Geri Dön
Bursa50’nci Yeşil Bursa Rallisi başlıyor

50’nci Yeşil Bursa Rallisi başlıyor

50’nci Yeşil Bursa Rallisi başlıyor

Ebru VARDAR/BURSA, (DHA)-TÜRKİYE otomobil sporlarının en köklü organizasyonlarından biri olan Yeşil Bursa Rallisi, 5-7 Haziran tarihleri arasında 50’nci kez motor sporları tutkunlarıyla buluşacak.

Bursa Otomobil Sporları Spor Kulübü (BOSSEK) tarafından düzenlenen ve Türk ralli sporunun hafızasında özel bir yere sahip olan organizasyon, 5-7 Haziran tarihleri arasında 50’nci kez düzenlenecek. 2026 Petrol Ofisi Maxima Türkiye Ralli Şampiyonası’nın üçüncü ayağı olarak gerçekleştirilecek 50’nci Yeşil Bursa Rallisi, Türkiye’nin dört bir yanından sporcuları ve motor sporları tutkunlarını Bursa’da buluşturacak. 55 otomobil ve 110 sporcunun katılacağı bu yılki yarışa, Yeşil Bursa Rallisi’nin geçmişten bu yana kazanan pilotları da onur konuğu olarak katılacak. Orhaneli ve Keles bölgesinin teknik ve zorlu yollarında gerçekleştirilecek etaplar, ekiplerin hız kadar strateji ve dayanıklılıklarını da test edecek.

TARİHİ START OSMANGAZİ MEYDANINDA VERİLECEK

5 Haziran Cuma günü saat 19.00’da Osmangazi Belediyesi önünde düzenlenecek olan start seremonisi ile başlayacak olan organizasyonun ilk gününde, saat 20.30’da Hüseyinalan-Mürseller bölgesinde belirlenen 3.30 kilometrelik Osmangazi Belediyesi Seyirci Özel Etabı geçilecek. Toplam uzunluğu 126,30 kilometre olan Orhaneli-Keles bölgesindeki 9 özel etabın yer aldığı rallinin ikinci günü 6 Haziran Cumartesi saat 09.00’dan itibaren Petrol Ofisi Maxima (Göynükbelen) ve Remed Assistance (Dağgüney) etapları ikişer kez geçilecek. Rallinin ikinci günü 19.27’den itibaren servis alanının da yer aldığı Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM)’nde son bulacak.

Asfalt zeminli zorlu rallinin son günü ise 7 Haziran Pazar saat 08.30’dan itibaren Y.Nedim Çelik (Soğukpınar) ve Şentürk Otomotiv (Hüseyinalan) etaplarının ikişer kez geçilmesinin ardından saat 16.15’ten itibaren Aloft by Marriott Bursa Hotel‘deki finiş podyumunda sona erecek.

Türk motor sporlarının en önemli kulüplerinden biri olan BOSSEK, 50’nci Yeşil Bursa Rallisi öncesinde gerçekleştirdiği BOSSEK Hatıra Ormanı projesiyle 10 bin fidanı toprakla buluştururken, uluslararası motor sporları otoriteleri FIA ve TOSFED’in çevre politikalarına uyumlu çalışmalarıyla da dikkat çekiyor. Öte yandan BOSSEK, 50’nci Yeşil Bursa Rallisi kapsamında önemli bir sosyal sorumluluk projesine daha imza atıyor. BOSSEK Kadınlar Komisyonu tarafından, Keles’te bulunan 1’inci Murat İlköğretim Okulu öğrencileriyle anlamlı bir etkinlik gerçekleştirilecek. Etapların geçtiği güzergahta yaşayan çocuklara yarışı sevdirmek ve çevre bilinci kazandırmak amacıyla, atık malzemelerden yarış arabası tasarımı etkinliği düzenlenecek. Etkinlik kapsamında çocukların yapacağı yarış arabaları, 50’nci Yeşil Bursa Rallisi Servis Alanında sergilenecek. (DHA)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber