sırtını zalimlere, sırtlanlara, akbabalara dayamıştır."

'SAVRUK, SEFİL VE ACINASI HALLER'

Cumhur İttifakı ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden ABD'nin rahatsız olduğunu anlatan Bahçeli, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımızı ve Cumhur İttifakı'nı sözüm ona devirmek, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni tasfiye etmek maksadıyla zillet ittifakının paydaşları, atın arabaya koşulduğu gibi koşulmuşlardır. Artık her şey ortadadır, kimin kiminle yürüdüğü, kimin kimlerle el birliği yaptığı bellidir. Dünya çapında hiçbir muhalefet partisi Türkiye'deki muhalefet partileri kadar savruk, sefil ve acınası hallere düşmemiştir. Yine dünya genelinde hiçbir muhalefet partisi, bizdeki muhalefet gibi ülkesine ve milli haklarına cephe almamıştır. İşin can alıcı noktası ise bu muhalefetin çok ciddi güvenlik sorununa dönüşmüş olmasıdır. Cumhur İttifakı ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden ABD rahatsızdır, AB rahatsızdır, Londra tefecileri rahatsızdır, terör örgütleri rahatsızdır, Soros uşakları rahatsızdır, Pensilvanya uyduları rahatsızdır, emperyalizm kuklaları rahatsızdır, küresel çeteler rahatsızdır, küresel medya rahatsızdır, şerefini bedelsiz devretmiş nifak yuvaları hepten rahatsızdır. Recep Tayyip Erdoğan'ın gitmesi gerektiğini yazanlar alçaktır."

‘YOLUMUZU KESMEK İSTİYORLAR, MÜSAADE ETMEYİNİZ’

Son mitingi Antalya'da yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Yarın sandığa gideceğiz, demokratik hakkımız ve vatandaşlık görevimizi doğrudan doğruya yerine getireceğiz. Her vatandaşımdan özellikle ricamdır, mutlaka sandığa gidiniz, mutlaka oyunuzu kullanınız, elbette kaderinize ve geleceğinize kararlılıkla sahip çıkınız. Yarın Anneler Günü'nü kutlayacağız. Yemeyen yediren, giymeyen giydiren, göz nuruyla, binbir emekle bizleri büyüten annelerimizin Anneler Günü'nü can-ı gönülden tebrik ediyorum" dedi.

Mitinge CHP Lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Bahçeli, şunları söyledi:

"Yolumuzu kesmek istiyorlar, müsaade etmeyiniz. Yürüyüşümüzü durdurmak istiyorlar, müsamaha göstermeyiniz. Milletimizi etnik ve mezhep temelinde ayrıştırmak istiyorlar, fırsat vermeyiniz. Ülkemizi küresel emperyalizmin denetim ve kontrolüne sokmak istiyorlar, imkan tanımayınız. Bu kapsamda Aziz Milletim Sıra Sende, diyorum. Geldiğimiz bu aşamada HDP neyse CHP ve İYİ parti aynısıdır. Aralarında hiçbir fark kalmamıştır. Yeşil Sol Parti demek CHP ve İYİ Parti demektir. PKK hepsini birden ele geçirmiştir. Samimiyetle uyarıyorum, CHP'ye ve İYİ Parti'ye oy veren kardeşlerimizin dikkatini çekiyorum, Kemal Kılıçdaroğlu'na verilecek her oy Kandil'e gidecek, teröristlere can simidi olacaktır. Kemal Kılıçdaroğlu'na verilecek her oy saldırı, suikast ve kanlı eylemlere hizmet edecektir. CHP'ye ve İYİ Parti'ye verilecek her oy Türkiye'nin önünü kesecek, Türk milletinin tarihi yürüyüşünü sekteye uğratacaktır. İnanıyorum ki, Antalya bu vebale ortak olmaz, olamaz. Antalya PKK'nın gölgesine saklanan, FETÖ'nün maskesini takan Kılıçdaroğlu'na olur vermez, veremez. Hiç kuşku yok ki, zillet ittifakı terör örgütleriyle aynı karede, aynı hizada, aynı gayededir. Küresel emperyalizm zillet ittifakını ele geçirmiştir."

'PKK'NIN EMELLERİNE HİZMET EDİYOR'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katıldığı mitingde, "Kılıçdaroğlu'nun Cumhuriyetle sorunu vardır" diyen Bahçeli, şöyle konuştu:

"Kılıçdaroğlu'nun Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile sorunu ağırdır. Irak ve Suriye tezkerelerine hayır diyerek PKK'nın emellerine hizmet eden bir şahıstan Türkiye Cumhurbaşkanı olamaz. 'Türkiye maalesef Azerbaycan'a yardım ediyor' diyen bir partiden Türkiye'ye hayır gelmez. Beş kuruşa vatan satan, üç kuruşa köle, bir dolara da hain olur. İngiliz The Economist Dergisi, muhalefetin iktidar olması halinde güney sınırlarımız boyunca bir terör koridorunun açılacağını, Türk dış politikasının tamamen değişeceğini, S-400 Hava ve Savunma Füze Sistemi'nin de depoya alınıp çürümeye bırakılacağını iddia etmiş. Kılıçdaroğlu ABD'yi selamlamak amacıyla Rusya'yı hedef almış, son günlerdeki rezil montajlardan, ahlaksız kumpaslardan bu ülkeyi sorumlu tutmuştur. Rusya yönetimi de bu iddiayı reddetmiştir. Kılıçdaroğlu emperyalizmin ağına takılmış, hitabında Türkiye'yi teslim etmek için pusuya yatmıştır. Türkiye'nin Doğu ile Batı arasındaki dengeli politikası sömürgeleşmiş Kılıçdaroğlu'nu çılgına çevirmektedir. Bunu gelsin de Antalya'da söylesin. Sebze üreticilerimizin gözüne baka baka, turizm sektöründe faaliyet gösteren iş adamlarımızın huzurunda yüreği yetiyorsa anlatsın. CHP'nin başına kasetle oturan bu şaibeli şahıs, yeni bir kaset skandalıyla bir cumhurbaşkanı adayının çekilmesine hizmet etmiştir. Haçlı bakiyeleri 14 Mayıs için senaryo geliştirip son kozlarını oynamaktadır. Ne kadar Türk ve İslam düşmanı varsa zalimlerin paravan cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'nun arkasında durmaktadır."