Geri Dön
İstanbul DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

1- ŞEHİT EMRAH BÜKE İÇİN İSTANBUL İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDE TÖREN

Derya EVREN KORKMAZ-Uğur GÜLBOY/İSTANBUL, (DHA)- Ümraniye'de görev başındayken geçirdiği trafik kazasında şehit olan polis memuru Emrah Büke (25) için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Törende şehidin ailesi ayakta durmakta zorlandı.

Kaza, Elmalıkent Mahallesi'nde meydana geldi. 3 ay önce mesleğe başlayan motosikletli trafik polisi Emrah Büke, virajı alamayınca önce kaldırıma çarptı ardından refüje savruldu. Kazanın etkisiyle ağır yaralanan polis memuru, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Büke burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şehit polis memuru için bugün İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesinde tören düzenlendi. Törene İstanbul Valisi Davut Gül, İl Jandarma Komutanı Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, şehidin annesi Nuran Büke, babası Erdal Büke, kız kardeşleri ve silah arkadaşları katıldı.

"HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIZ"

Törende konuşan İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, "25 Nisan 2024 Perşembe günü saat 17.30 sıralarında, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüz kadrosunda görevli Polis Memuru Emrah Büke görev esnasında, Ümraniye ilçemiz Atatürk Mahallesi Şile Yolu Elmalıkent köprü altı bağlantı yolunda resmi motosikletle seyir halindeyken virajı alamayarak tek taraflı trafik kazası yapması sonucu ağır yaralı olarak kaldırılmış olduğu Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. 2023 yılında Balıkesir Polis Meslek Eğitim Merkezinden başarı ile mezun olan ve geçtiğimiz yılsonunda teşkilatımıza katılan Şehidimizin aramızdan zamansız ayrılması, başta çok değerli ailesini ve biz sevenlerini derinden üzmüştür. Milletimizin ve devletimizin bekası uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan ve görevini layıkıyla yapmış olmanın huzuru içerisinde canlarını feda eden kahraman şehitlerimiz; Sizler bu aziz vatanın teminatısınız. Manevi varlığınızdan güç alan, polis teşkilatımız sizlerin fedakârlığı sayesinde ilelebet payidar kalacaktır. Kıymetli Meslektaşlarım, Şehidimizin Saygıdeğer Yakınları; Bugün; yüreklerinize sığdıramadığınız acılarınızı azaltmanın mümkün olmadığını çok iyi biliyorum. Üzüntümüz derin, acımız büyüktür! Allah hepimize sabırlar versin. Devletine ve Milletine bağlı, görev aşkı ile dolu iken, mertebelerin en yükseği olan şehitlik mertebesine erişen Aziz şehidimizi, hiçbir zaman unutmayacağız" ifadelerini kullandı. Şehidin cenazesi duaların ardından, tören mangası tarafından cenaze aracına bindirilerek memleketi Konya'ya gönderilmek üzere yola çıktı. Şehidin ayakta durmakta zorlanan ailesine İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş destek oldu.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

-Şehidin ailesinin alana gelmesi

-Şehit cenazesinin gelmesi

-Tören alanından görüntüler

-Şehidin özgeçmişinin okunması

-Zafer Aktaş konuşması

-Şehit cenazesinin alandan ayrılması

-Aileden detay görüntüler

=============================

2- (ÖZEL) KADIKÖY'DE KADINI 4'ÜNCÜ KATTAN ATAN AVUKAT GÜLÜP MÜZİK AÇMIŞ

Oğuzhan UYSAL /İSTANBUL, (DHA)- Kadıköy'de Fatma Duygu Özkan'ın Avukat Doğan Can Gündüz tarafından 4'üncü kattaki evin balkonundan atılarak öldürülmesiyle ilgili soruşturma tamamlandı. Şüpheli Doğan Can Gündüz hakkında 'Kadına karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. İfadesi alınan tanık M.Ç. kadının sert bir şekilde yere düştükten sonra şüphelinin aşağıya bakarak güldüğünü ve içeri geçerek müzik açtığını söyledi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Kadıköy Caferağa Mahallesi Mühürdar Caddesindeki evinde tek başına ikamet eden şüpheli Avukat Doğan Can Gündüz'ün 13 Ağustos 2023 tarihinde Kadir Korhan Marmara'ya 'Hafız bana bir eskort numarası yolla' şeklinde mesaj attığı belirtildi. Marmara'nın ise Fatma Duygu Özkan'a ait telefon numarasını şüpheliye atarak 'Al Can'dan aldım dersin' şeklinde mesaj attığı kaydedildi. Bunun üzerine şüpheli, Fatma Duygu Özkan ile mesajlaştı. Bu mesajlaşmalara iddianamede de yer verildi.

AŞAĞI ATTIKTAN SONRA GÜLDÜ

Fatma Duygu Özkan'ın 14 Ağustos 2023 tarihinde Doğan Can Gündüz'ün evine geldiği aktarıldı. Bilgi sahibi olarak ifadesi alınan M.Ç. saat 20.30 sıralarında arkadaşları ile birlikte dolaştıkları sırada bir binanın 4'üncü katında bir kadın ve erkeğin bağırma sesini duyduğunu, yukarıya baktığında siyah saçlı bir kadının yanında bulunan kel üzeri çıplak, sırtında büyükçe dövmesi olan erkek bir şahıs tarafından balkondan atılmaya çalıştığını gördüğünü, kadının bu esnada çığlık atarak yardım istediği, erkek şahsın kadının bacaklarını tutarak aşağıya attığını, kadının sert bir şekilde yere düştükten sonra şüphelinin aşağıya bakarak güldüğünü ve içeri geçerek müzik açtığını söyledi.

AVUKATA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS TALEBİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede şüpheli Doğan Can Gündüz'ün Fatma Duygu Özkan'a mesaj atarak iletişime geçtiği ve Kadıköy'de evine davet ettiği, şüpheli Doğan Can Gündüz'ün binanın 4'üncü katında bulunan evin balkonundan Fatma Duygu Özkan'ın bacaklarından tutarak aşağıya attığı kaydedildi. İddianamede şüpheli Doğan Can Gündüz hakkında 'Kadına karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

NE OLMUŞTU?

Kadıköy'de 14 Ağustos 2023 Pazartesi günü saat 20.30 sıralarında, 4 katlı binanın 4. katındaki dairenin penceresinden Fatma Duygu Özkan (38) düşmüştü. Özkan olay yerinde hayatını kaybederken, evde bulunan Bursa Barosu'na kayıtlı Avukat Doğan Can Gündüz (41), Özkan'ın kendisini aşağıya attığını iddia etti. Görgü tanıklarının, kadının bir erkek tarafından pencereden atıldığını söylemesi üzerine Gündüz gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Doğan Can Gündüz, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Görüntü Dökümü

---------------

-Arşiv

============================

3- MALTEPE'DE TARİHİ YALI HAMAMI'NDA YANGIN

Gamze ŞİMŞEK - Murat SOLAK - Güven USTA/ İSTANBUL, (DHA) Maltepe'de tarihi yalı hamamının ocak bölümünde çıkan yangın çatıya da sıçradı. Ölen ya da yaralananın olmadığı yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Yangın, saat 09.30 sıralarında Yalı Mahallesi'ndeki tarihi yalı hamamının ocak bölümünde bilinmeyen nedenle çıktı. Alevler hamamın çatısına da sıçradı. Dumanları görenler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Kısa sürede bölgeye gelen itfaiye ekipleri alevlere müdahale etti. Ölen ya da yaralananın olmadığı yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

"TAHTA PARÇALARI TUTUŞMUŞ"

Hamam sahibi Yaşar Durna, "Sabah ben ocağı yaktım. Orada tahta parçaları vardı. Sanırım orada ufak bir kıvılcım oluşmuş. O tahta parçaları tutuşmuş. Önemli bir şey yok. Çatıya biraz sıçramış. Çatıda ufak bir hasarımız var. Çok şükür bir şey yok." dedi.

Görüntü Dökümü:

---- ----- ---- -- ---

-Hamamın çatısındaki alevler (cep telefonu)

-İtfaiye ekiplerinin gelmesi (cep telefonu)

-İtfaiye ekiplerinin müdahalesi

-Hamamdan görüntü

-İtfaiye ekiplerinden görüntü

-Polis ekiplerinden görüntü

-Hamam çalışanı kadın ile röp

-Hamam sahibi ile röp

-Genel ve detay

=============================

4- SARIYER'DE KADIN ÖĞRETMENİ YUMRUKLAYAN SALDIRGAN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

- İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıklama yaptı.

Yılmaz OKUR - İstanbul DHA - SARIYER'de okul koridorunda kadın öğretmene yumruk atan veli A.Ç. adliyeye sevk edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Yerlikaya açıklamasında, "25 Nisan 2024 Salı günü İstanbul'daki Prof. Ali Kemal Yiğit Ortaokulu'nda bir velinin öğretmene saldırdığı ihbarı üzerine ekiplerimiz olay yerine intikal etmiştir. Yapılan soruşturma ve görüntülerin incelemesi sonucunda öğrenci velisi A.Ç'nin. Türkçe öğretmeni N.Ö.'ye okul koridorunda yumruk atarak darp ettiği tespit edilmiştir. Söz konusu şahıs yakalanarak adalete teslim edilmiştir. Ömürlerini eğitime adayan, bilgelikleriyle yolumuzu aydınlatan sevgili öğretmenlerimize yapılan saldırılar kabul edilemez??

Kıymetli öğretmenimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" dedi.

Görüntü Dökümü;:

---------

-Şüphelinin adliyeye sevki

=============================

5- SARIYER'DE ÖĞRETMENİN DARBEDİLDİĞİ OKULDA ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERDEN PROTESTO

- İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü okulu ziyaret etti.

Yılmaz OKUR/İSTANBUL, (DHA) - SARIYER'DE öğrenci velisi tarafından darbedilen öğretmenin meslektaşları okul bahçesinde toplanarak sessiz protesto yaptı. Ders zili çaldıktan sonra okul bahçesinde toplanan öğretmenler derse 15 dakika geç girerek yaşanan şiddet olayını protesto etti. Öğrenciler de ders arasında bahçede eylem yaptı.

Olay, dün saat 13.30 sıralarında Prof. Dr. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu'nda meydana geldi. İddiaya göre başka bir okuldan ara dönemde gelen bir öğrencinin, başka bir öğrenciye akran zorbalığı yaptığını gören kadın öğretmen N.Ö., öğrenciyi uyardı. Bunun üzerine tepki gösteren öğrenci 'Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz' diyerek babası A.Ç.'yi okula çağırdı. Okula gelen A.Ç. koridorda gördüğü öğretmen N.Ö.'ye saldırdı. A.Ç.'nin tekme ve yumruklarıyla yaralanan N.Ö. ambulansla hastaneye kaldırıldı. Saldırgan A.Ç yakalanarak gözaltına alındı. Polis merkezindeki işlemleri tamamlanan A. Ç. bugün adliyeye sevk edildi.

ÖĞRETMENLER YAŞANAN ŞİDDET OLAYINI PROTESTO ETMEK İÇİN DERSE 15 DAKİKA GEÇ GİRDİ

Okulda bir öğretmene karşı yaşanan şiddet olayını protesto eden meslektaşları, ders zili çaldıktan sonra okul bahçesinde toplanarak sessizce bekledi. Okulda görev yapan bütün öğretmenler derse 15 dakika geç girerek yaşanan şiddet olayını protesto etti.

ÖĞRENCİLERDEN SALDIRIYA UĞRAYAN ÖĞRETMENE DESTEK

Öğretmen N. Ö. 'ye saldırının yapıldığı okulda öğrenim gören öğrenciler teneffüste öğretmenlerine destek mesajları yazdıkları kağıtları sallayarak destek sloganları attılar. Öğrenciler ayrıca okulun pencerelerine 'Şiddete hayır' yazan kağıtlar astılar.

İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OKULU ZİYARET ETTİ

Yaşanan şiddet olayının ardından İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür okulu ziyaret etti. Okul yönetimi ile görüşen Yentür, çıkışta okulun önünde toplanan velilerle de konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------

-Okul bahçesinde toplanıp sessizce bekleyen öğretmenler

-Teneffüste slogan atarak öğretmene destek veren öğrenciler

-İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür velilerle görüşmesi

-Okul önünde toplanan veliler

-Genel ve detay görüntüler

================================

6- ESENYURT'TA 2 KİŞİNİN YARALANDIĞI SİLAHLI SALDIRI KAMERADA

Vehbi DEMİR - Özcan KILIÇ / İSTANBUL, (DHA) - ESENYURT'ta iki arkadaş, iş yerinin önünde oturduğu sırada silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda yaralanan iki arkadaş ambulansla hastaneye kaldırılırken saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, saat 00.30 sıralarında Güzelyurt Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, kuaför dükkanı sahibi Coşkun A., kepenkleri kapattıktan sonra arkadaşı Bünyamin K. ile iş yerinin önünde oturdu. İki arkadaş sohbet ettiği sırada, beyaz bir otomobil ile gelen şüpheliler tarafından silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda, Coşkun A. ve arkadaşı Bünyamin K. silahla vurularak yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi alarak olayla ilgili inceleme başlattı. Yaralı Coşkun A. ve Bünyamin K. ise olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Şüphelileri yakalama çalışmaları devam ediyor. Saldırı anı ise güvenlik kamerasına yansıdı.

"KENDİ HALLERİNDE İNSANLAR"

Olayın yaşandığı sokakta esnaflık yapan İbrahim Sim, "Olayı yeni duydum, şok oldum. Burada yıllardır tanırız, kimseyle husumeti olmaz, bildiğim kadarıyla. Kendi hallerinde kendi işlerini yapan insanlar. Bunu kim yaptı bilmiyorum ama çok üzüldük. Hastaneyi aradım Coşkun Bey ile görüştüm durumları iyiymiş, 'Oturuyorduk arkadaşlarla beraber' dedi. İş yerini kapatmışlar o esnada. Bir araç geliyor kurşunluyor bunları, çekip gidiyorlar. Coşkun abi anlattığı kadarıyla kolundan vurulmuş, diğeri de bir ayağından. Mermi girmiş diğer ayağından çıkmış" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

--------------

(güvenlik kamerası)

-Saldırı anı

-Bir dükkanın içinden silah sesleri

(Cep telefonu görüntüsü)

-Saldırı sonrası olay yeri

-Yaralının görüntüsü

-Çevresinde toplanan kalabalık

(Aktüel)

Olay yerinin görüntüsü

-Röportaj

-Genel ve detaylar

===============================

7- ÜMRANİYE'DE UZUN NAMLULU SİLAHLI SALDIRIDA 2 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ ORTAYA ÇIKTI; 1 KİŞİ TUTUKLANDI

Oğuzhan UYSAL/İSTANBUL, (DHA) - Ümraniye'de taranan otomobilde ağır yaralanan Enes Demir ve Yunus Yabacı'nın hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Soruşturmayla ilgili otomobil kiralama şirketi sahibi Muhammet Khir Bakkour tutuklandı.

Olay, 28 Mart Çarşamba günü saat 02.30 sıralarında Yukarı Dudullu Mahallesi Necip Fazıl Bulvarı'nda meydana geldi. İddiaya göre Çekmeköy istikametine seyir halinde olan 34 KH 5727 plakalı otomobilin, trafik ışıklarında başka bir otomobil tarafından önü kesildi. Otomobilden inen 2 kişi uzun namlulu silahlarla peş peşe ateş etmeye başladı. Saldırganlar daha sonra geldikleri araca binerek hızla olay yerinden uzaklaştı. Saldırı sonucu 2 kişi yararlanırken, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemleri alırken, yaralılar sağlık ekipleri tarafından ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Saldırı sonrasından Enes Demir ve Yunus Yabacı hastanede tedavi altına alındı. Yaralı iki kişi yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

1 KİŞİ TUTUKLANDI

Olay sonrasında yürütülen soruşturma kapsamında şüphelilerin kullandığı otomobilin kiralık olduğu tespit edildi. İstanbul Havalimanından kiralanan otomobille ilgili araç kiralama şirketi yetkilisi Suriyeli Muhammet Khir Bakkour gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüpheli Muhammet Khir Bakkour ifadesinde, "Olayla ilgim yok. Araç kiralama şirketim varö dedi. Olayla ilgili diğer şüphelileri yakalama çalışmaları devam ediyor.

Görüntü Dökümü

---------------

-Arşiv

=========================

8- ÜSKÜDAR'DA PARK HALİNDEKİ ARACA ÇARPAN OTOMOBİL TAKLA ATTI

Kasım AKTAĞ- Mert ORDU / İSTANBUL, (DHA)- Üsküdar'da park halindeki araca çarpan otomobil takla attı. Kazada, otomobilin sürücüsü hafif yaralandı.

Kaza, saat 22.00 sıralarında Üsküdar Ferah Mahallesi Günbattı Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre 16 SPY 21 plakalı otomobilin sürücüsü S.C., seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybederek park halindeki otomobile önden çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan otomobil takla attı. Takla atan otomobilin içerisinde sıkışan sürücü çevredeki vatandaşlar tarafından çıkarıldı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yaralıya ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı, polis ekipleri ise çevrede güvenlik önlemi aldı. Kaza nedeniyle trafiğe kapanan sokak, otomobilin kaldırılmasının ardından açıldı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

Park halindeki otomobilin sahibi Serhat Sapil, "Ben kapının önünde arabamı park ettim. Evden bir ses duydum zaten balkon civarındaydım. İndiğim zaman ters dönmüş arabayı gördüm. Bu şekilde de takla atıyor. Arkadaşın kanaması vardı elinde ama durumu çok kötü değildi. Diğer araç kötü durumda bizim araç değil. Yaralıyı biz camdan çıkardık. Kadın arkadaş çok kötü durumda değildi. Ambulansta ilk müdahaleyi yaptılar. Daha sonra yakınları hastaneye götürdü" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Takla atan görüntüsü

-Takla atan otomobilin kaldırılma görüntüsü

-Park halindeki otomobilin sahibi ile röp

-Genel ve detay görüntüler

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber