Geri Dön
Merkez Büyükşehir'den toplumsal cinsiyet eşitliği çalışması

Büyükşehir'den toplumsal cinsiyet eşitliği çalışması

Büyükşehir'den toplumsal cinsiyet eşitliği çalışması

Büyükşehir'den toplumsal cinsiyet eşitliği çalışması

ADANA,(DHA)- ADANA’da, ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Katılımcılık Odaklı Bir Çalışma: Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Gösterge Temelli İzlenmesi Projesi’nin kapanış semineri gerçekleştirildi. 
Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) ve Adana Barosu Kadın Hakları Merkezi’nin iştirakçisi olarak yer aldığı, Kadına Özgürlük ve Eşitlik Derneği (KÖVED) tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği (CEİD) Hibe Programı kapsamında ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Katılımcılık Odaklı Bir Çalışma: Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Gösterge Temelli İzlenmesi Projesi’nin kapanış semineri yapıldı. Birçok sivil toplum kuruluşu ve derneğin katılımı ile gerçekleşen seminerde Adana Büyükşehir Belediyesi bürokratları sunum gerçekleştirdi.
Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği Temsilcisi Yönetim Kurulu Üyesi Hilal Arslan da toplantıya internet üzerinden bağlanarak sunum gerçekleştirdi.
Kadına Özgürlük ve Eşitlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Av. Ülkü Tolunay ve Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Ayten Dolançay’ın konuşmalarının ardından, bulgular ve önerileri sunmak üzere Proje Koordinatörü Çiğdem Güvercin Dağdelen söz aldı.
Adana sivil toplum temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen kapanış semineri ile projenin aktiviteleri tamamlanarak sivil toplum ayağını güçlü tutma noktasından hareketle sivil toplum kuruluşu ve belediye yöneticilerinin bir araya geldi. Seminerle sivil toplum ve yerel yönetim etkileşiminin güçlendirilmesi hedeflerenek Sivil Toplum Oturumu gerçekleştirildi, soru, cevap ve öneriler alındıktan sonra seminer sona erdi.
Proje sonucunda bir izleme raporu ve bir politika önerileri kitapçığı oluşturularak Belediye yönetimi ve kamuoyu ile paylaşılacak. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber