Geri Dön
Antalya ADOPEN, TİM’in ‘İlk 1000 İhracatçısı’ listesinde

ADOPEN, TİM’in ‘İlk 1000 İhracatçısı’ listesinde

ADOPEN, TİM’in ‘İlk 1000 İhracatçısı’ listesinde

ADOPEN, TİM’in ‘İlk 1000 İhracatçısı’ listesinde

 

ANTALYA, (DHA) - TÜRKİYE İhracatçılar Meclisi (TİM) 2021 Yılı Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçı Firması’nı açıkladı. ADOPEN Plastik ve İnşaat Sanayi A.Ş. 28 basamak yükselerek, 245’inci sırada yer aldı. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sak, “İhracat önemli ama grup olarak ithalatın azaltılması için yatırımlarımıza devam edeceğiz" dedi.

2020 yılında 273’üncü sırada listede yer alan ADOPEN A.Ş., 2021 listesine yükseliş yaparak girdi. Türkiye’nin 1000 ihracatçısı sıralamasına 94,3 milyon dolar ihracat rakamıyla 245’inci sıradan giren ADOPEN A.Ş.’nin sektörel sıralaması 25 olurken yüzde 46,7 oranında da ihracat değişimi başarısı gösterdi.

'İTHALATI AZALTMALIYIZ'

“İhracat önemli ancak ithalatın azaltılması daha da önemli" diyen ADOPEN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sak, pandemiye rağmen ihracatta yükseliş sağlamaktan mutlu olduklarını dile getirdi. Sak, şunları kaydetti:

“Ülkemize döviz kazandırmaktan çok mutlu ve sevinçliyiz. Dünyada yaşanan ekonomik sıkıntıları ülkemiz de yaşıyor. Biz sanayicilerin başarısı, ihracattaki artışları ülkemizin kalkınmasına katkı olmaktadır. İhracat arttıkça istihdamda da artış sağlanacaktır. Bizlere düşen görev işimizi iyi yapıp ihracat satışlarımızı artırmaktır. Ancak ülkemizin kaynaklarının ithalat ile tekrar yurt dışına gitmesini de en aza indirmemiz gerekiyor. Bunu çok önemsiyoruz. Grup olarak yaptığımız yatırımlarla ithalatın azaltılmasında rol oynadık. Bunun için döviz kaybının önüne geçmekten büyük gurur duyuyoruz. Bu tür yatırımlarımıza da devam edeceğiz. Bu başarılarımızda emek ve katkıları olan çalışma arkadaşlarımız ve iş ortaklarımıza teşekkür ediyorum."

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber