Oynatma Listesi
VİDEO

Suat Kılıç: Seçim öncesi 500 bin üye sayısını aşmış bir parti olacağız

Yeniden Refah Partisi’nin Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan adayı Suat Kılıç, “Dün itibarıyla Yeniden Refah Partisi'nin üye sayısı 482 bini aştı. 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde Yargıtay'ın kayıtlı üye sisteminde 500 bin üye sayısını aşmış bir parti olacağız. İnşallah üye sayısına yansıyan bu büyümenin sandıkta oy potansiyeline de yansımasını bekliyoruz” dedi.

Yeniden Refah Partisinin ABB başkan adayı Suat Kılıç, 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında Çubuk ilçesindeki pazar yerini ziyaret etti. Kılıç burada pazar esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Suat Kılıç, burada yaptığı açıklamada, pazar esnafının sorunlarını çözmek için çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyerek, “Çubuk pazarındayız. Pazar tam mimarlık garabeti. Buz gibi bir pazardayız. Açık cereyan yapıyor. Benzerine Sincan ilçesinde de rastlamıştık. Deyim yerindeyse vatandaş donuyor burada. Öncelikle Allah pazarcıya kolaylık versin. Çünkü haftanın her günü başka bir ilçemizde başka bir pazar yerinde tezgâh açmak zorundalar. Vatandaşın ihtiyacına yetişmek zorundalar. Öncelikle pazarcıya Allahtan kolaylık diliyorum. Sonra pazara gelen vatandaşlarımıza satın alma gücü kolaylığı diliyorum Allah'tan” diye konuştu.

‘GIDA ENFLASYONU MESELESİNİN ÇÖZÜME KAVUŞTURULMASI LAZIM’

Pazarda sebze ve fiyatların çok pahalı olduğunu belirten Suat Kılıç, “Fiyatlar çok pahalı, sebze de meyve de pahalı. Diğer süt ürünleri de peynir, tereyağı bunlar da pahalı. Mutfak enflasyonu dediğimiz şeyi esasında pazarda fazlasıyla hissediyoruz. Ben tabii bu enflasyonun tespitini yapanları da aslında pazar yerlerini bir ziyarete bekliyorum. Pazarlara da gelsinler. Halk pazarındaki fiyatlar neredeyse manavdaki, marketteki fiyatlarla aynı. Çünkü üretici de pazarcı da ürüne kolay erişemiyor. Ucuz erişemiyor. Fiyatlar pazarcı içinde yüksek. Dolayısıyla vatandaş için de yüksek. Bu satın alma gücü meselesinin çözülmesi lazım. Gıda enflasyonu meselesinin hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulması lazım. Bu gıda enflasyonu düşmedikçe Türkiye'de toplam enflasyonun düşmesi mümkün değil. Gıda enflasyonu düşmedikçe maaşların da gelirin de emeklilik maaşlarının da insanlarımızın ihtiyacına cevap vermesi mümkün değil. Bunu net olarak tespit edelim” dedi.

‘AÇIK PAZAR YERLERİNİN BULUNMASINI GARİP BULUYORUM’

Kış koşulları nedeniyle üründe zayiat olduğunu belirten Kılıç, “Üründeki zayiattan dolayı da ayrıca bir kayıp var, ciro kaybı var. Bunu da pazarcı bir şekilde telafi etmeye çalışıyor. Bu da fiyata yansıyor. Bunu tabii çözecek olan üretimi arttırma metodolojisidir. Üretimin, ürünün artması lazım, çarşıya, pazara, ürünün daha kestirme yoldan gelmesi lazım. Köylünün gübreye, mazota, tohuma, daha ucuza ulaşabilmesi lazım. Gübre, mazot, tohum fiyatları bugünkü şekilde seyrettiği sürece pazarın ucuzlaması mümkün görünmüyor. Öte yandan hala Ankara'da açık pazar yerlerinin bulunmasını garipsiyorum. Yağmuru, karı, kışı var, güneşi, ayazı var. Hala açık pazar yerlerinin bulunmasını gerçekten garip buluyorum. Pazarlardaki en büyük talep, pazar yerlerinin kapalı olması. Sadece üstünün kapalı olması değil. Çevresinin de kapalı olması ve cereyanlardan korunması. Soğuktan insanların korunması” diye konuştu.

‘BU BÜYÜMENİN OY POTANSİYELİNE YANSIMASINI BEKLİYORUZ’

Suat Kılıç, insanların partilerine üye olmak yönünde büyük taleplerinin olduğunu vurgulayarak, “Dün itibarıyla Yeniden Refah Partisi'nin üye sayısı 482 bini aştı. Hedefimiz seçim öncesi 500 bin rakamına ulaşmak. 31 Mart 2024 yerel seçimlerine Türkiye'nin resmi üye sayısı bakımından 5’inci büyük partisi olarak girebilmek. Görünen o ki, 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde Yargıtay'ın kayıtlı üye sisteminde 500 bin üye sayısını aşmış bir parti olacağız. Türkiye'nin üye sayısı bakımından en büyük 3’üncü partisi olacağız. Ve inşallah üye sayısına yansıyan bu büyümenin sandıkta oy potansiyeline de yansımasını bekliyoruz” dedi.

Gizem KARADAĞ-Emirhan YÜZÜGÜLDÜ/ANKARA, (DHA)-

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER