Geri Dön
Merkez Giresunspor yöneticisi Beyaz: Mustafa Kaplan ile dargın ayrılmadık

Giresunspor yöneticisi Beyaz: Mustafa Kaplan ile dargın ayrılmadık

Giresunspor yöneticisi Beyaz: Mustafa Kaplan ile dargın ayrılmadık

Giresunspor yöneticisi Beyaz: Mustafa Kaplan ile dargın ayrılmadık

GİRESUN,(DHA) - TFF 1'inci Lig ekiplerinden Giresunspor'da yönetim kurulu üyesi Faruk Beyaz, "Mustafa Kaplan hoca ile maddi konularda anlaşma sağlandı, el sıkışılıp yollar ayrıldı. Kendisiyle kesinlikle dargın ayrılmadık" dedi.
Geçen sezon sonunda Süper Lig’den 1’inci Lig’e düşen Giresunspor’da Nahid Yamak başkanlığındaki yeni yönetimde görev alan Faruk Beyaz, kulüpte yaşanan değişimleri ve gelecek sezon hedeflerini Demirören Haber Ajansı'na (DHA) anlattı. Borçlara rağmen umutlu olduklarını söyleyen Faruk Beyaz, 15 Eylül’de olağanüstü kongreyle göreve başlayan ve şubat ayında kulübü devralan Başkan Yamak'ın büyük mücadeleler verdiğini söyledi. Beyaz, "Başkanımız görevi devralarak ateşten gömlek giydi ve kulübün kayyuma gitmesine izin vermedi. Kulübümüzün biraz borcu var ama kesinlikle umutsuz değiliz. 2 yıldır transfer tahtamız kapalı. UEFA’dan aldığımız cezalar bizi korkutmuyor. Bu süreçte öz evlatlarımıza, Giresunlu gençlerimize yöneldik. Şu anki ligde en genç yaş kategorisine sahip takımız, 20 yaş altı gençlerle mücadele ediyoruz ve mutluyuz" dedi.
"MUSTAFA KAPLAN İLE KESİNLİKLE DARGIN AYRILMADIK"
Teknik direktör Mehmet Birinci’nin göreve geliş süreciyle ilgili kamuoyunda yer alan iddiaların doğru olmadığını söyleyen Beyaz, "Mustafa Kaplan hoca ile akşam konuştuk helallik aldık, 'ayrılıyoruz' dedik, o da 'tamam' dedi. Maddi konularda anlaşma sağlandı, el sıkışılıp yollar ayrıldı. Akşam başkan sizi arayıp yolların ayrıldığını tebliğ ettikten sonra siz ne yaparsınız? Eşyalarınız toplayıp gidersiniz. Bu olayın basına başka türlü yansımasını doğru bulmuyorum. Futbolda küskünlük olmaz. Adanaspor ile anlaşan Mustafa Kaplan hocamıza görevinde başarılar dileriz. Kendisiyle kesinlikle dargın ayrılmadık. Yeni teknik direktörümüz Mehmet Birinci hem mektepli, hem alaylı, sporun içinden gelen tecrübeli bir hoca" diye konuştu.
"İLK 6’YA GİRERSEK ŞAMPİYON OLMUŞ GİBİ SEVİNİRİZ"
Yeni sezondaki hedeflerinin devre arası transfer tahtasını açarak gelecek senenin hazırlıklarına başlamak olduğunu kaydeden Beyaz, "Ligde kalacağımızı umut ediyoruz ama ilk 6 içerisine de girersek şampiyon olmuş gibi seviniriz. Parasını alamayıp 2-3 bin TL için bizi menajerleriyle yarı yolda bırakan oyuncular olmuştu. Herkes para için oynuyor ancak bazen de şeref, onur, haysiyet daha önemlidir. Giresunspor'un çocuklarına arma aşkı için oynamayı öğrettik. Çotanak armasını hep birlikte güzel şekilde temsil etmek için uğraşıyoruz. Önümüzdeki günlerde yurt dışından büyük firmalarla sponsorluk anlaşmaları yapılacak, büyük gruplar Giresun’a gelecek" ifadelerini kullandı.
"NEGATİF DÜŞÜNMÜYORUZ AMA DESTEK VERİLMELİ"
Nahid Yamak başkanlığındaki yeni yönetimin gelecek adına umutlar taşıdığını ancak kulübün camiadan yeterli destek görmediğini belirten Beyaz, şöyle konuştu: "Çok yeni bir yönetimiz ama bu işin üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Kesinlikle negatif düşünmüyoruz. Uzun yıllar futbol camiası içerisinden geldiğim için öyle bir korkumuz yok. Bu zor günlerde yönetim, camia, taraftar hep birlikte el ele olmalıyız. Şu an bu desteği gördüğümüzü şahsım adına söyleyemem. Taraftarı kazanmak için başkanımız yıllık aidat ücretlerini düşürdü. Loca fiyatlarını da 150 bin TL’ye indirdik. Yurt dışına 10 tane loca satmaya gidiyorum, satabilirsem kulüp kasasına 1 buçuk milyon TL girecek. Yurt dışında yaşayan Giresunlu hemşerilerimiz ve iş adamlarımız kulübümüze destek vermeli."
"ESKİŞEHİR VE BURSASPOR GİBİ OLMAYACAĞIZ"
Giresunspor’un kaderinin, Süper Lig’den düşen Eskişehirspor ve Bursaspor’a benzememesi için mücadele verdiklerini söyleyen Beyaz, "Taraftara şeref ve onur sözü veriyorum, Giresunspor, Eskişehirspor ve Bursaspor gibi olmayacak. Kesinlikle kulübü o duruma sokmayız. Bizim iskeletimiz var. Müthis bir U19 takımımız var. Alt yapıya çok önem veriyoruz" dedi. (DHA
(FOTOĞRAFLI)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber