Geri Dön
İstanbulDHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1

1- İSTANBUL'DA SABAH YOLA ÇIKTILAR; TEM OTOYOLU'NDA TRAFİK OLUŞTU

İsa ALMAÇAYIR/İSTANBUL, (DHA)- İstanbul'da Kurban Bayramı'nı memleketlerinde ve tatil beldelerinde geçirmek isteyenler, sabah erken saatlerde yola çıktı. TEM Otoyolu'nda Kocaeli istikametine araçlar yavaş ilerledi.

İstanbul'da, Kurban Bayramı'nı memleketlerinde ve tatil beldelerinde geçirmek isteyenler, sabah erken saatlerde yola çıktı. Anadolu Yakası'nda Kocaeli istikametine ilerleyen sürücüler, TEM Otoyolu üzerinde trafik yoğunluğu oluşturdu.

Görüntü Dökümü:

-Çamlıca gişelerde trafikten görüntü

========

2- 15 TEMMUZ DEMOKRASİ OTOGARI VE KÖPRÜLERDE BAYRAM YOĞUNLUĞU GECE DE SÜRDÜ

Emre KURT/İSTANBUL, (DHA)- BAYRAMPAŞA, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'ndaki bayram hareketliliği gece boyunca sürdü. Köprülerde de Ankara istikametine yoğun trafik oluştu.

Bayrampaşa'daki 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda gece boyunca hareketlilik yaşandı. Kurban Bayramı'nda tatilini memleketinde veya tatil beldelerinde geçirmek isteyenler, otogarda yoğunluk oluşturdu. Aynı yoğunluk FSM ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde de Ankara istikametine gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü.

Otogarda aracının hareket etmesini bekleyen Osman Melik Türkoğlu, "Kurban Bayramı'nda aile ziyareti için memlekete gidiyoruz. Otogar biraz yoğun, inşallah kazasız belasız Allah gidip gelmeyi nasip etsin. Kayseri'ye gidiyoruz, anne ve babam oradalar" dedi.

Kızının yanına gittiğini belirten Ünal Çömlek ise, "Kurban Bayramı geldi hayırlısıyla. Ankara'ya kızımı ve damadımı ziyarete gidiyoruz. Herkesin bayramını şimdiden kutlarım" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

-Otogara giren ve çıkan araçlar

-Yola çıkacak vatandaşlar

-Peronlardaki otobüsler

-Vatandaşlarla röp.

-FSM Köprüsü'nden görüntü

-Genel ve detay

=======

3- İSTANBUL'UN ÇIKIŞ GÜZERGAHLARINDA TRAFİK YOĞUNLUĞU

Emre KURT - Leyla YILDIZ - Hadican EROL/İSTANBUL,(DHA) - KURBAN Bayramı'nı memleketlerinde geçirmek isteyenler, İstanbul'un çıkış güzergahlarında trafik yoğunluğu oluşturdu.

Kurban Bayramı'nı İstanbul dışındaki kentlerde geçirmek isteyenler, İstanbul'un çıkış güzergahlarında yoğunluk oluşturdu. Kent genelinde trafik yoğunluğu saat 23:20 itibariyle yüzde 31 olarak ölçülse de, TEM Otoyolu Sancaktepe geçişinde Ankara yönünde ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinde Anadolu Yakası yönünde trafik yoğunluğu olduğu görüldü. (DHA)

Görüntü dökümü:

---------------

- 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden görüntü

- TEM Otoyolu Sancaktepe'den görüntüsü

=======

4 - 'TURUNCU LİSTE'DE ARANAN DEAŞ ÜYESİ TERÖRİST İSTANBUL HAVALİMANI'NDA YAKALANDI

Ayşe GÜREL/İSTANBUL (DHA) - DEAŞ'ın sözde Horasan Vilayeti'nde(ISKP) üst düzey yönetici olduğu belirlenen ve İçişleri Bakanlığı'nın Terör Arananlar Listesi'nde 'Turuncu Kategori'de aranan Özgür Altun, İstanbul Havalimanı'nda yakalandı. Ankara'ya götürülen şüpheli, 'Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme' suçundan tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı hakkında soruşturma yürütülen ve İçişleri Bakanlığı'nın Terör Arananlar Listesi'nde 'Turuncu Kategori'de aranması olan Özgür Altun, İstanbul Havalimanı'nda yakalandı. Altun'un DEAŞ Silahlı Terör Örgütü'nün sözde Horasan Vilayeti (ISKP) içerisinde üst düzey yönetici olarak faaliyet gösterdiği, örgütün medya organlarında yöneticilik yaptığı, örgüte katılmak isteyen şahıslara aracılık ederek vize temini ve maddi destek sağladığı, yine bahse konu örgüt adına açılan kripto hesaplara erişim sağlayarak örgüt mensuplarına finansman aktardığı, illegal yollarla DEAŞ'ın sözde Horasan Vilayeti'ne geçiş yaptığı ve örgütün yurtiçi ile yurtdışındaki eylem hedeflerini belirleyerek terörist saldırılara teşvik ettiği belirlendi.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü personelleri tarafından İstanbul Havalimanı'nda yakalanan Özgür Altun, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Şüpheli Özgür Altun, 'Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme' suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. (DHA)

========

5- KADIKÖY'DE 5 KATLI BİNANIN 4'ÜNCÜ KATININ BALKONU ÇÖKTÜ

Leyla YILDIZ-Hadican EROL/ İSTANBUL, (DHA)- KADIKÖY'de 5 katlı bir binanın 4'üncü katındaki balkon kısmi olarak çöktü. Olayda yaralanan kimse olmazken, adrese gelen itfaiye ekipleri tehlikeli beton parçaları temizledi.

Olay saat 17.00 sıralarında Rasimpaşa Mahallesi Nemlizade Sokakta meydana geldi. Sokaktaki 5 katlı binanın 4'üncü katının balkonunda kısmi çökme meydana geldi. Olayı görenlerin ihbarı üzerine adrese polis, itfaiye ve zabıta ekipleri geldi. Daire sahibinin dışarıda olması sebebiyle itfaiye ekipleri merdivenli araç ile balkona çıkarak, tehlikeli beton parçaları temizledi. Yapılan incelemede, binanın tahliye edilmesine gerek görülmedi. Balkon ekipler tarafından kullanıma kapatılırken, Kadıköy Belediyesi ekiplerinin durumla ilgili statik rapor hazırlayacağı öğrenildi. (DHA)

Görüntü Dökümü:

-------------

- Çöken balkonun görüntüsü

- Binadan görüntü

- Ekiplerin çalışması

- Detay

========

6- BEYKOZ'DA SEYİR HALİNDEYKEN FENALAŞAN SÜRÜCÜ OTOMOBİLİNİN İÇİNDE KİLİTLİ KALDI

Leyla YILDIZ/ İSTANBUL, (DHA) - BEYKOZ'da seyir halindeyken fenalaşan sürücü, otomobilinin içinde kilitli kaldı. Durumu fark eden diğer sürücüler, fenalaşan kişiye yardım etmeye çalıştı. O anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Olay TEM Otoyolu Kavacık mevkiinde saat 16.00 sıralarında meydana geldi. Yolda ilerlediği sırada fenalaşan bir sürücü, aracını yolun sol şeridinde durdurdu. Sürücünün fenalaştığını gören diğer araç sürücüleri, yardım etmek için otomobilin yanına koştu. Fenalaşan kişi, aracın kapılarının kilitli olması sebebiyle mahsur kaldı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, aracın kapısını açtı. Fenalaşan kişi sağlık ekibinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yaşananlar, çevredeki bir kişi tarafından cep telefonu ile kaydedildi. (DHA)

Görüntü Dökümü:

--------------

(Cep telefonu)

- Vatandaşların sürücüye yardım etmek için koşması

- Polis ve sağlık ekiplerinin gelmesi

=========

7- ÖZGÜR ÖZEL, SİLİVRİ'DE EKREM İMAMOĞLU'NU ZİYARET ETTİ

Diden ERGİN - Emir Efe BENLİOĞLU/İSTANBUL,(DHA) - SİLİVRİ'deki Marmara Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret eden Özgür Özel, ziyaret sonrasında açıklama yaptı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri'deki Marmara Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti. Ziyaret sonrasında açıklama yapan Özel, "Kurultay iddianamesini gördük. Bomboş ve şu açıdan da çok iyi. Bugüne kadar ne konuşuldu? Paralar, paralar, paralar. Ne söyledi o utanmaz o yapı, o güruh? Hep bir ağızdan yaydılar. 'Paralar verildi, paralar alındı' dediler. Ne olmuştu? Döviz büroları açtırılmıştı. MASAK raporu, 'Hiçbir para hareketine kişiler arasında rastlanılamadı' diyor. Ne var ayrıca? Döviz bürolarını kameraları. O gün hiç açılmamış o döviz büroları. Hepsi ortada. MASAK raporu, açıkça yazıyor savcı. Tabii zorunda jnjdeğil. Tabii lehe delil toplamak zorunda ama onu öyle alıp koymak zorunda değil ama MASAK raporunun özetini koymuş. Ekte MASAK raporu var. 'İnanmayan açsın ve baksın' diyorlar. İnanmayan baksın, MASAK raporu diyor ki, 'Tertemiz bunlar' diyor. 'Para yok' diyor MASAK raporu. Öbür tarafından da iddianamenin Özgür Özel'e oy vermeleri için iş teklif edildiği, 'Seni işe alırız' dendiği, 'Şöyle oldu, böyle oldu.' Bir de bazı kişilere, mesela diyor ki, 'Kadıköy Moda'da oturuyordum, yan masadan kulak misafiri oldum. UBER şoförü olduklarını düşündüğüm iki kişi, abi nasıl gittik o gün döviz bürosundan paraları UBER arabalarımızla taşıdık CHP kurultayına?' Diye duymuş ama ne döviz büroları açılmış, ne o gün UBER kiralanmış, ne öyle biri var. O duymuş ve öyle söylemiş. İddianameye o yüzden 'Döviz bürosu açılmıştır, konmuştur, bilmem ne' girmemiş. Ne girmiş? 'Ekrem İmamoğlu ve arkadaşları Özgür Özel kazansın diye delegeleri ikna etmek için onlara iş ve belediye başkanlığı teklif etmiş.' Cumhuriyet Halk Partisi'nin her bir belediye başkanı, 350 bin anket arkadaşlar. Parti Meclisi'nde, Parti Meclisi üyelerinden biri de yanımda. Ekrana biz getiriyoruz. Mesela sormuşlar, Bursa Osmangazi Belediye Başkanımıza sormuşlar, 'Belediye başkanı olmak için mi Özgür Özel'e oy verdin?' Bana oy verdiği de belli değil, kapalı kapılar ardında. Verdiğini tahmin ediyor. 'Ondan mı oy verdin?' Mesela Bursa Osmangazi'ye aday olmuş. Birçok kişi, yedi kişi. Savcı istesin ona da yollarım. Bu yedi kişi içinden biri kesin kazanıyor, öne çıkmış. Kimmiş? Bugünkü belediye başkanımız. Niye? Üç dönem milletvekilliği yapmış. Aday olduğu bölgedeki, Uludağ'daki bütün köylerin derneğinin zaten başkanı. Milletvekiliyken de çok destek alıyordu. Belediye başkanlığında da yüzde 48 mi ne 'Oy alır' demişler, ona yakın da bir oy almış. Şimdi rakam yanlış olabilir. Savcı beye o tarihli anketi yollayayım" açıklamalarında bulundu.

'ÜÇ-BEŞ MECZUBU GÖTÜRÜP İFADE VERDİRDİLER'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Parti Meclisi'nde her belediye için Parti Meclisi üyelerinin şu soruyu sorma hakkı var: 'Niye onu tercih ettik?' Şöyle cevaplar alıyorlar: Ankette kesin kazanacaklar içinde kadın varsa, kadın seçiyoruz. Buraya kadını ondan koyduk. Tamam. Ankette kesin kazanacaklar arasında üçü de erkekse sandık koyuyoruz, üye karar veriyor. Kesin kazanacak bir kişi varsa onu aday yapıyoruz. Mesela Mansur Yavaş. Mansur Yavaş seçimde Özgür Özel'e oy verdi ya da vermedi diye değil. Ankete göre 58 potansiyeli vardı. Sandıkta da 60 oy aldı zaten. Kazanan belediye başkanına, 'Özgür Özel'e oy verdin diye mi aday oldun?' diye soruyor. O şehre hizmet etmek için aday oldu. O yüzden ellerinde tek şey kaldı, belediye başkanlarına 'Seni aday yaparız' denmesi kaldı. Onda da nasıl adaylaştıklarının anketleri bizde. İstediği belediyenin anketini yollayabilirim sayın savcıya. Görevini yapıyor o da. Birileri gidiyor, yalan beyanda bulunuyor. Üç-beş meczubu götürüp götürüp ifade verdirdiler. O da onları dinledi. MASAK raporu istedi, temiz çıktı. Şimdi isterse biz de istediği bilgi ve belgeleri veririz. Bizim o mesele ile ilgili herhangi bir şeyimiz yok" dedi. (DHA)

Görüntü dökümü:

--------------

- Özgür Özel'in açıklaması

========

8- ÖZGÜR ÖZEL GAZİOSMANPAŞA'DA KONUŞTU

İSTANBUL,(DHA) - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Gaziosmanpaşa'da düzenlediği mitingde konuştu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Gaziosmanpaşa'da düzenlediği mitingde konuştu. Özel, "Buradan açık açık söylüyorum. Tayyip Erdoğan, Ekrem Başkan'ı yenemeyeceğini gördüğü için Hakan Başkan'dan bir daha Gaziosmanpaşa'yı alamayacağını bildiği için Ekrem başkana da Gaziosmanpaşa'ya da darbe planlamıştır. Görevlendirdiği kişiler darbeyi asker üniformasıyla değil, savcı cübbesi ile yapmaktadırlar. Bu darbeye direneceğiz. Bu darbeye direnmeye var mısınız? Mücadeleye var mıyız? Kazanacak mıyız? Korkuyor muyuz? Korksunlar mı? Biz kazanacağız, biz kazanacağız, biz kazanacağız. Diyorlar ki kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz. Harikasınız. Siz böyle oldukça Hakan'ın da Ekrem başkanın da sırtını yere getiremeyecekler" dedi.

Özel, "Dün sabah bu operasyondan sonra arkadaşlarımız sağlık muayenesine, sonrasında da adliyeye götürülürken darbe döneminde askerlerin yaptığı gibi, çok eski zamanlarda suç örgütlerine, terör örgütlerine yapılan bir muameleyle ip gibi dizdiler. Yaş sırasına, kıdem sırasına göre dizdiler. İki kollarına birer polis verdiler, kamerayı çalıştırdılar, teker teker önünden geçirdiler. Arkadaşlarımızı kolunda polisle itibarsızlaştırmaya çalıştılar. Buradan şunu söyleyeyim: Dün o görüntü Türkiye'yi belki 60-70-80 yıl geriye götürmüştür. O görüntü; darbecilerin yaptığı, millete kafa tuttuğu, millete 'Senin seçtiğini değil benim kolumdan tuttuğumu görüyor musun?' diye millete kafa tutmaktadır. O görüntüdeki polis emir kulu. Ama o görüntünün talimatını kim verdiyse, kim verdirdiyse, o görüntüyü kim istediyse onun bu milletin yakasından tutup kafasını yere vurduğunu görene kadar bana durmak yok. Huzur yok. O videoyu çektirenlerin bu millete burnunu yere sürttüreceğim. Akın sert kayaya çarptın oğlum, sert kayaya çarptın. Aklınızı başına alın, Akın sert kayaya çarptın. Bir daha görmeyeceğim. O haysiyetsizliği bir daha görmeyeceğim. Bütün İstanbul'a soruyorum. Cevabını buradan duysunlar. Bir daha bizden birilerinin ailesine, evladına, büyüklerine ağır gelecek bir görüntü çeken olursa, çekeni de çektireni de bin pişman etmeye var mısınız? Sabrımızın sonundayız. Saraçhane'deki kararlılıkla söylüyorum. Gelirim, darmadağın ederim. Aklını başına topla. Efendi gibi geliyoruz, eylemimizi yapıyoruz, dağılıyoruz. Ama tepemin tasını attırma, dağılmamak üzere toplanırız. Buradan Sayın Erdoğan'a da söylüyorum, AK Parti'de kafası çalışan kim varsa, aklını başına alacak kim varsa söylüyorum. Buradan sonra bu işin sonu kötü. Alın bunu buradan, alın" dedi. (DHA)

Görüntü dökümü:

------------

- Özgür Özel'in konuşması

=========

9- CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL HAKKINDA RE'SEN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ayşe GÜREL/ İSTANBUL, (DHA)- Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel hakkında bugün İstanbul'da düzenlenen miting sırasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek hakkında sarf ettiği sözlerden dolayı re'sen soruşturma başlatıldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında Gaziosmanpaşa'da düzenlenen miting sırasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek hakkında sarf ettiği sözlerden dolaydı 'Yargı Görevi Yapanı görevini yapmasını engellemek amacıyla tehdit' (TCK md. 265/2-1) ve 'Kamu görevlisine görevinden dolayı Alenen Hakaret' (TCK md. 125/3.a-4) suçlarından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca re'sen soruşturma başlatıldığı bildirildi.

=======

10- İBB'YE YÖNELİK YOLSUZLUK SORUŞTURMALARINDA TUTUKLANAN 8 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Ayşe GÜREL/İSTANBUL (DHA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne(İBB) yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan 8 kişi hakkında etkin pişmanlıktan yararlanmaları sebebiyle tahliye kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İBB'ye yönelik olarak yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında, Kirazlı - Halkalı Metro Hattı Yapımı ihalesine ilişkin olarak 'İhaleye fesat karıştırma' ve 'Rüşvet verme' suçlarından tutuklu bulunan Sami Özge Arıoğlu, Erdem Arıoğlu ve Mustafa Başar Arıoğlu'nun örgütün yapısı ve işleyişine ilişkin samimi beyanlarda bulunmaları nedeniyle, haklarında yurt dışına çıkış yasağı ve ev hapsi şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verildi. Ayrıca aynı soruşturma kapsamında tutuklu bulunan ve etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan Hüseyin Kum, Taner Gümüş, Murat Bıyık, Kadir Gümüş ve Altan Gözcü'nün yurt dışına çıkış yasağı ve belirli aralıklarla imza atma şartıyla serbest bırakılmalarına, Servet Yıldırım'ın ise ev hapsi şeklindeki adli kontrol kararıyla tahliyesine karar verildi. (DHA)

=======

11- KÜÇÜKÇEKMECE'DE İŞ YERİNDE DARP EDİLEN YAKUP KAPLAN YAŞADIKLARINI ANLATTI

Baran AKKAYA/İSTANBUL,(DHA) - KÜÇÜKÇEKMECE'de dün sabah saatlerinde iş yerini açan Yakup Kaplan, park yeri tartışmasında 3 kişi tarafından darp edildi. Saldırganlar hakkında şikayetçi olan Yakup Kaplan, "Bu saldırı sırasında karşı taraf benim arabayı park ettikten sonra dükkana gelirken kendilerine küfür ettiğimi ve bu küfre binaen kışkırttığım için saldırdığını söylüyor. Ben onlar buraya üç kişi geldiğinde elim cebimde herhangi bir şekilde saldıracaklarını düşünmeden, elim cebimde sakin bir şekilde dururken sağ tarafımdan sol eliyle yumruk yedim" ifadelerini kullandı.

Dün sabah saatlerinde Küçükçekmece Güldallar Sanayi Sitesi'nde araç park yeri nedeniyle Yakup Kaplan ile 3 kişi arasında tartışma yaşandı. Çıkan tartışmanın büyümesi üzerine Yusuf Kaplan, dükkanına gelen Haşim Ç., Fatih G. ve İlkan G.'nin saldırısına uğradı. Olay sonrasında darp raporu alan Yusuf Kaplan, saldırganlar hakkında şikayetçi oldu. Polis 3 kişiyi gözaltına aldı.

'ONLARIN DÜKKANLARININ KARŞISI BİLE DEĞİL'

Yaşadıklarını anlatan Yakup Kaplan, "Arabamı park ettiğimde yan tarafta komşumuz olan işverenler ve çalışanları tarafından ilk önce sözlü tacize ardından fiziksel şiddete ve grup bir şekilde kendi saldırıya maruz kaldım. Bu saldırı sırasında karşı taraf benim arabayı park ettikten sonra dükkana geldiğim süreç zarfında karşı tarafa küfür ettiğimi ve bu küfre binaen ve kışkırttığımı bu nedenle saldırdığını bildiriyor. Ben onlar buraya üç kişi geldiğinde elim cebimde herhangi bir şekilde saldıracaklarını düşünmeden, elim cebimde sakin bir şekilde dururken sağ tarafımdan sol eliyle yumruk yedim. Eğer ben küfür etseydim en azından sizin de takdir ettiğiniz gibi elim cebimde değil kendimi korum bir şekilde dururdum bu iddiaların hepsi asılsız ve yalandır olay sırasınca herhangi bir şekilde karşı tarafa kötü söz de bulunmadım. Olayla ilgili ilk olarak yan tarafın ortaklarından beni tehdit eden şekilde dükkana girip hem de bana yumruk attıktan sonra ben herhangi bir şekilde fiili saldırdı karşı saldırıda bulunmama rağmen 4 dakika geçtikten sonra babam geldiğinde sözlü tacizde ve fiziksel saldırıda bulunduktan sonra ben de kendimi korumak için kendi iş yerimin sınırları içerisinde dışına bile çıkmadan buna dikkat ederek kendimi korumaya çalıştım. Ben polisi ifade verdiğimde zaten karşısı olsa dahi onların alanı bile değil onların dükkanın önü ve karşısı olan bir alan değil" ifadelerini kullandı. (DHA)

Görüntü Dökümü

----------

(ARŞİV - Güvenlik kamerası)

- Şüphelilerin Kaplan'a saldırması

(Aktüel)

- Olayın yaşandığı yer

- Yakup Kaplan ile röp.

==============

12- ÖZEL HALK OTOBÜSÜNÜN MOTORUNDA ÇIKAN YANGIN, ŞOFÖR TARAFINDAN YANGIN SÖNDÜRME TÜPÜ İLE SÖNDÜRÜLDÜ

Baran AKKAYA/İSTANBUL,(DHA) - EYÜPSULTAN'da seyir halinde olan özel halk otobüsünün motor kısmında yangın çıktı. Aracı emniyet şeridinde durduran şoför, yangın söndürme tüpü kullanarak yangını büyümeden söndürdü.

Olay saat 18.30 sıralarında Eyüpsultan Defterdar Mahallesi'nde meydana geldi. Seyir halinde olan özel halk otobüsünün motor kısmından dumanlar yükseldiğini fark eden şoför, aracı emniyet şeridinde durdurdu. Motora yangın söndürme tüpü ile müdahale eden araç şoförü, yangını büyümeden söndürdü. Şoförün müdahalesi çevredeki bir kişi tarafından cep telefonu ile görüntülendi. (DHA)

Görüntü Dökümü

-----------

(Cep telefonu)

- Sürücünün yangına müdahalesi

==========

13- SULTANGAZİ'DE GECEKONDUDA ÇIKAN YANGIN İTFAİYE TARAFINDAN SÖNDÜRÜLDÜ

Baran AKKAYA-Emin YEŞİL/İSTANBUL,(DHA) - SULTANGAZİ'de bir gecekonduda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kısa sürede söndürüldü. Yangında yaralanan kimsenin olmadığı öğrenildi.

Yangın saat 20.00 sıralarında Gazi Mahallesi'ndeki bir gecekonduda başladı.Henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan yangını görenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve acil sağlık ekipleri geldi. Ekiplerin yangına müdahalesi sırasında elektrik kaynaklı ufak çaplı patlamalar meydana gelirken, yangın kısa sürede söndürüldü. Ekiplerin kontrollerinde, yangında yaralanan kimsenin olmadığı belirlendi. Yangının çıkış nedenini belirlemek için çalışma başlatıldı.(DHA)

Görüntü Dökümü

------------

(Cep telefonu)

-Yanan gecekondu

-Olay yerine gelen ekipler

-Müdahale sırasında yaşanan patlamalar

==========

14- SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI EN HIZLI BÜYÜYEN HAVALİMANI OLDU

İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, (DHA) - İSTANBUL Sabiha Gökçen Havalimanı, Avrupa Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI Europe) Nisan 2025 Hava Trafik Raporu’na göre Avrupa'da 40 milyon üstü yolcu kategorisindeki 'MAJOR Havalimanları' arasında geçen yılın nisan ayına göre yüzde 14,1 artış sağlayarak Avrupa’da en hızlı büyüyen havalimanı oldu.

Yolcu sayısı bakımından Türkiye’nin 2’nci Avrupa’nın ise 9’uncu havalimanı olan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı yolcu ve uçuş sayısı bakımından yükselmeye devam ediyor. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü verilerine göre, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bu yılın ilk 4 ayında iç hatlarda 5 milyon 982 bin 752, dış hatlarda ise 8 milyon 125 bin 118 olmak üzere 14 milyon 107 bin 870 yolcu ağırlandı. Geçen yıl 12 milyon 791 bin 855 yolcunun geçtiği havalimanında, 2025'in ocak-nisan döneminde yolcu sayısı yüzde 10'un üzerinde arttı. 2025 yılı 4 ayında yolcu sayılarına paralel olarak Sabiha Gökçen Havalimanı'nda iç hatta 34 bin 186, dış hatta ise 48 bin 328 uçuş olmak üzere toplam 82 bin 514 sefer düzenlendi. Geçen yılın aynı döneminde havalimanından 76 bin 673 uçuş icra edilmişti. Böylece yılın ilk 4 ayındaki sefer sayısı yüzde 8 artışla 5 bin 841 olarak gerçekleşti.

AVRUPA’NIN ZİRVESİNDE

Avrupa Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI Europe) Nisan 2025 Hava Trafik Raporu’na göre Sabiha Gökçen Havalimanı (SAW), Avrupa'da 40 milyon üstü yolcu kategorisindeki 'MAJOR Havalimanları' arasında geçen yılın nisan ayına göre yüzde 14,1 artış sağlayarak Avrupa’da en hızlı büyüyen havalimanı oldu. ISG ayrıca yolcu sayısı açısından da 3,8 milyon yolcu ile nisan ayında Avrupa'nın 9'uncu havalimanı oldu. 'MAJOR Havalimanları' arasında yılın ilk 4 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,3 ile en yüksek büyümeyi yakalayan ISG, bu dönemde 14,1 milyon yolcu sayısı ile Avrupa Havalimanları arasında 9. sırada yer aldı.(DHA)

========

15- TARİHİ 'ORİENT EXPRESS', 64 YOLCUSUYLA BİRLİKTE SİRKECİ'YE GELDİ

Tuğçe SEZER ODABAŞI-Fırat ALKIZ / İSTANBUL, (DHA) - FRANSA'NIN başkenti Paris'ten yola çıkan ve lüks tren yolculuğunun simgesi haline gelen tarihi 'Orient Express'(Şark Ekspresi), 64 yolcusuyla birlikte İstanbul'a ulaştı. Sirkeci Garı'nda coşkuyla karşılanan tren, stanbullulara nostalji dolu anlar yaşattı.

Paris - İstanbul hattında 1883 yılından bu yana dönemsel olarak seferler düzenleyen Orient Express, bu yıl 30 Mayıs'ta Paris'ten hareket etti. İlk olarak Macaristan'ın başkenti Budapeşte'ye, ardından Romanya'nın başkenti Bükreş'e uğrayan tren, burada 2 yolcusunu indirdikten sonra Türkiye'ye yöneldi. Edirne'deki Kapıkule Tren Garı üzerinden Türkiye'ye giriş yapan tren saat 17.30'da 15 vagon ve çoğunluğu Amerikan, İngiliz, İspanyol ve Japon uyruklu 64 yolcusuyla Sirkeci Garı'na ulaştı. Sirkeci'de tarihi trenin gelişini izlemeye gelen çok sayıda vatandaş ve turist, Orient Express'i meraklı bakışlarla karşıladı.

'DÖNÜŞ YOLCULUĞU 6 HAZİRAN CUMA GÜNÜ'

Orient Express'in İstanbul'dan dönüş yolculuğu ise 6 Haziran Cuma günü saat 15.30'da başlayacak. Türkiye'den ayrılarak Paris'e doğru yola çıkacak olan tren, Avrupa'nın çeşitli şehirlerinde durarak 11 Haziran'da Fransa'nın başkentine ulaşacak. Bu yolculuk, trenin 2025 yılı için planlanan İstanbul çıkışlı iki seferinden ilki olma özelliği taşıyor. İkinci seferin ise 3 Ekim'de gerçekleşmesi planlanıyor.

FİLMLERE VE ROMANLARA KONU OLDU

Dünyanın en ünlü tren hatlarından biri olan Orient Express, Paris'ten İstanbul'a ilk seferini 1883 yılında gerçekleştirdi. Lüks vagonları, zarif dekorasyonu ve Avrupa şehirlerini birbirine bağlayan güzergahıyla tren, sadece bir ulaşım aracı değil aynı zamanda kültürel bir ikon haline geldi. Agatha Christie'nin ünlü romanı 'Doğu Ekspresinde Cinayet'e de ilham kaynağı olan tren, günümüzde 'Venice Simplon-Orient-Express' adıyla özel turistik seferler düzenliyor. Orient Express, nostaljiyle modernizmi bir araya getiren yolculuk deneyimiyle dikkat çekiyor. (DHA)

Görüntü Dökümü:

------------

- Trenin gara yaklaşması

- Trenden inen yolcular

- Müzik ekibinden detaylar

- Detay

=============

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber