EGC, ‘Anılarla Erzurum Basını’ kitabını tanıttı

Salih TEKİN/ERZURUM, (DHA)-ERZURUM Gazeteciler Cemiyeti, ‘Anılarla Erzurum Basını’ kitabının tanıttı. Başkan Musa Çakır, “Bu çalışmayla amacımız; geçmişi yüceltmekten öte, hafızayı diri tutmak, genç kuşaklara bu mesleğin sorumluluğunu ve ağırlığını hissettirebilmektir” dedi.
Erzurum Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen tanıtım bir otelde gerçekleştirildi. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı Danışmanı Hüseyin Koçan, Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, Palandöken Belediye Başkanı Muhammed Sunar, Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy, Yakutiye Belediye Başkan Yardımcısı Osman Yıldız, davetliler ve gazeteciler katıldı.
EGC Başkanı Musa Çakır, sadece bir kitabın lansmanı için değil; aynı zamanda Erzurum’un hafızasını, emeğini ve basın tarihini selamlamak için bir araya geldiklerini söyledi. Çakır, “Erzurum Gazeteciler Cemiyeti olarak çıkardığımız ve ‘Anılarla Erzurum Basını’ adını verdiğimiz bu eser, bir dönemin haberlerini değil; bir şehrin vicdanını, duruşunu ve mücadelesini kayıt altına alma gayesinin ürünüdür. Bu kitapta yalnızca isimler, tarihler ve manşetler yok; zor zamanlarda susmayan kalemler, bedel ödeyen gazeteciler ve mesleğini onurla taşıyan insanlar var. Bu çalışmayla amacımız; geçmişi yüceltmekten öte, hafızayı diri tutmak, genç kuşaklara bu mesleğin sorumluluğunu ve ağırlığını hissettirebilmektir. Çünkü basın, sadece bugünü değil, yarını da etkiler; sadece yazmaz, aynı zamanda yön de verir. Bu vesileyle Erzurum basınına emek vermiş, iz bırakmış ve ebediyete irtihal etmiş tüm meslek büyüklerimizi rahmetle, saygıyla ve minnetle anıyorum” diye konuştu.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı Danışmanı Hüseyin Koçan’ın konuşmasının ardından kitapta emeği geçen akademisyenlere teşekkür plaketi verildi.
Program, Erzurum’da basın mensuplarının anılarının yeraldığı kitabın tanıtımıyla sona erdi.(DHA)






