Geri Dön
Kestel Kestel Belediye Başkanı Tanır, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde çöp topladı

Kestel Belediye Başkanı Tanır, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde çöp topladı

Kestel Belediye Başkanı Tanır, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde çöp topladı

Kestel Belediye Başkanı Tanır, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde çöp topladı


Mehmet İNAN/KESTEL (Bursa), (DHA)- BURSA'nın Kestel İlçe Belediye Başkanı Önder Tanır 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla gönüllülerle birlikte piknik alanında çöp topladı.

Kestel Belediyesi 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında kırsal Soğuksu Mahallesinde etkinlik düzenledi. Etkinliğe, Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır'ın yanı sıra Ak Parti Kestel İlçe Başkanı Nesri Demir, mahalle sakinleri, gönüllüler ve sivil toplum kuruluşları da katıldı. Burada gazetecilere konuşan Belediye Başkanı Önder Tanır, "Bu tarz günler farkındalık oluşturma adına tespit edilmiş günler. Başta tüm insanlık olmak üzere biz yerel yönetimler, yılın 365 günü tabiri caizse bu çevre konusunda görevimizi ifa etmeye, bilinçlendirmeye çalışıyoruz. En büyük amacımız, şuan ki bu güzel dünyamızı gelecek nesillere daha iyi şartlarda devretmek,  Kaçak yapılaşma başta olmak üzere,  çevre kirliliği, sanayi atıkları ve bacalardan çıkan kirlilik üreten dumanlar tüm genel manada baktığınız zaman insanoğlunun daha sağlıklı, daha huzurlu ve daha güzel bir dünyada yaşamasının önünde engel gibi gözüküyor. Bu açıdan biz yerel yönetimlerin üzerine düşen ekstra görevler var. Bunu yerine getirmeye çalışıyoruz. Daha yaşanabilir bir Kestel için hep birlikte Kestelli hemşerilerimiz, sivil toplum kuruluşları, gençlerimizle doğamıza sahip çıkıyoruz" dedi.
Kırsal Kozlıören Mahallesi'ne yaklaşık 70 adet hobi bahçesi yapacaklarını belirten Önder Tanır, "Seçim beyannamemizde belirttiğimiz Kozluören bölgemizde yaklaşık 70 adet hobi bahçemizi özellikle Kestelli hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. İlçemizde yaşayanların yararlanması için bu tarz hobi bahçelerini hizmete sokmaya devam edeceğiz. Tabiatın tahribatı, çevre kirliliği hepsi aslında birlikte düşünülüp birlikte hareket edilmesi gereken konular. Bu hobi bahçelerini bu açıdan özellikle önemsiyoruz. Tüm hemşerilerimizi çevreye, doğaya sahip çıkmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşma sonrasında Başkan Tanır, çevre kirliliğine dikkat çekmek için gençlerle birlikte Soğuksu mesire alanında çöp topladı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber