Geri Dön
Bahçelievler5’inci Geleneksel Bahçelievler Hamsi Festivali’nde 5 ton balık dağıtıldı

5’inci Geleneksel Bahçelievler Hamsi Festivali’nde 5 ton balık dağıtıldı

5’inci Geleneksel Bahçelievler Hamsi Festivali’nde 5 ton balık dağıtıldı

İSTANBUL, (DHA)- BAHÇELİEVLER Belediyesi, 5’inci Geleneksel Bahçelievler Hamsi Festivali düzenledi. Festival kapsamında 5 ton hamsi dağıtıldı. Vatandaşlar balık ekmek almak için uzun kuyruklar oluşturdu.

Bahçelievler Belediyesi, Bahçelievler Hükümet Konağı önünde Geleneksel Bahçelievler Hamsi Festivali düzenledi. Yağmurlu havaya rağmen balık ekmek almak isteyenler uzun kuyruklar oluştu. Festivale katılanlar Kemençe şovu ve Karadeniz Halk Oyunları Gösterisi ile eğlenceli anlar yaşadı.

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır’da vatandaşlara balık ekmek dağıttı.

'ÇOCUKLARIMIZI VE KOMŞULARIMIZI MUTLU ETMEK İSTİYORUM'

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, “Yağmurlu bir İstanbul gününde böyle tam hamsi festivaline uygun bir gündeyiz, rahmet yağıyor. Biz de komşularımıza hamsi ikram edelim dedik. Karadeniz festivali yapıyoruz, tüm Karadeniz bölgesindeki illerimizi anarak burada 5 ton hamsi dağıtacağız. Güzel bir gün olacağını düşünüyorum. Hamsimiz bol, arkadaşlarımız hazırladı, ayıkladı ve pişirdiler. Sabahtan beri pişiriyorlar. Kuyruğu gördünüz, bayağı kalabalık, güzelce yiyeceğiz daha sonra da eğleneceğiz. Sadece Karadeniz değil, daha önce çiğ köfte festivali de yaptık. Buradaki amacımız tüm hemşehrilerimizi bir araya getirmek. Çocuklarımızı ve komşularımı mutlu etmek istiyorum. Bir Bahçelievler Belediye Başkanı ne istiyebilir, komşularını mutlu etmek isteyebilir. Ben de bunu yapmaya çalışıyorum” dedi.

Festivale katılan vatandaşlardan Yücel Tankır, “Hamsi yağmurun altında yenir. Başkanımız güzel bir etkinlik yaptı, geldik ve keyfini çıkarıyoruz. Birazdan halay çekeceğiz. Yağmura rağmen devam” diye konuştu.

Seyran Aslan da “İki saattir buradayız. Çok soğuk bir yandan da yağmur yağıyor, belediye yağmurluk dağıttı. Çocuklarla eğlenmeye geldik. Balık ekmek çok seviyoruz, oğlum da çok seviyor buraya çok gelmek istedi biz de geldik” dedi.

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber