Geri Dön
AdanaPolisten, emniyet kemeri ve alkollü araç kullanımına dikkat çekmek için simülasyon etkinliği

Polisten, emniyet kemeri ve alkollü araç kullanımına dikkat çekmek için simülasyon etkinliği

Polisten, emniyet kemeri ve alkollü araç kullanımına dikkat çekmek için simülasyon etkinliği

Anıl ATAR/ADANA, (DHA)- ADANA’da trafik polisleri, Trafik Haftası kapsamında sürücülerin, emniyet kemeri ve alkollü araç kullanımına dikkat çekmek için simülasyon aracı ve yüksek promil gözlüğü ile etkinlik düzenledi. Emniyet kemeri takmayan sürücüler simülasyon aracına bindirilirken, bazıları da yüksek promil gözlüğünü takıp, kurulan minyatür kaleye gol atmaya çalıştı.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kapsamında sürücüleri emniyet kemeri ve alkollü araç kullanmama konusunda uyarmak için etkinlik düzenledi. Seyhan ilçesindeki Atatürk Parkı’na kurulan etkinlik alanına; sürücülerin emniyet kemeri takmadığı trafik kazalarındaki deneyimi yaşaması için simülasyon aracı getirildi. Atatürk Caddesi’nde emniyet kemeri takmadığı belirlenerek durdurulan sürücüler, simülasyon aracına bindirilerek takla attıklarında yaşayacaklarını deneyimledi. Uygulamanın ardından sürücüler, emniyet kemeri kullanma konusunda dikkat edeceğini söyledi.

Ayrıca trafik polisleri, sürücülerin alkollü araç kullandıklarında yaşayacaklarını yüksek promil gözlüğü ile deneyimletti. Yüksek promil gözlüğünü takan sürücüler, etkinlik alanına kurulan minyatür kaleye gol atmaya çalıştı. Gözlüğü takanların denge ve algı kaybı yaşadığı, topu kaleye göndermekte güçlük çektiği görüldü. (DHA)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber