Geri Dön
IslahiyeGaziantep’te 'dron' destekli trafik denetimi

Gaziantep’te 'dron' destekli trafik denetimi

Gaziantep’te 'dron' destekli trafik denetimi

Kadir ÇELİK/ İSLAHİYE, (Gaziantep), (DHA)- GAZIANTEP ’in İslahiye İlçesinde, polis ve jandarma ekipleri 4 'dron' ile 12 saat süren trafik denetimi gerçekleştirdi, kuralları ihlal eden 339 araca ceza kesildi.

İslahiye İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı işbirliğiyle, İslahiye-Nurdağı ve Hassa karayolunda ve kavşaklarda trafik kazalarını önlemek amacıyla denetim başlattı. 4 dron ile 12 saat süren yapılan denetimlerde 6 bin 787 araç sorgulanırken, kırmızı ışık ihlali, ters istikamet, ehliyetsiz araç kullanma gibi trafik kurallarını ihlal eden sürücülere cezai işlem uygulandı. Denetim sonunda 339 araca kural ihlali yaptığı için cezai işlem uygulandı.

İslahiye Kaymakamı Mehmet Soylu denetimlerin trafik kazalarını önlemek amacıyla olduğunu belirterek, ”Polis ve jandarma ekiplerimiz işbirliği içerisinde trafik kazalarımızın en çok yaşandığı anayollarımızda ve kavşaklarda 4 dron desteği ile 12 saat esasıyla trafik denetimlerini sürdürüyorlar, Amacımız sıfır kaza, sıfır ceza diyerek, sürücülere, emniyet kemeri takmalarını, hız limitini aşmamalarını söylüyoruz''dedi.

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber