Aydın’da yağmurun en fazla düştüğü ilçe Kuşadası oldu

Oğuzhan BOYSAN / KUŞADASI, (Aydın),(DHA)-METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü verilerine göre Aydın’da dünden bu yana etkili olan sağanakta, en fazla yağışın düştüğü ilçe Kuşadası oldu. İlçenin Güzelçamlı Mahallesi, metrekare başına 71,3 kilogram yağış aldı.
Kuşadası’nda cuma günü sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yaşamı olumsuz etkiledi. Kuvvetli yağış nedeniyle su birikintilerinin oluştuğu yollarda araçlar mahsur kaldı, trafikte aksamalar meydana geldi. Şiddetli rüzgar nedeniyle bazı mahallelerde yollara ve araçların üzerine devrilen ağaçlar belediye ekipleri tarafından kaldırıldı. Aniden bastıran yağmurla birlikte Otogar Kavşağı ile Kuşadası-Söke yolu da suyla doldu. Araçların bazıları yolda kalırken bazıları da trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar da zor anlar yaşadı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre de Aydın’da en fazla yağışın düştüğü ilçe Kuşadası olarak belirlendi. İlçenin Güzelçamlı Mahallesi’ne dünden bu yana metrekare başına 71,3 kilogram yağış düştü. Kuşadası’nda sağanak bugün de belirli aralıklarla devam ediyor.
Aydın'ın diğer ilçelerinDde metrekare başına düşen yağmur miktarı ise şöyle oldu: "Bozdoğan’a 10,6 kilogram, Buharkent’e 24,9 kilogram, Didim'e 68,4 kilogram, Efeler’e 19,5 kilogram, Germencik’e 34,7 kilogram, İncirliova’ya 20,1 kilogram, Karacasu’ya 16,1 kilogram, Karpuzlu’ya 16,5 kilogram, Koçarlı’ya 11,5 kilogram, Kuyucak'a 54,3 kilogram, Köşk’e 10,4 kilogram, Nazilli’ye 31,6 kilogram, Sultanhisar’a 15,2 kilogram, Söke'ye 25 kilogram, Yenipazar’a 19,3 kilogram, Çine'ye 40,3."(DHA)







