Bursa’da kurallara uymayan işletmelere 58 milyon TL idari para cezası uygulandı

Hasan BOZBEY/ BURSA, (DHA)- BURSA İl Ticaret Müdürlüğü, tüketicilerin hak ve menfaatlerinin korunması amacıyla yıl boyunca sürdürülen denetimlerde binlerce işletme ve milyonlarca ürünü kontrol etti. Bu kapsamda toplamda 5 bin 163 işletme denetlenirken, kurallara uymayanlara toplamda 58 milyon 200 bin TL para cezası uygulandı.
İl Ticaret Müdürlüğü, tüketicilerin hak ve menfaatlerinin korunması amacıyla yıl boyunca sürdürülen denetimlerde binlerce işletme ve milyonlarca ürünü kontrol etti. Yeme-içme sektöründe faaliyet gösteren restoran, kafe, lokanta, pastane ve fırınların yanı sıra marketler, mağazalar, et ve et ürünleri satan işletmeler, toptancılar, oto galeriler, emlak komisyoncuları, kuyumcular, hal işletmeleri, AVM’ler, petrol istasyonları ve dinlenme tesisleri denetim kapsamına alındı. 2026 yılı başından 1 Ekim 2026 tarihine kadar yapılan çalışmalarda 5 bin 163 işletmede yaklaşık 1 milyon 500 bin ürün denetlendi. Denetimler sonucunda toplam 58 milyon 200 bin TL idari para cezası uygulandı.
Haksız fiyat artışı ve fahiş fiyat uyguladığı belirlenen 600 işletmede ise 960 aykırılık tespit edilerek tutanak tutuldu ve ilgili işlemler yapılmak üzere İç Ticaret Genel Müdürlüğü’ne sevk edildi. (DHA)
FOTOĞRAFLI








