Geri Dön
BursaDenetimli serbestlik yükümlüleri İstiklal Marşı’nı kabulünün 105’inci yılında andı

Denetimli serbestlik yükümlüleri İstiklal Marşı’nı kabulünün 105’inci yılında andı

Denetimli serbestlik yükümlüleri İstiklal Marşı’nı kabulünün 105’inci yılında andı

BURSA, (DHA)-BURSA Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından İstiklal Marşı’nın Kabulünün 105’inci yılı nedeniyle anma programı düzenlendi.

İstiklal Marşı’nın kabulünün 105’inci yıl dönümü dolayısıyla Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde anma programı düzenlendi. Programa denetimli serbestlik kapsamında yükümlüler ile kurum personeli katıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından kurumda görev yapan sosyolog Fatih Kışan tarafından, İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un hayatı, milli mücadele dönemindeki rolü ve İstiklal Marşı’nın yazılış sürecine ilişkin bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda, Mehmet Akif Ersoy’un milli ve manevi değerler açısından taşıdığı önem vurgulandı.

Programın devamında katılımcıların bilgilerini pekiştirmek amacıyla Kahoot uygulaması üzerinden bilgi yarışması düzenlendi. Yarışmada katılımcılar, İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy’un hayatına ilişkin soruları yanıtladı. Yarışma sonunda birinci olan yükümlü ve kurum personeline filografi temalı Türk bayrağı hediye edildi. (DHA)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber