Bitlis - BEÜ’de 4 yılda 4 yeni fakülte açıldı

BİTLİS Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, görevde bulunduğu iki dönemde üniversitenin akademik kapasitesini artırmaya yönelik önemli adımlar attıklarını, "4 yılda 4 fakülte" hedefini başarıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 6 Şubat 2021’de Bitlis Eren Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Elmastaş, 10 Nisan 2025’te ikinci kez aynı göreve getirildi. Göreve başladığında üniversitede 5 fakülte bulunduğunu ifade eden Elmastaş, yapılan çalışmalar sonucunda bu sayının 9’a yükseldiğini belirtti. Son 4 yılda Spor Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Tıp Fakültesi ve Yabancı Diller ve Turizm Fakültesi olmak üzere 4 yeni fakültenin kurulduğunu kaydeden Rektör Elmastaş, üniversitenin gelişmesi için akademik birim sayısının artırılmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.
Sadece fakültelerle sınırlı kalmadıklarını ifade eden Elmastaş, "2021’de göreve başladığımda üniversitemizde 8 meslek yüksekokulu vardı. Bu süreçte Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu’nu kurduk. Daha önce kurduğumuz Yabancı Dil Yüksekokulu ile birlikte 4 fakülte ve 2 yüksekokul olmak üzere toplam 6 yeni akademik birimi üniversitemize kazandırdık" dedi. Üniversitenin en önemli yatırımlarından biri olan Tıp Fakültesi’nin geçen yıl ağustos ayında kurulduğunu hatırlatan Rektör Elmastaş, akademik kadro oluşturma çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Aralık ayında ilk akademisyen ilanına çıktıklarını kaydeden Elmastaş, bu yıl önemli sayıda öğretim üyesinin göreve başlayacağını söyledi.
Tıp Fakültesi’nin 2026 yılında ilk öğrencilerini kabul edeceğini de açıklayan Rektör Elmastaş, “Bu yıl 30 ya da 40 öğrenci alarak eğitim öğretime başlayacağız. Fakültemizin altyapı çalışmaları sürüyor. Hastanemizin inşaatı devam ediyor. Morfoloji binamızın projesi tamamlandı ve bu yıl inşaatına başlanacak. 2027 yılı sonuna kadar hem hastanenin hem de morfoloji binasının tamamlanmasını öngörüyoruz" diye konuştu. İlk öğrencilerin eğitimlerinin ilk 3 yılını İstanbul Üniversitesi bünyesindeki İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’nde alacağını belirten Elmastaş, 4’üncü sınıftan itibaren eğitimlerine Bitlis’te devam edeceklerini kaydetti.
YABANCI DİLLER VE TURİZM FAKÜLTESİ
Üniversitede bu hafta kurulan Yabancı Diller ve Turizm Fakültesi’nin Türkiye’de yeni bir konseptle oluşturulan sınırlı sayıdaki fakültelerden biri olduğunu anlatan Rektör Elmastaş, turizm alanında ihtisas üniversitesi olduklarını hatırlattı. Yeni fakültenin hem Bitlis'e hem de bölgeye önemli katkı sağlayacağını belirten Rektör Elmastaş, "Bu fakültede yabancı diller ağırlıklı eğitim verilecek. Turizm sektöründe çalışacak nitelikli insan kaynağı yetiştirmek açısından son derece önemli bir fakülte olacak. Bölümlerimizi kısa sürede kurarak mümkün olursa gelecek yıl ilk öğrencilerimizi almayı planlıyoruz" dedi. Rektör Elmastaş, üniversitenin akademik ve fiziki gelişimini sürdürmek için çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini sözlerine ekledi.
Haber: Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)
Görüntü Dökümü
---------------------------
-Bitlis Eren Üniversitesi kampüsünden genel görüntü
-Fakülte binalarından detay
-Türk bayrağı ve kampüs alanı
-Turizm İhtisas Üniversitesi tabelasından detay
-Üniversitenin giriş kapısından ve kampüs alanından detaylar
-Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş'ın odasında çalışmasından detay
-Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş ile röportaj
-Genel detaylar








