Geri Dön
BatmanBatman'da Japonya Büyükelçiliğinin desteğiyle onarılan okul açıldı

Batman'da Japonya Büyükelçiliğinin desteğiyle onarılan okul açıldı

Batman'da Japonya Büyükelçiliğinin desteğiyle onarılan okul açıldı

Batman'da Japonya Büyükelçiliğinin desteğiyle onarılan okul açıldı

Bayram AYHAN/BATMAN, (DHA)- BATMAN’ın Gercüş ilçesinde Japonya’nın Ankara Büyükelçiliği ve belediyenin imzaladığı protokolün ardından 83 bin 119 dolar harcanarak onarılan Atatürk ilkokulu ve Anaokulu Büyükelçi Takahiko Katsumata’nın katıldığı törenle açıldı. 
Japonya Büyükelçiliğinin Yerel Projeler Hibe Programı kapsamında Gercüş ilçesinde belediye imzalanan protokolün ardından Pınarbaşı Mahallesi’nde bulunan Atatürk İlkokulu ve Anaokulu’nun tadilat ve onarımı yapıldı. 83 bin 119 dolar harcanan onarımın ardından Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Takahiko Katsumata, beraberindeki heyetle ilçeye geldi. Okulun açılışında Katsumata’ya Belediye Başkanı Gündüz Günaydın, Kaymakam Vekili Murat Mete de eşlik etti.
2002’den beri 48 ilde 6 buçuk milyon dolar değerinde 87 proje gerçekleştirdiklerini söyleyen Katsumata, “Japonya hükümeti Türkiye'de özellikle kırsal kesimlerde insani amaçlarla aktif bir şekilde hibe yardımı sağlamakta olup, 2002 yılından beri 48 ilde hemen hemen 6 buçuk milyon dolar değerinde 87 adet proje gerçekleştirdi. Türkiye'de temel olarak sağlık, kadın, eğitim ve afet önleme şeklinde 4 ana alanda uygulanıyor. Bu proje Batman ilinde uygulanan ilk hibe projesi olmuştur. Gercüş Belediyesi ile yeni kurulan dostluğumuzu derinleştirecek bir projeyi hayata geçirdiğimiz için çok mutluyum. Teşekkür ediyoruz” dedi.
Belediye Başkanı Gündüz Günaydın ise, “Proje ile öğrencilerimizin modern bir okul ortamına kavuşması sağlanmıştır. Söz konusu bu proje ile yapılan iyileştirmeler sonucunda özel eğitim sınıfı, ilkokul, anaokulu öğrencilerimiz daha uygun bir ortama kavuşmuştur” diye konuştu. (DHA)
FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber