Geri Dön
AydınAydın'da dron ile ücretsiz gübreleme desteği sürüyor

Aydın'da dron ile ücretsiz gübreleme desteği sürüyor

Aydın'da dron ile ücretsiz gübreleme desteği sürüyor

AYDIN,(DHA)-AYDIN Büyükşehir Belediyesi, 50 dekarın altındaki arazilere dron ile ücretsiz gübreleme desteği sağlamayı sürdürdüğünü duyurdu. Proje ile bugüne kadar yüzlerce üreticinin gübreleme desteğinden yararlandığı bildirildi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu öncülüğünde 2024 yılında başlatılan 'dron ile ücretsiz gübreleme desteği' uygulaması sürdürülüyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen proje kapsamında, küçük ölçekli üreticilerin üretim süreçlerine katkı sağlanması hedefleniyor. Uygulama kapsamında 50 dekarın altında arazisi bulunan üreticilerin tarlalarında dron teknolojisi kullanılarak gübreleme çalışmaları gerçekleştiriliyor. Belediye tarafından tamamen ücretsiz sunulan destekten bugüne kadar yüzlerce üreticinin yararlandığı, on binlerce dönüm tarım arazisinin dron ile gübrelendiği bildirildi.

Kuyucak ilçesi Başaran Mahallesi’nde üreticilik yapan Mercan Özsel, “Özlem Başkana yaptığı bu hizmetten dolayı çok teşekkür ediyoruz, minnettarız. Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni aradık, randevumuzu aldık, iyi de bir zamana denk geldi. Traktörün tekerleği geniş olduğu için buğday çiğneniyor, zarar veriyor. Dron daha uygun" dedi.

Üretici Mehmet Uğur ise “Ben bu tarlaya kendi traktörümle girseydim bir maliyeti olacaktı. Ürün de ister istemez çiğnenecekti, zayiat olacaktı, verim kaybı olacaktı. Dron ile gübrelediğimiz için bu kayıp olmadı. Özlem Başkana teşekkür ederiz" diye konuştu.(DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber