Geri Dön
AntalyaAntalya’da türkülü şarkılı konser

Antalya’da türkülü şarkılı konser

Antalya’da türkülü şarkılı konser

YUSUF DEMİR/ANTALYA, (DHA) – ANTALYA’nın kültür ve sanat yaşamına türkü ve şarkılarla renk katan Usullerle Türk Müziği Topluluğu, müzikseverlere keyifli bir akşam yaşattı.

Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda gerçekleştirilen konserde, Gülten Şanlıer Usullerle Türk Müziği Topluğu sahneye çıktı. Sunuculuğunu Nergiz Çetin’in üstlendiği konserde, saz heyetinde Fadi Diler, Kenan Güvenilir, Hasan Aydınlık, Ömer Aziz Bülten, Bülent Uçtu ve Hasan Dalkıran yer aldı.

HALİL EFE’NİN HİKAYESİ ANLATILDI

Konser, Muzaffer Sarısözen’in derleyip notaya aldığı ‘Urfalıyam Ezelden’ türküsünün, koristlerden Azmiye Yıldız tarafından seslendirilmesiyle başladı. Sevdiği kız uğruna öldürülen Bodrumlu Halil Efe’nin hikayesinin anlatıldığı eserin ardından ‘Gafil Gezme Şaşkın’, ‘Bülbül Gibi Dilin Olsa Ne Fayda’, ‘Çoban Kızı’, ‘Evlerinin Önü Handır’ ve ‘Su Gelir Bulanarak’ gibi eserler seslendirildi.

ZEKİ MÜREN ESERLERİYLE ANILDI

Koristlerin hem şarkı ve türkü söylediği hem de bendir çaldığı konserin ikinci bölümünde tempo hiç düşmedi. Bestesi Zeki Müren’e ait nihavent makamındaki ‘Bir Demet Yasemen’ ile başlayan bölümde, beste ve güftesi Yusuf Nalkesen’e ait ‘Gölgesinde Mevsimler’ adlı eserle coşku arttı. İzleyiciler ‘Yüreğimde İnce Sızı’, ‘Geçmesin Günümüz Yasla’ ve ‘Fikrimin İnce Gülü’ eserleriyle keyifli bir akşam geçirdi.

Türkülerin hikayeleriyle, şarkıların ise duyguların zarif diliyle aktarıldığı konserin sonunda, topluluğun kurucusu ve şefi Gülten Şanlıer, sunucu Nergiz Çetin, saz heyeti ve koristler ayakta alkışlandı. Şef Şanlıer’e koro üyeleri tarafından çiçek sunularak teşekkür edildi. (DHA)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber