Geri Dön
Büyükorhan Büyükorhanlı çiftçiye fidan ve tohum desteği

Büyükorhanlı çiftçiye fidan ve tohum desteği

Büyükorhanlı çiftçiye fidan ve tohum desteği

Büyükorhanlı çiftçiye fidan ve tohum desteği

Akın SEVİM/BÜYÜKORHAN (Bursa), (DHA)-BURSA Büyükşehir Belediyesi, Büyükorhan Belediyesi ve Hayvancılığı Geliştirme Birliği (HAGEL) ile Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü işbirliğinde; Büyükorhanlı çiftçilere yaban mersini ve gojiberry fidanı, yem bezelyesi, slajlık mısır ve tohumluk fasulye dağıtıldı.
Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde Büyükorhan ilçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa ‘yaban mersini ve gojiberry yetiştiriciliği kursu’ düzenledi. Üreticilerin katma değeri yüksek ürünler yetiştirmesinin amaçlandığı kursa katılan 22 kursiyere sertifikaları törenle verilirken, 20 yaban mersini fidanı ve 20 gojiberry fidanı da katılımcılara hediye edildi. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi, HAGEL ve Büyükorhan Belediyesi ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen ‘yem bezelyesi, slajlık mısır ve tohumluk fasulye’ dağıtım törenine geçildi. Törende 80 kişiye 9 bin 300 kilo yem bezelyesi, 70 kişiye bin 530 kilo slajlık mısır, 73 kişiye bin kilo fasulye tohumu dağıtıldı.
Törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fetih Yıldız, gıda ve tarım konusunda belediye olarak çiftçilere desteklerinin sürdürdüğünü söyledi. Bursa’nın 17 ilçesini de ayrı önemsediklerini belirten Fethi Yıldız, verimli topraklarda üretim yapan herkese destek olacaklarını ifade ederek, “Kursa katılarak sertifika alan çiftçilerimizi tebrik ediyorum. Altyapıdan üstyapıya, turizmden kültür programlarına kadar birçok alanda çalışmalarımız devam ediyor. Bunun yanında, tarıma ve çiftçiye de destek oluyoruz. Dağ yöresi hiçbir zaman ihmal edilmedi. Bursa’nın en güzide yerlerinden birisidir. Yapılan yardımlar çiftçilerin yüzünü güldürecek ve gelecek nesillere ışık tutacaktır. Lütfen topraklarımıza sahip çıkalım ve değerlendirelim. Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçilerimize her türlü desteğe vermeye hazırız” dedi. (DHA)
FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber