Oynatma Listesi
VÄ°DEO

Kaçırılıp önce dövüldü sonra gasbedildi; kaçırılma anı kameraya yansıdı

Ãœsküdar'da 3 kiÅŸi tarafından kaçırılarak dövülen, para ve kredi kartları gasbedilen 56 yaşındaki emekli M.A., polis tarafından yaklaşık 4 saat içinde kurtarıldı. M.A. hastaneye kaldırılırken, 3 şüpheli de yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyette verdikleri ifadelerinde M.A.'nın Ankara'da bir kız arkadaÅŸlarına ÅŸantaj yaptığını bunun hesabını sormak için olayı gerçekleÅŸtirdiklerini iddia ettiler. Olay anı ve yakalandıkları anlar cep telefonuyla görüntülenen şüpheliler sevk edildikleri adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.Â

 

KAÇIRILMA ANI KAMERADA

Üsküdar, Küplüce Mahallesi'nde önceki akÅŸam saat 19.25 sıralarında vatandaÅŸlar polise ihbarda bulunarak bir kiÅŸinin kaçırılarak zorla otomobile bindirildiÄŸini söyledi. Kaçırma anının bir vatandaÅŸ tarafından cep telefonuyla kayda alındığı belirlendi. Görüntülerde, ÅŸüphelilerin kulandıkları otomobille maÄŸdurun aracının önünü kestiÄŸi ve adamı döverek zorla kendi araçlarına bindirdiÄŸi anlar yer alıyor.

POLÄ°S ALARMA GEÇTÄ°

Polisi alarma geçiren olayın ardından Gasp Büro AmirliÄŸi tarafından operasyon baÅŸlatıldı. Görüntü kayıtlarından kaçırılan otomobilin plakası tespit edildi. Otomobilin sahibinin yanındakilerle birlikte Fatih'te bir otelde kaldığı belirlendi. Zamana karşı yarışan polis ekipleri otel odasına baskın yaptı ancak ÅŸüphelilere ulaÅŸamadı. Bu geliÅŸme üzerine sürdürülen saha çalışmasında ÅŸüphelilerin içinde bulunduÄŸu aracın Üsküdar'da bir ara sokakta park halinde olduÄŸu tespit edildi. Åžüphelilerin ve kaçırdıkları kiÅŸinin halen otomobilde olduÄŸunun belirlenmesi üzerine operasyon için düÄŸmeye basıldı

4 SAAT SONRA KURTARILDI

Polis her iki ucunu kapattığı sokakta otomobile baskın yaptı. Baskında bulunan M.A.'nın feci ÅŸekilde dövüldüÄŸü ve iÅŸkenceye maruz kaldığı görüldü. Kaçırıldıktan yaklaşık 4 saat sonra kurtarılan M.A. durumunun iyi olmaması nedeniyle olay yerine çağırılan ambulansla hastaneye kaldırıldı.

ÅžÜPHELÄ°LER GÖZALTINA ALINDI

Otomobilde bulunan 3 ÅŸüpheli ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Åžüpheliler Altay Y. (24), Kerim B. (29) ve Sezar S. (22)'nin sorguları AsayiÅŸ Åžube MüdürlüÄŸünde yapıldı. Åžüpheliler, kaçırdıkları kiÅŸinin Ankara'da bulunan T. adlı kız arkadaÅŸlarına uygunsuz görüntüleriyle ÅŸantaj yaptığını, bunu öÄŸrenince hesap sormak için Ä°stanbul'a geldiklerini iddia ettiler. Åžüphelilerin ÅŸantaj olayının intikamını almak için maÄŸduru dövdüklerini söyledikleri öÄŸrenildi.

Gasp Büro AmirliÄŸi tarafından yapılan soruÅŸturmada ÅŸüphelilerin, darbettikleri M.A.'nın banka kartlarını alarak hesaplarından para çektikleri ve yanında bulunan bin dolar parayı da gasbettikleri öÄŸrenildi. Åžüphelilerin ayrıca cep telefonu uygulamalarını kullanarak maÄŸdurun kredi kullanmasını saÄŸlayarak parayı kendi hesaplarına aktardıkları da belirlendi. Polis, gasbedilen paranın tam miktarının ortaya çıkması için bankalara yazı yazıldığını söyledi.

Emniyette iÅŸlemleri tamamlanan ÅŸüpheliler adliyeye sevk edildi. 3 Åžüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ali AKSOYER / Ä°STANBUL, (DHA)-

GÃœNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER