Sivrihisar’da Nasreddin Hoca festivali başladı

ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR'in Sivrihisar ilçesinde bu yıl 10'uncusu düzenlenen Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali, asırlardır dilden dile aktarılan Nasreddin Hoca geleneğini yaşatan ‘göle maya çalma’ fıkrasını temsilen gerçekleştirilen geleneksel maya çalma seremonisiyle başladı.
Sivrihisar’da bu yıl 10’ncusu düzenlenen Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali’nin açılışı ‘göle maya çalma’ etkinliğiyle başladı. Açılışa, Eskişehir CHP milletvekili İbrahim Arslan, Günyüzü Kaymakamı ve Sivrihisar Kaymakam Vekili Muhammed Raşit Kurt, Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci, Büyükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı, Türk Folklor Kurumu Genel Başkanı ve aynı zamanda FİDAF Dünya Eşbaşkanı Gürhan Ozanoğlu ile birlikte mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci, Nasreddin Hoca'nın yalnızca Anadolu'nun değil, dünyanın ortak kültürel değerlerinden biri olduğunu belirterek, “Bu yıl 10'uncusunu gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivalimizin açılışını, dünyanın merkezi olarak kabul edilen Sivrihisar'ımızda, Nasreddin Hoca Mahallemizde bulunan gölümüzde mayamızı çalarak gerçekleştirdik. Nasreddin Hoca'nın yüzyıllardır umut, hoşgörü, sevgi ve mizah dolu mesajlarını yaşatmaya devam ediyoruz. Göle çaldığımız maya; birlik ve beraberliğin, kardeşliğin, kültürümüzün ve geleceğe olan umudumuzun mayasıdır. Diliyoruz ki bu güzel festivalimiz de tıpkı Hoca'nın mayası gibi tutsun ve dünyanın dört bir yanından insanları Sivrihisar'da buluşturmaya devam etsin” dedi.
Göle Maya Çalma etkinliğinin ardından ise yurtdışından gelen Kosova, Polonya, Bulgaristan, Makedonya, İstanbul Büyükçekmece ve Gaziantep’ten gelen dans topluluklarının gösterileri ise büyük bir ilgiyle izlendi. Festival hafta sonuna kadar sürecek. (DHA)






