Geri Dön
BursaUluslararası 5’inci Bursa Gastronomi Festivali ‘Fetheden Lezzetler’ ile geliyor

Uluslararası 5’inci Bursa Gastronomi Festivali ‘Fetheden Lezzetler’ ile geliyor

Uluslararası 5’inci Bursa Gastronomi Festivali ‘Fetheden Lezzetler’ ile geliyor

Cennet PORSUK-Muhammet SEZGİN/BURSA, (DHA)-BURSA Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin zengin mutfak kültürünü uluslararası alana taşımak amacıyla hayata geçirilen Uluslararası 5’inci Bursa Gastronomi Festivali, ‘Fetheden Lezzetler’ temasıyla 18-19-20 Eylül tarihlerinde Merinos Parkı’nda düzenlenecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi, Tanıtım ve Turizm Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda, Bursa Kültür Turizm Tanıtma Birliği destekleri ile 18-19-20 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Uluslararası 5’inci Bursa Gastronomi Festivali’nin tanıtım toplantısı, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba’nın yanı sıra AK Parti Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Turizm Tanıtma Birliği ve Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, STK ve dernek temsilcileri, gastronomi profesyonelleri, şefler ve basın mensupları katıldı. Bursa’nın köklü tarihinden aldıkları ilhamla uluslararası büyük bir buluşmaya ev sahipliği yapmaya hazırlandıklarını belirten Başkan Vekili Şahin Biba, festivalin temasını Bursa’nın Fethinin 700’üncü yılı anısına ‘Fetheden Lezzetler’ olarak belirlediklerini söyledi. Başkan Vekili Biba, “Bizim anlayışımızda fetih; yalnızca sınırları aşmak değil gönülleri kazanmak, damakları fethetmek, asırlık reçeteleri geleceğe taşımak ve Bursa’mızın eşsiz kültürünü, damak tadını dünya sofralarıyla buluşturmaktır” ifadelerini kullandı.

‘7 ASIRLIK LEZZET MİRASINI DÜNYA SAHNESİNE ÇIKARIYORUZ’

Bursa’nın 8 bin 500 yıllık geçmişine ve Osmanlı’nın ilk başkenti olması özelliği ile saray mutfağı mirasına dikkat çeken Başkan Vekili Biba, “Orta Asya ve Anadolu'dan, Balkanlar ve Kafkaslardan gelen mutfak geleneklerinin Bursa'da harmanlandığını görüyoruz. Bu asırlık zenginliğimiz, bugün Bursa’nın dört bir yanında yaşamaya devam ediyor. Bursa döner kebabı, İnegöl köftesi, pideli köfte, tahinli pide, cantık, kestane şekeri, cevizli lokum, Mustafakemalpaşa peynir tatlısı, süt helvası, Keles sorgun peyniri, Gedelek turşusu, Gemlik zeytini. Coğrafi tescilli ürünlerimizin her biri farklı bir hikayeden izler taşıyor. Bursa'nın yerel mutfak zenginliği, bugün çok daha geniş bir ürün ve yemek çeşitliliğiyle karşımıza çıkıyor. Geniş coğrafyaları ve farklı kültürleri aynı sofrada buluşturan 7 asırlık devasa bir lezzet mirasını Merinos Parkımızda dünya sahnesine çıkarıyoruz” dedi.

‘GASTRONOMİ TURİZMİNİ ÖNEMSİYORUZ’

Başkan Vekili Biba, festivalde yer alacak kadın kooperatiflerine de dikkat çekerek, festivalin toplumsal dayanışma ve yerel kalkınmanın güçlü bir simgesi olacağını vurguladı. Gastronomi turizminin önemine de değinen Başkan Vekili Biba, “Festivalimizin Bursa'nın gastronomi kimliğini güçlendirmesini, yerel ürünlerimizin daha geniş pazarlara ulaşmasına katkı sunmasını, üreticilerimizi, şeflerimizi, akademisyenlerimizi ve gastronomi sektörünün bütün paydaşlarını aynı zeminde buluşturmasını önemsiyoruz. Bursa'nın tarım gücü, gelişmiş gıda sanayisi, zengin mutfak mirası ve turizm potansiyeli bir araya geldiğinde ortaya çok güçlü bir gastronomi ekosistemi çıkıyor. Biz, bu ekosistemin daha da güçlenmesini istiyoruz” diye konuştu.

Başkan Vekili Biba’nın tüm Bursalıları ve gastronomi tutkunlarını 18-19-20 Eylül tarihlerinde Merinos Parkı’na davet ettiği tanıtım toplantısı, etkinlik ve içerik sunumları ile sona erdi. (DHA)

I

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber