Geri Dön
NarmanNarman Gençlik Merkezi öğrencileri, organik arıcılık sertifikalarını aldı

Narman Gençlik Merkezi öğrencileri, organik arıcılık sertifikalarını aldı

Narman Gençlik Merkezi öğrencileri, organik arıcılık sertifikalarını aldı

Dursun Murat AYDIN / NARMAN (Erzurum),(DHA)-ERZURUM'un Narman ilçesinde Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen 'Organik Bal ve Arıcılık' kursu uygulamalı dersle tamamlandı.

Narman Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen 'Organik Bal ve Arıcılık', kışa hazırlık dersiyle tamamlandı. Arıcılığın temel aşamalarından organik bal üretimine kadar birçok konuda bilgi alan gençler, programın son gününde Kuruçalı Mahallesi'nde 50 yıllık arıcılık deneyimine sahip Gülümser ve Emrimeyya Aksoy çiftiyle buluştu. Kovanların kışa hazırlanması, bakımları gibi konularda uygulamalı eğitim gören gençler, doğru bildikleri yanlışları düzelttiklerini söyledi.

Narman Gençlik Merkezi Müdürü Fetullah Söğüt, Narman Meslek Yüksekokulu'nda okuyan gençlerin mesleki becerilerini geliştirmeye yönelik bu tür faaliyetlerin önemine dikkat çekerek, “Narman Yurt Müdürlüğümüzde kalan kız öğrencilerimizle organik tarım kursunun son gününde arıların dünyasını yakından tanıma fırsatı bulduk. Öğrencilerimize hem geleceğe hem de ülkemizin üretim potansiyeline dair önemli eğitimler vermeye devam edeceğiz" dedi.

İlkbaharda başladıkları eğitimin sonuna geldiklerini belirten üretici Zafer Aksoy, öğrencileri arıcılık konusunda bilgilendirdiklerini söyledi.

Yaklaşık yarım asırdır arıcılıkla uğraştığını ifade eden Gülümser Aksoy, öğrencilerin ilgisinden memnun olduklarını belirterek, “Bugün üniversite öğrencilerimiz misafirimiz oldular. Arılarla ilgili sorular sordular, biz de bildiklerimizi paylaşmaya çalıştık. İnşallah onlar da gelecekte iyi birer arıcı olurlar" diye konuştu.

Eğitime katılan öğrenciler, kursun oldukça faydalı geçtiğini belirterek Aksoy ailesine misafirperverlikleri için teşekkür etti. Program sonunda öğrencilere polen, arı ekmeği (perga), beyaz bal ve süzme bal ikram edildi. Etkinlik, öğrencilerin halay çektiği sertifika töreniyle sona erdi. (DHA)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber