Geri Dön
Mudanya Depremde hasar gören Mudanya Belediyesi binasının konsept projesi tanıtıldı

Depremde hasar gören Mudanya Belediyesi binasının konsept projesi tanıtıldı

Depremde hasar gören Mudanya Belediyesi binasının konsept projesi tanıtıldı

Depremde hasar gören Mudanya Belediyesi binasının konsept projesi tanıtıldı

Gökhan ÖZHAN/MUDANYA (Bursa), (DHA)-MARMARA Denizi’nde Gemlik Körfezi’nde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde kolonlarında çatlaklar oluşan ve tahliye edilen Mudanya Belediyesi ana hizmet binası ile Çağrışan’a yapılması planlanan belediye hizmet binasının konsept projeleri, düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.
MUDAŞ Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen tanıtım toplantısına, belediye başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP İlçe Başkanı Furkan Atalay, belediye başkan yardımcısı Nisa Kartaltepe, belediye meclis üyeleri ile belediye birim müdürleri  katıldı. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 1993 yılında yaptıkları ‘Mudanya 2000 Kurultayı’nda, ilçenin depremselliği konusunda hazırlanan raporları hatırlatarak, “Göreve geldiğimizde mevcut binanın dayanıksız olduğunu biliyorduk. Yeni bina yapıldıktan sonra taşınmayı gerçekleştirelim diye düşündük. Ancak Göynüklü Çağrışan planlarının iptali, pandemi süreci, tasarruf genelgeleri ve ekonomik kriz, yeni belediye binası yapmamıza engel oldu. Ancak yaşadığımız son deprem sonrasında projenin öne çekilmesi kararını verdik” dedi.
‘PROF. DR. NACİ GÖRÜR’DEN DESTEK İSTEDİK’
Mudanya’nın depremselliği konusunda yapılan çalışmalarla ilgili Bursa Teknik Üniversitesi ile işbirliği içerisinde olduklarına dikkat çeken Türkyılmaz, “Prof. Dr. Naci Görür ile de görüştük. Kendisinden destek istedik. 2024 yılı Ocak ayı içerisinde Naci Görür’ün danışmanlığında yaptığımız çalışmaları değerlendireceğiz. Bilimin ışığında, depreme dayanıklı hizmet binasını kısa sürede ilçemize kazandıracağız. Hizmet binalarının yapımını da en kısa zamanda tamamlamak istiyoruz” diye konuştu.
YENİ BİNALARDA ÖZGÜN TASARIM ÖN PLANDA
Kentsel Tasarım Müdürü Cemile Öztürk, mevcut yerinde tarihi dokuya uygun bir şekilde hazırlanacak ana hizmet binası ve Çağrışan Mahallesi’ne yapılacak belediye hizmet binasınınkonsept projelerin sunumunu yaptı. Projelerde özgün tasarım, sürdürülebilirlik, tarihi doku, doğal malzeme kullanımı ve erişilebilirlik kriterlerine dikkat edildiğini dile getiren Öztürk, yeni ana hizmet binasının yanında bulunan park ile birlikte tasarlanacağını söyledi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber