Geri Dön
Koçarli Koçarlı Belediyesi Pide Turizmi için harekete geçti

Koçarlı Belediyesi Pide Turizmi için harekete geçti

Koçarlı Belediyesi Pide Turizmi için harekete geçti  

Koçarlı Belediyesi Pide Turizmi için harekete geçti

Burhan CEYHAN/AYDIN, (DHA)-AYDIN Koçarlı İlçe Belediye Başkanı Nedim Kaplan, pidesinin tanıtımı için ilçedeki reklam panolarını pide görselleriyle donattı. Meşhur Koçarlı Pidesinin tadına herkesin bakması gerektiğini vurgulayan Kaplan, "İlçemize özgü pide ile ilgili tanıtım atağı başlattık. Koçarlı'nın, çam fıstıklı pide ve ilçeye özgü enfes pide çeşitleri sayesinde gastronomi turizmi ile tanışması için de kolları sıvadık" diye konuştu.

 Koçarlı Belediyesi ilçeye özgü pidenin daha fazla tanınırlığını artırmak için çalışma başlattı. İlçenin giriş çıkışlarına asılan pide tanıtım reklamları ile 'Pide Turizmi' için harekete geçildi. Koçarlı'yı pide sayesinde Pide Turizmiyle de tanıştırmak istediklerini, pide ustalarının uzun yıllardır lezzet standartını değiştirmeden koruduğunu ve lezzetiyle ününün her yere yayıldığını ifade eden Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, "Daha geniş kitlelere tanıtmak için çalışma başlatarak ilçede bulunan tüm reklam panolarımızı da Koçarlı pidesini tanıtıcı afişlerle donattık. Koçarlı pidesinin, turizminde hatırı sayılır bir noktaya gelmesi şart diye düşünüyoruz. Bunu içinde önümüzde hiçbir engel yok" dedi.
 
İlçede faaliyet gösteren pide ustalarının lezzetlerini ve fikirlerinin kendilerine yol göstereceğini belirten Başkan Kaplan, "Kıymalı, kaşarlı, peynirli, kesikli, Antep fıstıklı, dondurmalı, meyveli ve çam fıstıklı başta olmak üzere farklı çeşitlerde hazırlanan Koçarlı pidelerinin lezzeti Aydın'da benzersiz. Bunu ilçemize gelip Koçarlı pidesini tadan ünlülerden de duyuyoruz. İlçemize hafta sonları pide yemek için yüzlerce insan akın ediyor. Koçarlı Pidesi de artık kendini bu anlamda ispatladı. Özellikle de son yıllarda Koçarlı'mız damak tadına düşkün birçok insanımızın pide lezzetini tatmak için uğrak noktası haline geldi. Hep birlikte pidemizi yurdumuzun değişik yerlerindeki daha geniş kesimlere tanıtmak için üzerimize düşeni yapacağız" dedi.(DHA)
 


FOTOĞRAFLI

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber