Oynatma Listesi
VİDEO

Sultanbeyli Belediye Başkan Adayı Ali Tombaş 100 projesini açıkladı

Cumhur İttifakı Sultanbeyli Belediye Başkan Adayı Ali Tombaş, Türkiye Yüzyılında 100 Proje ve Meclis Üyesi Adayları Tanıtım Programı’nda yeni dönemde gerçekleştirmeyi hedefllediği 100 projenin tanıtımını yaptı. Tombaş, “Sultanbeyli her zaman isminden de söz ettirecek. Ben buna inanıyorum. Biz bu projeleri hazırlarken buradan yola çıktık. Açıkladığımız projenin de karşılık bulduğunu görüyorum” diye konuştu.

Cumhur İttifakı'nın Sultanbeyli Belediye Başkan Adayı Ali Tombaş, Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde düzenlediği programla yeni dönemde hayata geçirmeyi hedeflediği 100 projesini açıkladı. Programa, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Sultanbeyli Belediye Başkan Adayı Ali Tombaş, AK Parti İstanbul Milletvekili Yahya Çelik ile İsmail Erdem, ilçe başkanları, meclis üyesi adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı. İmar ve akıllı şehircilik, ulaşım, eğitim, kültür ve sanat, çevre, spor, sağlık gibi alanlarda yatırım yapacağı 100 projeyi tanıtan Tombaş, el birliği ile kentsel dönüşüm seferberliği başlatacağını söyledi. Kültürel değerlerini yaşatan bir şehir vizyonuyla oyunculuk derslerinin verileceği bir tiyatro okulunun hayata geçirileceğini aktaran Tombaş, Sultanbeyli Devlet Hastanesi - Yenidoğan Metro hattı ile trafik yoğunluğunun azalacağını ifade etti. Ayrıca her mahalleye iletişim ofisi kuracağını aktaran Tombaş, böylece vatandaşların sorunlarının personeller tarafından çözülmüş olacağını söyledi. Tombaş, daha sonra ilkokula giden tüm öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarının belediye tarafından karşılanacağını da aktardı. İlçeye tematik bahçelerin yer aldığı botanik bahçeler kazandıracağını söyleyen Ali Tombaş, “Benim için çok heyecanlı bir gündü. Vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi. 'Yenilebilir enerjiyle gücümüzü doğadan alacağız' sloganıyla rüzgar enerjisi ve güneş enerjisi başta olmak üzere yenilebilir enerji kaynaklarından enerji üretecek tesisler kuracaklarını aktaran Tombaş, üretilen enerji ile hizmet birimlerinde kullanacaklarını söyledi. Program sonunda meclis üye adayları tanıtıldı. Toplu fotoğraf çekiminden sonra program sona erdi.

“SULTANBEYLİ GÖREVE BAŞLADIĞIMIZDA BİR MARKA İLÇE OLACAK”

Tombaş, “İnsanlar salona sığmadı. Ciddi bir teveccüh var. Uzun zamandır siyaset yapıyorum. Teşkilatta görev yapıyorum. Birçok insanımıza dokunduk. Birçok insanımızın problemini çözdük. Esnaf ziyaretimizde, dernekte, çarşıda, pazarda insanalar bize ismimizle hitap ediyor. Çünkü aramızda bir hukuk oluşmuş. Onu da bugün gördük. Projelerimizi hazırlarken özellikle ‘vatandaşlarımız bizden ne bekliyor?’ sorularını aldık. Bizim 15 mahallemizde halkımız bizden ne bekliyor? Önce bunu öğrendik. Daha sonra sivil toplum kuruluşlarımızla, iş insanlarımızla ve eğitimcilerle bir araya geldik. Onlardan da sorular aldık. Bu 100 projeyi oluşturduk. İnşallah Sultanbeyli önümüzdeki dönemde göreve başladığımızda bir marka ilçe olacak. İsminden alınan sanat, kültür, eğitim ve spor alanlarında gençlerin gerçekten heyecanla sporlarını yapacağını, geleceğe hazırlandığı bir ilçe olacak. Sultanbeyli her zaman isminden de söz ettirecek. Ben buna inanıyorum. Biz bu projeleri hazırlarken buradan yola çıktık. Açıkladığımız projenin de karşılık bulduğunu görüyorum. Salondaki heyecan bunu göstermiş oldu” diye konuştu.

Vatandaşlardan Şeyma Nur, “Başkanımız kadınlara ve gençlere yönelik çok güzel projeler sundu. Gerçekten gençler olarak buna ihtiyacımız vardı. Sevindik. Sultanbeyli olarak gurur duymaktayız” dedi.

Rüveyda Kömber ise “Öncelikle Sultanbeyli Belediye Başkan Adayımız Ali Tombaş’ı tebrik ediyoruz. Projeleri dinlerken çok gurur duyduk. Özellikle belediye başkan adayımızın kadınlarımıza ve genç kızlara bu kadar önem vermesi gerçekten çok güzel. Başkanımızı tebrik ediyorum. Projelerinin devamını diliyorum” dedi.

Yeni dönemde hayata geçirilmesi hedeflenen projelerden bazıları ise şöyle:

"Merkez Nikah Salonu

Her mahallede spor kulübü

Uluslararası E-spor turnuvaları

Fetih Korusu

Bungalov Kamp Alanı

Mecidiye Korusu

Gençlere yönelik yaz kampları

Mahallelere fitness salonları

Teknosemt ile inovasyon odaklı girişimcilik ekosistemi projesi

Elektrikli araçlar için şarj istasyonları

Mobil belediye uygulaması

Vefa lokali

SADEM (Sultanbeyli Aile Danışmanlık ve Eğitim Merkezi)

Orhangazi Aşevi

Lider Gençler Projesi

Üniversite kazanan gençlere 10 bin lira eğitim desteği

Sağlık Tarama ve Danışmanlık Merkezi

Acil durum hastanesi

Binicilik okulu

Tiyatro Okulu

Öğrencilere kırtasiye desteği

Göz sağlığı merkezi

Sultanbeyli Dil Akademisi

Her mahalleye yeni bir park."

İSTANBUL, (DHA)

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER