Geri Dön
Şavşat Artvin’de yaşlılara bayram ziyaretinde cağ döneri ikramı

Artvin’de yaşlılara bayram ziyaretinde cağ döneri ikramı

Artvin’de yaşlılara bayram ziyaretinde cağ döneri ikramı

Artvin’de yaşlılara bayram ziyaretinde cağ döneri ikramı

Nurbay USTA/ŞAVŞAT (Artvin),(DHA)-ARTVİN’de Vali Yılmaz Doruk ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla ve iş insanı Murat Sural, Şavşat Naime-İsmail Yılmaz Yaşlılar Yaşam Yerleşkesi’ni ziyaret etti, bayramlarını kutladığı yaşlılara, yöreye özgü cağ döneri ikram etti.

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla, Şavşat Kaymakam Vekili Oğuzhan Yazar ve hayırsever iş insanı Murat Sural, Şavşat ilçesine bağlı Yavuzköy köyünde 2017 yılında hizmete giren, Naime-İsmail Yılmaz Yaşlılar Yaşam Yerleşkesi'ni ziyaret edip, yaşlılarla baylamlaştı. Ziyarette; yerleşkeye kurulan mangalda pişirilen yöreye özgü lezzet olan cağ kebabı da, yaşlılara ikram edildi. Yaşlıların kimi duydukları memnuniyeti dile getirirken, yaşam merkezinde yakınları gelmeyen kimi yerleşke sakini ise duygusal anlar yaşadı.

'YAŞLILARIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ'

Vali Doruk, yaşlıların yaşamlarını doğal ortamda sürdürmeleri için en güzel yerin Şavşat ilçesi olduğunu söyleyeyerek “Yaşlıya, engelliye, anne ve babaya saygı bizim kültürümüzün ve dinimizin esaslarındandır. Yaşlılarımızın hayatlarını keyifle sürdürebilecekleri alanlar oluşturmak ve onları sosyal hayata dahil etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu konuda devletimizin gerçekleştirilmiş olan çok önemli projeleri var. Yaşlılarımızın her türlü sorunu bu güzide kuruluşumuzda devletimiz tarafından çözülüyor” diye konuştu.

'DUALARINI ALDIK'

İş insanı Murat Sural da, “Her zaman ve her durumda empati kurmak lazım. Kültürümüz, gelenek göreneklerimiz ve dinimizde yaşlılara büyük önem vermektedir. Bizde bu kurallarla hareket ediyoruz. Bizler için büyük birer nimet ve bereket vesilesi olan yaşlılarımızı ziyaret ederek, hayır dualarını aldık” dedi.

Yerleşke sakinlerinden İbrahim Ekrem Sezgin, “Ben bu huzurevine yürüteçlerle ve birileri tutarak geziyordum. Şimdi kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan yürüteci de bıraktım. Artık tek başıma hiçbir destek almadan yürüyorum. Burası bir terapi merkezi gibi geldi. Ayrıca gençlere bir nasihatini da şiir ile dile getirdi” şeklinde konuştu.

Mehmet Düzcan ise, “Burada yaşamaktan son derece mutluyuz ve sağlıklıyız. Her türlü ihtiyacımız en iyi şekilde karşılanıyor. Doğayla iç içe bir ortamda hayatımızın geri kalan kısmını mutlu ve huzur içerisinde geçiriyoruz. İdarecilerimizin ve hayırsever iş insanımız bu ziyaretleri bizi oldukça memnun etti" diyerek herkese teşekkür etti (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber