Geri Dön
Video Hatay’da 2 kişi, enkazdan 296’ncı saatte kurtarıldı

Hatay’da 2 kişi, enkazdan 296’ncı saatte kurtarıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma neden olduğu Hatay'da, Antakya ilçesinin Türkmenbaşı Caddesi'ndeki Kanatlı Apartmanı enkazında ses ve ısı alınınca arama- kurtarma çalışması yoğunlaştırıldı. Yapılan çalışma sonucu 296’ncı saatte enkazdaki 1'i kadın 2 kişi, kurtarıldı. Ambulanslara taşınan 2 yaralı, Antakya'daki sahra hastanesine götürüldü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Hatay'da kurulan sahra hastanesinde incelemelerde bulundu. Bakan Koca, Kanatlı Apartmanı'ndan 2 kişinin sağ çıkarıldığını; 45 yaşındaki Ragda adlı kadın ile 49 yaşındaki Muhammet adlı erkek yaralının sahra hastanesinde yapılan ilk müdahale sonrası ambulans helikopterle Adana Şehir Hastanesi'ne sevk edildiğini söyledi.

Koca, "296'ncı saatte sağ çıkarıldı. Genel durumları iyi, hayati bulguları ve hemodinamisi stabil. 2'sinin de bilinci açık. İlk müdahaleleri yapıldı, transferi hızla yapılarak şehir hastanemizde, tedavileri yoğun bakımda devam edecek" dedi. 

 

'ÖNCE SESİ DUYDUK SONRA CANLI ÇIKARDIK'

Hatay'da Kanatlı Apartmanı’nın enkazından 2 kişinin sağ çıkarıldığı çalışmalarda görev alan Kırgızistan Acil Durumlar Bakanlığı'na bağlı arama kurtarma ekibinin kaptanı Erlan Musuraliev, "Ayın 7'sinde Türkiye'ye geldik. Önce Kahramanmaraş'ta çalıştık. 2 gün önce de Hatay'a gelip çalışmaya başladık.

Bu sabah saat 08.00'den beri bu enkazda görev yapıyoruz. Kepçeyle, kazmayla çalışıyoruz. İlk olarak bir erkek sesi duyduk. Yaptığımız çalışmalarda canlı vatandaşları çıkardık. Çıkardığımız adam bize 5 kişi olduklarını belirtip, 'Çocuklarım da var' dedi. Başka da bir şey söylemedi. Kendisinin durumunun nasıl olduğunu öğrendikten sonra, enkazdan 2 kişiyi daha çıkardık. Enkazda başka canlı olup olmadığını bulmak için çalışmaya devam ediyoruz" dedi.