Geri Dön
BursaBUÜ’de bilim ve sanat ‘Atın Asaleti’ sergisinde buluştu

BUÜ’de bilim ve sanat ‘Atın Asaleti’ sergisinde buluştu

BUÜ’de bilim ve sanat ‘Atın Asaleti’ sergisinde buluştu

Hasan BOZBEY/BURSA, (DHA)-BURSA Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mennan Pasinli Atçılık Meslek Yüksekokulu ve Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü iş birliğiyle hazırlanan ‘Disiplinlerarası Sinerji, Estetik Dönüşüm: Bilim ve Sanatın Atın Asaletinde Buluşması’ temalı sergi, düzenlenen törenle ziyarete açıldı.

Mennan Pasinli MYO Uygulama Çiftliği’nde gerçekleştirilen sergi açılış törenine BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriyya Arı, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Sait Liman, Mennan Pasinli Atçılık MYO Müdürü Prof. Dr. Gülşen Goncagül, Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Çağatan Taşkın, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Törende söz alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriyya Arı, kurulan bu sanatsal köprünün somut bir çıktıya dönüşmesini izlemekten heyecan duyduğunu belirtti. Atın Türkistan’dan Afrika’ya uzanan tarihi yolculukta her zaman Türk milletine eşlik ettiğini hatırlatan Arı, toplumları ayıran temel unsurun kimlik olduğunu ve bu kimliği de tarihi ve kültürel değerlerin inşa ettiğini vurguladı. Kuru bir anlatımdan ziyade bu değerleri sanat yoluyla somutlaştırarak gelecek nesillere aktarmanın önemine dikkat çeken Arı, bu tür faaliyetlerin kurumsal bir yapıya kavuşması durumunda kalıcı olacağını söyledi.

‘BİNİCİLİK EĞİTİMİ ALAN OYUNCULAR YARIŞA BİR ADIM ÖNDE BAŞLAYACAK’

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Sait Liman, at figürünün ilkokul sıralarındaki ‘Ali ata bak’ cümlesinden itibaren hayatın her evresinde insanların karşısına çıktığını belirterek, Sahne Sanatları Bölümünün de yakın zamanda kampüs içine taşınacağını müjdeledi. Dekan Liman, oyunculuk adayı öğrencilerin burada alacakları binicilik eğitimiyle meslek hayatlarına bir adım önde başlayacaklarını ifade etti.

‘BİLİM VE SANATIN BİR ARAYA GELMESİ AKADEMİK DÜNYAMIZIN ZENGİNLİĞİDİR’

Mennan Pasinli Atçılık Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gülşen Goncagül, atın insanlık tarihi boyunca gücün, asaletin, özgürlüğün ve sadakatin en önemli simgelerinden biri olduğunu vurguladı. Türk kültüründe derin bir yere sahip olan büyüleyici zarafeti sanatla buluşturmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Goncagül, bilim ile sanatın disiplinlerarası bir vizyonla bir araya gelmesinin akademik dünyanın üretkenliğini gösterdiğini belirtti.

‘SANAT VE ESTETİĞİ EĞİTİME DAHİL ETMEK ARZU ETTİĞİMİZ BİR VİZYONDUR’

MEYOK Koordinatörü Prof. Dr. Çağatan Taşkın da iki farklı birimin ortaklaşa güçlü bir sinerji üretmesinden koordinatörlük olarak büyük gurur duyduklarını ifade etti. Meslek yüksekokullarının sadece teknik eğitimle sınırlı kalmaması gerektiğine dikkat çeken Taşkın, bilimi, sanatı ve estetiği eğitim süreçlerinin bir parçası haline getirmenin her zaman destekledikleri bir vizyon olduğunu söyledi. Taşkın, çalışmanın öğrencilerin ufku açısından çok kıymetli olduğunu dile getirdi.

‘SANAT DÖRT DUVAR ARASINDA KALMAMALI’

Serginin koordinatörlüğünü üstlenen Prof. Tolga Şeno ise projenin farklı disiplinleri buluşturmayı amaçlayan uzun süreli bir hayalin ürünü olduğunu söyledi. Sanatın dönüştürücü gücüyle atın muazzam asaletinin kendilerine yepyeni bir estetik kapı araladığını vurgulayan Şenol, sanatın sadece dört duvar arasında kalmaması, doğanın ve üniversitenin diğer dinamiklerinin içine sızması gerektiğine inandıklarını belirterek eserleriyle gurur duyduğu öğrencilerine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, akademisyenler ve davetliler, öğrencilerin hazırladığı sergi alanını gezerek eserler hakkında detaylı bilgi aldı. (DHA)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber