Geri Dön
İstanbul Beylikdüzü'nde 'Öğretmen Fedai Altun Kapalı Spor Tesisi' hizmete açıldı

Beylikdüzü'nde 'Öğretmen Fedai Altun Kapalı Spor Tesisi' hizmete açıldı

Beylikdüzü Kavaklı Mahallesi'nde yapımı tamamlanan 'Öğretmen Fedai Altun Kapalı Spor Tesisi'nde düzenlenen törenlerle hizmete açıldı. Açılışta konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, "Spor tesisimize Fedai öğretmenimizin adını koymamızda onun anısını yaşatmak ve hayatta yaşananların çözümü için sağlıklı bir şekilde oluşturmak" dedi.

Öğretmen Fedai Altun'un adı verilen “Öğretmen Fedai Altun Kapalı Spor Tesisi” ile A Milli Kadın Voleybol Takımı Kaptanı Eda Erdem Dündar'ın adıyla anılan “Eda Erdem Dündar Atatürk'ün Kızları Spor Kütüphanesi” düzenlenen törenle hizmete açıldı. 3 bin metrekarelik büyüklüğe sahip, basketbol ve voleybol sahası içerisinde, fitness-pilates salonunda bulunan sürüm değiştirmeye; Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, CHP Parti Meclis Üyesi Mahir Yüksel, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Mülayim Demirtaş, CHP Eski Genel Başkan Yardımcısı ve Eğitim SEN kurucu Başkanı Yıldırım Kaya ile Fedai Altun'un amcası Halit Altun ve günü Nedim Sağlam ile çok sayıda vatandaş katıldı.

ÇALIK: FEDAİ ÖĞRETMENİMİZİN ADINI KOYMAMIZDAKİ AMAÇ ONUN ANISINI YAŞATMAK

Açılış töreninde konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, çocukların ve gençlerin hayallerinin çalınmadığı, gencecik evlatların hayatta kalmadığı bir Türkiye'yi inşa etmek için çalıştıklarını ifade ederek “Hayal zamanı, bir şeylerin değişmesi, ilerlemek ve daha iyi bir gelecek inşa etmek için ilk adımdır. Hayallerimizin gerçek kaynağına inandığımızda, daha cesur ve kararlı olmaya çalışıyoruz. Fedai Öğretmen, 'En son neyinizi kaybettiniz' sorusuna, 'Hayallerimi' diye cevap sözü verdi. Bu cevap beni çok derinden etkilemişti. Fedai Altun'un geçişiyle buluşmak isteyen gencecik bir beden eğitimi öğretmeniydi, ancak ataması yapılmadı. Spor tesisimize Fedai öğretmenimizin adını koymamızdaki amaç, onun anısını yaşatmak ve özel olarak uygulanan parçaları çözümlemek için kalıcı olarak oluşturmak. Bu kente kazandırdığımız 252 yılı tamamının dayandığı bir temel var. Tüm projelerimiz bir fikri mülkiyetleri aslında. O fikirde şu; Beylikdüzü'nü, herkesin kendini sosyal, siyasal, kültürel ve sanatsal olarak geliştirilebilir, yeniden üretilebilir bir kent haline getirebilmesini” kullandı.

“EDA ERDEM ATATÜRK'ÜN KIZLARI SPOR KÜTÜPHANESİ'NİN KAPILARI HERKESE AÇIK”

Konuşmasının devamında spor tarihi içerisinde yer alan 'Eda Erdem Atatürk'ün Kızları Spor Kütüphanesi'nin kapılarının herkese açık olduğunu belirten Çalık, “Türkiye'nin adını altın harflerle yazılan Eda Erdem kaptanlığındaki Voleybol A Milli Kadın Takımı'mızın spor kapasitemize sunduk. Spor tarihi, antrenman teknikleri, spor psikolojisi ve daha birçok konuda kitaplar olan bu kütüphanemizi en iyi şekilde içerdiğini biliyorum. 'Eda Erdem Atatürk'ün Kızları Spor Kütüphanesi' sadece sporcularımıza değil, spora ilgisi olan herkes için açık olacak. Bölgelerimizde yaşattıkları birbirinden değerli şampiyonluklar için Voleybol A Milli Kadın Takımımıza bir kez daha yürekten teşekkür ediyorum. Fedai Altun Kapalı Spor Tesisi ve Eda Erdem Atatürk'ün Kızları Spor Kütüphanesi'nin tüm kentimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

KAYA: TÜRKİYE, BEYLİKDÜZÜ BELEDİYE BAŞKANIYLA NE KADAR GURUR DUYSA AZDIR

CHP Eski Genel Başkan Yardımcısı ve Eğitim Sen Kurucu Başkanı Yıldırım Kaya ise Fedai Altun'un Mustafa Kemal Atatürk'ün cumhuriyetinde yeni nesilleri yetiştirmek için çaba sarf ettiğini vurgulayarak, “Türkiye, Beylikdüzü Belediye Başkanıyla ne kadar gurur duysa az. Yapılan açılış 250 açılman değil 250'si, belki 250 bin açılışa bedel. Bugün Türkiye'nin dört bir yanından atanmayanların gözyaşlarını döküyorlar ve siz ayakta alkışlıyorlar. Bana yazdılar. Biz de gelmek istiyoruz ama kürsüye çıkıp konuşamıyoruz. Çünkü korkuyoruz. Mülakatta eleniriz diye korkarız. Ama bilin ki biz Mehmet Murat Çalık'ın bu noktada evimizin bir köşesinde utanarak, ağlayarak takip ediyoruz. Kendiyle gurur duyar. Atanmayan parametrelerin sesi oldunuz. Atanmayan prosedürlerin sözü oldunuz. Bu ses, bu söz Beylikdüzü'nde kalmayacak, İstanbul'da kalmayacak, Türkiye'nin dört bir yanına dağılacak” diye konuştu.

Öğretmen Fedai Altun'un amcası Halit Altun ve dayısı Nedim Sağlam da açılış töreninde açılışın yapılmasında dileyerek Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'a teşekkürlerini iletti. Açılışın ardından Çalık ve beraberindeki heyet, spor ortamındai gezerek Bizimkent Spor Kulübü Midi Kız Voleybol Takımı ile Sevim Çuhadaroğlu Ortaokulu Voleybol Takımı arasında yapılan voleybol müsabakalarını izlediler.