DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1

1- İSTANBUL'DA DEAŞ OPERASYONU; 11 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
Özgür EREN/İSTANBUL, (DHA)- İSTANBUL'da DEAŞ terör örgütü ile iltiksaklı faaliyet yürüten ve sosyal medyada terör örgütü propagandası yapanlara yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 11 şüpheli gözaltına alındı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü'nce İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde DEAŞ silahlı terör örgütüne yönelik önceden belirlenen adreslere operasyon düzenlendi. Örgüt ile iltisaklı faaliyet yürüten ve sosyal medyada örgütün propagandasını yaptığı belirlenen 11 kişi gözaltına alındı. Polis ekipleri operasyon yapılan evlerde aramalar yaparken, gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
Görüntü Dökümü:
-Operasyondan görüntü
-Gözaltına alınan şüpheliler
========================
2- AVCILAR'DA DRON İLE TAKİP EDİLEN UYUŞTURUCU SATICILARINA OPERASYON
İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- AVCILAR'da, dron ile takip edilen uyuşturucu satıcılarına operasyon düzenlendi. Operasyonda 2 kişi gözaltına alındı.
Avcılar Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri uyuşturucu ile mücadele kapsamında bazı şüphelileri takibe aldı. Dron ile takip edilen şüphelilere operasyon düzenlendi. Takip edilen bir otomobil ve alıcı, ekipler tarafından durdurularak arandı. Aramada bir miktar 'taş kokain', uyuşturucu satışından elde edilen para ve bu işte kullanılan cep telefonu bulundu. Şüpheliler C.B. ve A.Ö. gözaltına alındı.
Görüntü Dökümü:
(Dron)
-Uyuşturucu satıcısı ve alıcının görüntüleri
-Polis ekiplerinin otomobili çevirmesi
-Polis şüphelileri indirmesi ve aramalar
-Şüpheliler Emniyet binasına girişi
===========================
3- THY'NİN 51 YIL ÖNCE DÜŞEN UÇAĞININ ENKAZINDAN YENİ PARÇALAR BULUNDU
İbrahim YILDIZ/İSTANBUL,(DHA)- MARMARA Denizi'ne 1975 yılında düşen ve enkazı 51 yıldır bulunamayan Türk Hava Yolları'na (THY) ait 'Bursa' isimli Fokker F-28 uçağının arama çalışmaları devam ediyor. Uzun süredir enkazı arayan sanal medya ünlüsü Nedim Kuru ve ekibi, 5'nci kez yaptığı sonar taramasında bu kez de uçağa ait olduğu düşünülen alüminyum parçalar görüntüledi.
Marmara Denizi'ne 30 Ocak 1975 tarihinde düşen, 42 kişinin hayatını kaybettiği ve o günden bu yana enkazı bulunamayan Türk Hava Yolları'na (THY) ait 'Bursa' isimli Fokker F-28 tipi uçağın enkazını bulma çalışmaları devam ediyor. Sanal medya ünlüsü Nedim Kuru ve ekibi bugün 5'nci kez Marmara Denizi Büyükçekmece ve Ambarlı çevresinde yaptığı çalışmalarda, su altı dronu deniz altında SONAR ve dip taraması yaptı. Yapılan taramalarda uçağa ait olduğu düşünülen alüminyum parçalar görüntülendi. Öte yandan Nedim Kuru, Marmara Denizi'nin içine bir anıt mezar yapmak için İstanbul Valiliği'ne başvuruda bulundu.
DAHA ÖNCE ARAMA ÇALIŞMALARI SINIRLI KALMIŞTI
Kazada hayatını kaybedenler arasında teknik direktör Fatih Terim'in kayınpederi Kamuran Aksu ve şarkıcı Seyyal Taner'in hostes kardeşi gibi isimler de yer alıyordu. Dönemin teknolojik yetersizlikleri nedeniyle enkaz resmi olarak çıkarılamamış, arama çalışmaları sınırlı kalmıştı.
'5 SAAT ARAMA ÇALIŞMASI YAPILDI, YENİ PARÇALAR GÖRÜNTÜLEDİK'
5'nci kez Marmara Deniz'i altında su altı dronu ile yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Nedim Kuru, "THY'ye ait 'Bursa' isimli 42 yolcusu ile birlikte düşen düşen yolcu uçağına 5'nci dalış operasyonu gerçekleştirdik. 7 saat boyunca uçağın düştüğü enkaz bölgesinde su altı dronu ile arama yaptık ve uçak enkazına ait diğer parçaları görüntüledik. Görüntüler arasında uçağa ait olduğunu düşündüğümüz alüminyum parçalar tespit ettik" dedi. (DHA)
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Su altı dronu ile yapılan aramalar
-Deniz dibindeki alüminyum parçalardan görüntüler
-Çalışmalardan görüntüler
-Genel ve detay görüntüler
===========================
4- ÇİNLİ İŞ İNSANI CİNAYETİNDE YENİ DETAYLAR
Ali AKSOYER- Taylan ERGÜN- Vehbi DEMİR / İSTANBUL, (DHA)- İSTANBUL'da 24 Ocak'ta hakkında kayıp başvurusu yapılan Çinli iş insanı Yong Wang (38)'ın cesedi, elleri ve ayakları koli bandıyla bağlanmış halde Arnavutköy'de toprağa gömülü bulundu. Cinayete ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Çin'de Wang tarafından dolandırdığını öne süren kişilerin İstanbul'a geldiği, irtibat kurdukları bir kadından Wang'ın yerini öğrendikleri öğrenildi. Şüphelilerin, Wang'ın başına sert bir cisimle vurarak öldürdükleri, üzerindeki soğuk cüzdanı alıp kaçtıkları belirtildi.
Edinilen bilgilere göre, Çin vatandaşı Yong Wang'ın avukatı tarafından 24 Ocak'ta İstanbul Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne kayıp müracaatında bulunuldu. Yapılan çalışmalar sonucunda Çinli iş insanının kullandığı aracın GPRS sinyalleri incelemeye alındı. Aracın en son Arnavutköy Baklalı Mahallesinde bir tarlada görüldüğü tespit edildi. Ekiplerin tarlada yaptığı aramada kazma ve kürekler bulundu. Detaylı çalışmanın ardından ise Yong Wang'ın cesedi tarlada gömülü halde bulundu. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekiplerince yapılan incelemede, Wang'ın el, ayak ve ağzı koli bandıyla bağlı şekilde toprağa gömüldüğü tespit edildi.
GASBETMEK İSTEYENLER ÖLDÜRDÜ, 10 KİŞİ ÇİN'DE YAKALANDI
Yapılan soruşturma kapsamında maktulün iş insanı olduğu ve parasını gasbetmek amacıyla öldürüldüğü tespit edildi. Olayla ilgili olarak Gaziosmanpaşa Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı'nca soruşturma başlatıldı. Soruşturma çerçevesinde şüpheli olarak belirlenen 1'i kadın 9'u erkek toplam 10 kişi hakkında Interpol üzerinden yakalama kararı çıkarıldı. Şüphelilerin Çin'de yakalandığı öğrenildi.
SOĞUK CÜZDANI ALIP KAÇTILAR
Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, Wang'ın Çin'de kendilerini dolandırdığını öne süren kişilerin İstanbul'a geldiği öğrenildi. Şüphelilerin Wang'ı tanıyan bir kadından yerini öğrendikleri, başına sert bir cisimle vurarak öldürdükleri, üzerindeki soğuk cüzdanı alıp kaçtıkları belirtildi.
'CESET HİÇ BOZULMAMIŞ'
Çiftçi Mehmet Yörük, "2 kişi vardı, biri şu karşıda elleri cebinde geliyordu. Biri de cenazeye doğru geliyordu. O zaman daha cenaze çıkmamıştı. Biri telefon ellerinde bir şeyler yapıyordu. Ertesi gün benim amcamın oğlu muhtar, 'Bir Çinliyi Salim'in tarlasına gömmüşler. Kepçeyi getirip çıkarttık' dedi ve cesedin hiç bozulmadığını söyledi" diye konuştu.
FATİH'TE LOKANTAYA GİTTİKLERİ BELİRLENDİ
Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri bu gelişme üzerine güvenlik kamera görüntüleri üzerinden takip başlattı. Görüntülerde İş insanı Yong Wang’ın bir süre sonra Bakırköy’deki otele gelerek Shuyang L. isimli kadını aldığı ve Fatih, Kapalıçarşı bölgesinde lüks bir lokantaya götürdüğü tespit edildi. Yemek yedikten sonra dışarı çıkan ikilinin içinde 4 kişi bulunan bir otomobil tarafından kesildiği ve Çinli iş insanının bu kişiler tarafından kaçırıldığı görüldü.
ÇİN'DEN GELEN KADIN TUZAK KURMUŞ
Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis ekipleri, Yong Wang'ın yanındaki kadının kaçırma öncesin de sürekli telefonuyla mesaj gönderdiğini, kaçırma sırasında ise yere çömelerek sanki olaydan haberi yokmuş gibi davrandığı tespit etti. İşadamını kaçıran şüphelilerden birinin kadını Aksaray'a bıraktığı, kadının hemen ardından önce oteline ardından havalimanına giderek aynı gün içinde Çin'e döndüğünü tespit etti.
KAYIP İŞ İNSANININ OTOMOBİLİ BULUNDU
Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri yaptıkları çalışmalarda iş insanının kayıp otomobilini bir süre sonra Arnavutköy bölgesinde terk edilmiş olarak buldu. Şüphelilerin iş insanını kaçırdıkları, otomobilin ise kiralık olduğu tespit edildi. Kiralık otomobilin GPS kayıtlarının incelemesinde aracın işadamının kaçırılmasından önce Baklalı köyünde bir alanda 50 dakika durduğu belirlendi. Aynı aracın iş insanının kaçırıldığı gün ise aynı yerde 10 dakikalık bekleyiş yaptığı tespit edildi.
'DİK' ŞEKİLDE GÖMÜLEN CESET BULUNDU
Bu gelişme üzerine bölgede başlatılan ceset arama çalışmalarında Yong Wang’ın cesedi sürülmüş bir tarla içinde 'Dik' şekilde gömülmüş olarak bulundu. Cesedin elleri, ayakları ve ağzının bantlı olduğu ve başında darp izi olduğu tespit edildi.
DİRİ DİRİ GÖMMÜŞ OLABİLİRLER
Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan cenaze yapılan ilk incelemenin ardından hazırlanan ön raporda Yong Wang’ın boğularak ölmüş olduğu belirtildi. Rapora göre Çinli işadamının başına sert bir cisimle vurularak bayıltıldıktan sonra elleri ayakları ve ağzı bantlanarak gömüldüğü ve boğularak hayatını kaybetmiş olasılığının yüksek olduğu belirtildi.
4 ŞÜPHELİ CESEDİ GÖMÜP PEKİN'E KAÇMIŞ
Kayıp Şahıslar Büro Amirliği tarafından olayla ilgili yürütülen soruşturmada olayla ilgili isimleri tespit edilen Choao Wen, Zhavangyuan Wang, Zhenin Qın ve Chaodong Wang’ın 21 Ocak 2026 tarihinde İstanbul Havalimanından uçağa binerek Çin’in Pekin kentine gittikleri tespit edildi.
KRİPTO VARLIKLARI ÇALINMIŞ
Öte yandan öldürülen işadamının avukatı, iş insanının kripto hesabından yüksek miktarda eksilme olduğunu kaçırma ve öldürme olayının bu nedenle gerçekleştirilmiş olabileceğini söylediği belirtildi. (DHA)
Görüntü Dökümü:
------
-Çinli iş insanının bulunan aracı
======================
5- BAKIRKÖY'DE 30 MİLYON DOLARLIK HIRSIZLIK; TUTUKLU SAYISI 11'E YÜKSELDİ
Ceyda YEŞİLOĞLU/İSTANBUL,(DHA)- Bakırköy'de sitenin otoparkında iki araçtan çalındığı belirtilen 30 milyon dolarla ilgili yürütülen soruşturmada emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 2 kişi hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulandı. Soruşturma kapsamında toplam tutuklu sayısı 11'e yükseldi.
Şenlikköy Mahallesi'nde bulunan ve 24 saat güvenlikle korunan bir sitede 11 Şubat'ta meydana gelen olayda iddiaya göre, sitede yaşayan ve Kapalıçarşı'da döviz bürosu işleten Bilal Durmaz, iş yerinden aldığı 30 milyon doları yaşadığı sitenin otoparkında bulunan 2 araca çuvallarla koydu. Daha sonra 4 kişi araçla siteye girdi ve otoparka indi. Şüpheliler, otoparktaki 2 aracın bagajını ve camlarını kırarak içinde dolarların olduğu çuvalları çalıp kaçtı. Gece saatlerinde otoparka inen Bilal Durmaz, araçlarının kapı ve camlarının kırık olduğunu ve çuvalların çalındığını fark ederek polise haber verdi. Durmaz, ihbar üzerine olay yerine gelen polis memurlarına çuvalların içerisinde 30 milyon dolar olduğunu söyledi. Sitede ve otoparkta inceleme yapan polis, 4 şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Olaya ilişkin yürütülen soruşturmada ihbarı yapan Bilal Durmaz'ın, İBB'ye yönelik yolsuzluk iddianamesinde adı 'emanetçi' olarak geçen Taç dövizin sahibi Atilla Durmaz'ın oğlu olduğu belirlendi. Bakırköy'de yaşayan Bilal Durmaz'ın, iş yerini taşıdığı iddiasıyla 100 dolarlık banknotlardan oluşan 30 milyon doları 3 aydır sitenin otoparkındaki iki aracın bagajında beklettiği öğrenildi. 11 Şubat günü sahte plakalı bir araçla siteye giren şüpheliler, 15 dakika içinde 2 aracın camlarını kırarak bagajdaki 300 kilogram ağırlığındaki 10 çuval parayı kendi araçlarına yükleyip kaçtı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden aralarında 18 yaşından küçük 1 kişinin de bulunduğu 9 şüpheli tutuklanırken, 2 şüpheli ise adli kontrolle serbest bırakılmıştı.
4 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada diğer şüphelileri yakalamak için çalışma başlatan polis ekipleri 2 şüpheliyi daha gözaltına aldı. Daha önce yakalanan 2 kişi ile birlikte 4 kişi emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.
2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
4 şüpheliden, 1'i 18 yaşından küçük 2 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan 2 kişi hakkında adli kontrol tedbiri uygulandı. Soruşturma kapsamında toplam tutuklu sayısı 11'e yükseldi. (DHA)
Görüntü Dökümü:
------
ARŞİV
==================
6- 'FENOMENLER SORUŞTURMASI'NDA NESLİM- İNANÇ GÜNGEN ÇİFTİ TAHLİYE EDİLDİ
Ceyda YEŞİLOĞLU/İSTANBUL, (DHA)- KAMUOYUNDA 'Fenomenler Soruşturması' olarak bilinen davanın duruşmasında sanal medya ünlüsü Neslim Güngen ve eşi İnanç Güngen hakkında 'yurt dışına çıkış yasağı' şeklinde adli kontrol şartıyla tahliye kararı verildi. Duruşma ise eksik hususların giderilmesi için 6 Temmuz'a ertelendi.
Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından alınan yoğun ihbarlar üzerine başlatılan ve kamuoyunda 'Fenomenler Soruşturması' olarak bilinen soruşturma kapsamında İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün 2024 yılının Temmuz ayında gerçekleştirdiği operasyonda aralarında güzellik merkezi sahibi ve sanal medya ünlüsü Neslim Güngen ile eşi İnanç Güngen'in de bulunduğu 26 şüpheli gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Neslim Güngen, İnanç Güngen, Ali Osman Tunca, Aydın Avcı, Ayhan Tunca, Birol Kerçek, Buket Hoşmen, Cengiz Alkan, Enes Talha Yavuz, Erdi Taşçı, Hakan Çebi, Hakan Kadir Erdemir, Oğuzhan Küllü, Süheyla Dalman, Şerif Ali Tıltay, Yavuz Demir, Yelda Yılmaz, Yeliz Çalışkan ve Yusuf Genç tutuklanırken, Cansel Emir, Dilek Kara, Kemal Faruk Yazgan, Mahmut Erol Aydın, Onur Günal, Özcan Dalkıran ve Şendoğan Akman'ın ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma tamamlanarak, iddianame hazırlandı. İddianamede C.K., G.E., G.U., G.C., G.K., R.B.Ş.D., S.D., Y.G. ve Y.B. isimli 9 kişi ile özel bir banka mağdur sıfatı ile yer alırken, güzellik merkezi franchise sözleşmesi imzalatılarak mağdur edilen N.S., H.T., B.P., L.S., M.R.B. ve F.C.S. isimli 6 kişi de müşteki olarak belirtildi.
GÜNGEN ÇİFTİ TAHLİYE EDİLDİ
Bugün, Küçükçekmece 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri'deki Marmara Ceza İnfaz Kurumları yerleşkesinde görülen duruşmada ara kararını açıklayan mahkeme, tutuklu olarak yargılanan Neslim Güngen ve eşi İnanç Güngen'in 'yurt dışına çıkış yasağı' şeklinde adli kontrol ile tahliyesine karar verdi. Duruşma eksik hususların giderilmesi için 6 Temmuz tarihine ertelendi. (DHA)
Görüntü Dökümü:
-------
-ARŞİV
======================
7-İSTANBUL MERKEZLİ 10 İLDE 'BAHİS VE ŞİKE' OPERASYONU: 4 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
İSTANBUL,(DHA)- ‘Futbolda Bahis’ soruşturması kapsamında, yöneticisi olduğu takımın maçında rakip takıma bahis oynadığı tespit edilen 33 şüpheliye yönelik 10 ilde eş zamanlı operasyon düzenlenen operasyonda 32 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 28 kişi hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulandı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ‘Futbolda bahis’ soruşturması kapsamında, profesyonel futbol liglerinde futbol kulüplerinin yöneticileri hakkında yapılan araştırma sonucunda bahis hesabı bulunduğu tespit edilen ve özellikle yöneticisi olduğu takım ile başka bir takım arasındaki futbol müsabakası sırasında rakip takıma bahis oynadığı belirlenen 33 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
1 FİRARİ ARANIYOR
İstanbul merkezli 10 farklı ilde 33 ayrı adrese eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda 32 şüpheli gözaltına alındı. Firari 1 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği öğrenildi. Öte yandan operasyonda arama ve el koyma işlemleri de yapıldı.
GÖZALTINA ALINANLARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU
Operasyon kapsamında Adana Demirspor’dan Abdullah Sancak, Burhan Serkan Kalmaz, İhsan Çetinkaya, Ankaragücü yöneticisi Adem Başbilen, Yeni Malatyaspor yöneticisi Ahmet Topdağ, Antalyaspor yöneticileri Aytaç Altay, Bahadır Haktanır, Cem Koç, Cesur Burak Akar Tuncay Gülel, Bodrumspor yöneticisi Caner Tuna, Göztepe yöneticisi Enes Memiş, Giresunspor yöneticileri Erdinç Hıdımoğlu, Ersin Sarıkaya, Ferhat Karademir, Gürkan Temür, İbrahim Inaç, Mustafa Tütüncü, Osman Topal, Tahsin Çoban, Konyaspor yöneticileri Hakan Faydasıçok, Kamil Yücel, Muhammet Ali Atasever, Osman Öztürk, Osman Serper, Yunus Emre Demirkol, Alanyaspor yöneticisi Hüsamettin Akyüz, Hüseyin Gümrükçüler, Denizlispor yöneticisi Hüseyin Sorudak, Yavuz Cinkaya, Kocaelispor yöneticisi Orhan Dönmez, Gençlerbirliği yöneticisi Süleyman Yurtseven, Sivasspor yöneticisi Yasin Ocak gözaltına alındı.
4 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 32 şüpheliden 4'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan 28 şüpheli hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulandı. (DHA)
==========================
8- İSTANBUL MERKEZLİ 5 İLDE SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONU: 20 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
İSTANBUL,(DHA)- İSTANBUL merkezli 5 ilde suç örgütlerinin çökertilmesine yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 41 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 20'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 20 kişi hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulandı. Öte yandan 1 kişi ise emniyetteki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nce, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İstanbul genelinde 55 ayrı eyleme karıştıkları tespit edilen şüphelilerin yakalanmasına ve suç örgütlerinin çökertilmesine yönelik çalışma başlatıldı. Ekipler, 20 Şubat günü İstanbul merkezli olmak üzere Adana, Kocaeli, Sivas ve Sakarya’da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. İstihbarat, Çevik Kuvvet ve Özel Harekât Şube Müdürlüklerinin de destek verdiği operasyonda 41 şüpheli gözaltına alındı.
20 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 20'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan 20 şüpheli hakkında adli kontrol tedbiri uygulanırken, 1 kişi ise emniyet ifadesinin ardından serbest bırakıldı. (DHA)
Görüntü Dökümü:
------
ARŞİV
=====================







