Geri Dön
Amasra Festivalde yarım ton hamsi pişirilip, ikram edildi

Festivalde yarım ton hamsi pişirilip, ikram edildi

Festivalde yarım ton hamsi pişirilip, ikram edildi

Festivalde yarım ton hamsi pişirilip, ikram edildi

Ayhan ACAR/AMASRA (Bartın), (DHA)- BARTIN’da Çakraz tatil beldesinde bu yıl ilki düzenlenen Hamsi Şenliği’nde yarım ton hamsi pişirilip, vatandaşlara ikram edildi.
Amasra Kaymakamlığı öncülüğünde, Çakraz ve Köyleri Yardımlaşma Kalkındırma ve Turizm Derneği organizasyonunda Çakraz tatil beldesinde Hamsi Şenliği düzenlendi. Yoğun ilgi gören etkinliğe Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Amasra Kaymakamı Kadir Perçi ve Bartın Dernekler Federasyonu (BARFED) Genel Başkanı Mehmet Yılmaz da katıldı. Karadeniz müziği kemençe eşliğinde yapılan etkinlikte, ızgaralarda pişirilen yarım ton hamsi 3 bin kişiye salata eşliğinde ikram edildi.
Çakraz ve Köyleri Yardımlaşma Kalkındırma ve Turizm Derneği Başkanı Murat Önel, “Bartın ve bölgesinde ilk kez hamsi şenliği düzenliyoruz. Biz bunu geleneksel hale getirmek istiyoruz. Şu anda burada yarım ton hamsi tedarik ettik. Çakraz’da yaşayan vatandaşlarımızda bize çok destek verdi. Etkinliğimize yaklaşık 3 bin kişi katıldı” diyerek konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber