Geri Dön
Antalya Çanakkale şehitleri konserle anıldı

Çanakkale şehitleri konserle anıldı

Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçıları, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir konser verdi. Duygulu anların yaşandığı konserde, şehitlerin hikayelerinin de konu olduğu türküler seslendirildi.

Çanakkale şehitleri konserle anıldı

Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümünde, Çanakkale Şehitlerini Anma Konseri düzenlendi. Antalya DOB sanatçılarının sesinden türkülerin yer aldığı konser, dinleyenleri derinden etkiledi. Konserde Ahmet Adnan Saygun'un bestelediği 'Bozlak' ve 'Yunus Emre Oratoryosu - Dertli Dolap ve No.13' eserleri, düzenlemesi Onur Altıparmak'a ait 'Ah Bir Ateş Ver, Manastır'ın Ortasında, Sarı Gelin, Ayrılık, Bülbülüm Altın Kafeste, Çalın Davulları', düzenlemesi Ahmet Sait Karabulut'a ait 'Drama Köprüsü ve Çanakkale Türküsü', düzenlemesi Sayram Akdil'eait 'Efem' anonim türküleri ile 'Mağusa Limanı, Çökertme ve Yemen' türküleri seslendirildi.

Çanakkale Şehitlerini Anma Konseri'nde sopranolar Semiha Boran ve Sema Çavuşoğlu, mezzo soprano Tuğçe Oğuzülgen, tenorlar Erdi Aybaş ve Devrim Demirel, bariton Ümit Tekinay ve bas Şafak Güç solist olarak yer aldı. Koro şefi Mahir Seyrek'in koro sanatçılarını yönettiği konserde, Demet Emen (keman), Dilan Oğuz (flüt), Doğuş Ünver (bendir), Onur Altıparmak (piyanist), Sait Karabulut (piyanist) ve Halis Işık (bağlama) sanatçılara eşlik etti.