Geri Dön
İstanbul DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

1- BEŞİKTAŞ'TA 8 ARACIN KARIŞTIĞI ZİNCİRLEME KAZADA 8 KİŞİ YARALANDI

Mustafa Mert KARACA-Yılmaz OKUR/İSTANBUL,(DHA) - BEŞİKTAŞ'ta seyir halindeki hafif ticari araç sürücüsü, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybederek karşı şeritten gelen araçlara çarptı. Toplam 8 aracın karıştığı kazada 2'si ağır 8 kişi yaralandı.

Kaza, saat 12.00 sıralarında Beşiktaş Büyükdere Caddesi Levent istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre seyir halindeki 34 CYR 227 plakalı hafif ticari araç, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle refüje çıktı. Ardından demir bariyerleri yıkarak karşı yönden gelen araçların üzerine uçtu. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri yolu kapatıp çevrede güvenlik önlemleri alırken, itfaiye ekipleri araç içerisinde sıkışanları kurtarmak için çalışma başlattı. Bir süre sonra araç içerisindeki sıkışan vatandaşlar kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Sağlık ekipleri olay yerinde yaptıkları ilk müdahalenin ardından yaralanan 8 kişiyi çevredeki hastanelere kaldırarak tedavi altına aldı. Yaralılardan 2'sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Toplam 8 aracın karıştığı kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

"HAVADA GÖRDÜM ARACI"

Kazaya karışan araçlardan birinin sürücüsü Cem Kurt; "Maslak yönünden gelen hafif ticari araç, diğer araçların üzerine uçtu. Ben havada gördüm, kaldırıma vurduktan sonra önce başka bir ticari araca daha sonra diğer araçlara vurdu. Ben de onun yanındaydım, yarım metre ile kurtardım. Havada gördüm aracı, o kadar kötü yani. Anlık oldu, telaş oldu, bir parça da benim arabaya zarar verdi. Cam ve arka kaportada ezikler var. Yaralılardan 6'sının ambulansla gittiğini gördüm, demir bariyerler uçtu. Kasırga birden kopmuş gibiydi, çok kötüydü" dedi.

Görüntü dökümü:

-----------------

İBB Kamerası

-Kaza yerinden görüntüler

(Cep telefonu kamerası)

-Kaza sonrası yaşananlar

AKTÜEL

-Kaza yerinden görüntüler

-Araçların kaldırılması

-Polislerin çalışması

-Oluşan yoğun trafik

-Kazaya karışan araçlardan birinin sürücüsü olan Cem Kurt röp

Genel ve diğer detaylar

=========

2- KÜÇÜKÇEKMECE'DE SU BİRİKİNTİSİNE DÜŞEREK ÖLEN EDA NUR'UN ANNESİ KONUŞTU

Baran AKKAYA/İSTANBUL,(DHA) KÜÇÜKÇEKMECE'de kazı çalışması sonrasında oluşan su birikintisine düşen 5 yaşındaki Edanur Gezer hayatını kaybetmişti. Küçük kızın cenazesini almak isteyen ailesi ve yakınları Adli Tıp Kurumu Morgu önüne geldi. Edanur Gezer'in cenazesi kimliği olmadığı öğrenilen annesi Nurcan Gezer'e teslim edilmedi. Cenazenin teslim edilebilmesi için, cezaevinde olan babadan DNA örneği alınacağı ve test yapılacağı öğrenildi. Anne Nurcan Gezer, "'Ben çocuğun annesiyim, doğum kağıdım var bana teslim edin' diyorum, vermiyorlar babasının DNA testini bekliyorlar." diye konuştu.

Fatih Mahallesi Menekşe Sahil Parkı'nda İBB tarafından yapılan kazı çalışmasında oluşan su birikintisine düşen 5 yaşındaki Edanur Gezer hayatını kaybetti. Edanur Gezer'in cenazesi olayın ardından Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı. Edanur'un cenazesini almak üzere annesi ve yakınları Adli Tıp Kurumu Morgu önüne geldi. İddiaya göre, annenin kimliğinin olmaması ve babanın cezaevinde olması nedeniyle, babadan alınacak DNA örneğiyle yapılacak testin sonucuna göre cenazenin teslim edileceği öğrenildi. Edanur Gezer'in annesi Nurcan Gezer baygınlık geçirdi.

"BABASININ DNA TESTİNİ BEKLİYORLAR"

Kimliği olmadığı öğrenilen anne Nurcan Gezer, "Yeni geldim dün bırakıldım yabancı şubeden. Bırakmıyorlardı beni, apar topar bıraktılar beni çocuğun öldü diye. Çocuğumu yanıma istedim. Cumartesi çocuğumun öldüğünü öğrendiler dışarı bıraktılar. Bu kâğıtla beraber 12 gün izin verdiler bana, 12 gün sonra teslim olmaya geri gidecekmişim. Ben çocuğumu yanıma istedim. Çocuğu 'Yok olmaz' dediler.İçeride çocuklar var anneleri var ama beni çocuğumu almadılar içeriye.Babası Türk vatandaşı.Adli Tıp vermiyor çocuğu babasının DNA testi lazım, Savcılıktan haber gelecek ondan sonra biz çocuğu teslim edeceğiz' dediler. 'Ben çocuğun annesiyim, doğum kağıdım var bana teslim edin' diyorum, vermiyorlar babasının DNA testini bekliyorlar." dedi.

Olayın nasıl yaşandığını da anlatan Nurcan Gezer, "Denize gitmişler piknik alanına, kız kardeşimde kalıyordu. Piknik alanında su varmış çayırlı o da orada oynuyormuş içine düşmüş. Güvenliğe çocuk yok burada demişler, güvenlik direkt kuyuya gitmiş, 'Gelin çocuğunuz burada' demiş. Güvenlik o kuyuyu biliyormuş, oğlan kuyuya atlıyormuş güvenlik 'Atlama derin burası' demiş atlatmamış çocuğu. Çocuk zorla atlamış içeriye kendisi çıkarmış, güvenlik hiçbirşey yapmamış" diye konuştu.

"ATLADIM BEN KURTARDIM"

Edanur'u düştüğü çukurdan çıkaran akrabası Selçuk Yaşar "Onların en ağır cezası neyse almasını istiyoruz. Sonradan kapatmışlar orayı herşeyi boşaltmışlar. Ben atladım ben kendim kurtardım onu. Güvenlik beni çağırdı 'Atlama içeri' dedi. Hiç dinlemedim atladım içeriye kendimle çocuğu çıkardım oradan. Kucağıma aldığımda zaten gitmişti. Çukur baya derindi. Orayı çevirmeleri gerek ne olduğu belli olması gerek, hiçbirşey yoktu orada su kapatmış üstünü. Bakın ailesi ne durumda perişan. Cenazeyi kendi çocuğunun cenazesini kaldıramıyor böyle birşey olabilir mi" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------------

- Edanur Gezer'in fotoğrafı

- Adli Tıp Kurum'un önünde bekleyen annesi ve yakınları

- Annesinin Adli Tıp Kurumundan çıkması

- Edanur Gezer'in annesi Nurcan Gezer ile röportaj

- Edanur'u düştüğü çukurdan çıkaran akrabası Selçuk Yaşar ile röportaj

- Genel ve detay görüntüler

===========

3- EYÜPSULTAN'DA HATALI PARK TARTIŞMASINDA SOPALI BIÇAKLI GRUP ŞOFÖRÜ DARBETMEYE ÇALIŞTI, MİNİBÜSE SALDIRDI

Oğuzhan CİN / İSTANBUL,(DHA) EYÜPSULTAN'da hatalı park nedeniyle çıkan tartışmada kadınlarında olduğu bir grup minibüs şoförü Halil İbrahim Odabaşı'na sopa ve bıçakla saldırmaya çalıştı. Odabaşı, saldırganlardan korumak için bir markete saklanınca öfkeli grup sinirini minibüsten aldı. Kadınlarında olduğu grubun minibüse sopalarla saldırma anları hem cep telefonu hem de güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, dün saat 17.00 sıralarında Yeşilpınar Mahallesi Girne Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, Halil İbrahim Odabaşı, minibüsünü evinin önüne park etmek istediği sırada hafif ticari bir aracın hatalı park ederek park alanını kapattığını gördü. Bunun üzerinde aracın önündeki iletişim numarasını arayan Odabaşı, sürücüyü aracını düzgün bir şekilde park etmesi için çağırdı. Araç sahibi aracının park yerini değiştirdikten sonra iki sürücü arasında bir tartışma çıktı. Tartışmanın ardından sürücü bir süre sonra kadınların da olduğu akrabalarından oluşan bir grup ile olay yerinde geri geldi. Gruptakiler Odabaşı'na sopa ve bıçaklarla saldırmaya çalışınca Odabaşı kendini bir markete kilitleyerek saldırganlardan korundu. Öfkeli grup Odabaşı markete sığınınca, ellerindeki sopa ve taşlarla minibüse saldırdı. Çevredeki vatandaşların araya girmesiyle sakinleşen gruptakiler, dağıldı. Aracı zarar gören Halil İbrahim Odabaşı emniyete giderek şikayetçi oldu. Sopalarla minibüse saldırıldığı anlar cep telefonu ve güvenlik kameralarıyla kaydedildi.

“HERKES BIÇAKLANMIŞ, SOPALANMIŞ TEK KİŞİYİ DÖVMEYE GELİYOR"

Minibüsü parçalanan Halil İbrahim Odabaş, "Arkadaş aracını ortaya park etmiş. Benim aracım büyük olduğu için park edemedim. Numara vardı aracının üzerinde aradım, ' Aracını ister ileri al ya da benim çekeyim geri önüme al'. Olay orada başladı, sözlü bir tartışma yaşadık. Bana hakaretler etmeye başlayınca bende evine gitmesini istedim. O bir hızla gitti giderken, '2 dakika sonra görüşeceğiz' dedi. İki üç dakika sonra bir baktım arkama kıyametler kopuyor. Herkes bıçaklanmış, sopalanmış tek kişiyi dövmeye geliyorlar. Arkadaşım kaçmamı söyleyince bende bakkala doğru kaçtım. İleri doğru koşunca çocuğun biri beni yakaladı, minibüsün etrafında iki tur döndüm. Tam bana bıçağı saplayacağı sırada tekme attım. Ardından mahalledeki çocuklar buna çullanınca bende kendimi markete attım, kapısını kilitledim. Marketin camına vurmaya başladılar, 'Seni öldüreceğim' diye ardından mahalledekiler sakinleştirince herkes evine gitti" dedi.

Görüntü Dökümü:

----------------------

(Cep telefonu görüntüleri)

-Bıçak ve sopalarla caddede gezen grup

-Bir kadının minibüse saldırma anı

(Güvenlik kamera görüntüleri)

-Halil İbrahim Odabaşı'nın hatalı park eden araç sürücüsünü arama anı

-Şüphelilerin minibüse saldırma anı

(Aktüel)

-Halil İbrahim Odabaşı röp

-Olay yerinden görüntüler

-Genel ve detaylar

==========

4- KÜÇÜKÇEKMECE ADLİYESİ ÖNÜNDE 4 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ ÇATIŞMA DAVASINDA KARAR

Sevda SARIKAYA- Erdi DEMİR-İSTANBUL (DHA) KÜÇÜKÇEKMECE Adalet Sarayı önünde 24 Mart 2022'de çıkan kavgada, pompalı tüfekle 4 kişinin ölümüne sebep olan Beşir Karadeniz ile oğlu Bekir Karadeniz'in yargılandığı davada karar çıktı. Beşir Karadeniz 5 suçtan toplamda 71 yıl hapis cezasına çarptırılırken oğlu Bekir Karadeniz’in 7 suçtan toplamda 56 yıl 9 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmedildi. Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Beşir ve Bekir Karadeniz getirilirken şikayetçi Erdal Sözer ve taraf avukatları da salonda hazır bulundu.

"RASTGELE ATEŞ ETTİM GÖZÜM KİMSEYİ GÖRMÜYORDU"

Duruşmada son kez savunma yapan Beşir Karadeniz , "Ben Sinop’ta yaşıyorum eşimin göz ameliyatı için aslında olaydan 10 gün önce İstanbul’a gelecektim ancak yollar kar sebebiyle kapandığından ameliyattan bir gün önce yani olay günü İstanbul’a geldim. Sinop’taki evim tenha bir yerde bulunduğundan vahşi hayvanlardan korunmak maksatlı silah bulunduruyordum. İstanbul’a gelirken tüfeğimi, tabancamı ve tüm eklerini yanıma alarak aracıma koydum üstüne de eşyalarımı yerleştirdim. Gece geç saatte geldiğimden çocuklara haber vermeden kendi evime gittim. Araçtaki eşyaları yaşlılığım sebebiyle taşıyamayacağımdan arabada bıraktım. Aracın o haliyle adliyeye geldim. Bana çok kalabalık sen duruşmaya gelme dedikleri için duruşmaya girmedim. Aracımda oturdum duruşmanın bitmesini bekledim. Taraflar duruşmadan çıkınca ben aracımla biraz ilerledim. 4 veya 5 kişi aracımın önüne atladılar onlara çarpmamak için durdum. Aracıma saldırdıkları an bir silah sesi duydum. Oğlumu arka tarafta kanlar içerisinde gördüm. İnip arka koltuktaki tüfeğimi aldım. Rastgele ateş ettim. Gözüm kimseyi görmüyordu. Önce oğlumun çalışanını sonra kayınbiraderini vurmuşum. O sırada hepsi biraradaydı oğlumu vurmamam bile bir mucize. Önceden bir planlama gibi bir durum yoktur" dedi.

Son sözü sorulan Bekir Karadeniz, "Beşir Karadeniz benim babamdır. Onun oğlu olmak benim suçum değildir. Onun eylemlerinden ben sorumlu değilim" dedi. Beşir Karadeniz son sözünde, "Bu talihsiz olay keşke olmasaydı. Kalan ömrümü cezaevinde değil ev hapsinde geçirmek istiyorum" şeklinde konuştu.

KARAR VERİLDİ

Mahkeme heyeti Beşir Karadeniz’in 3 kişiye karşı 'Haksız tahrik altında kasten öldürme' suçunu işlediğinden toplamda 54 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Beşir Karadeniz’e ve 1 kişiyi de 'Haksız tahrik altında olası kasıtla öldürme' suçundan 15 yıl hapis cezası verilirken 'Ruhsatsız silah taşıma' suçundan da 2 yıl hapsine hükmedildi.

Bekir Karadeniz ise 5 kişiye karşı 'Silahla kasten öldürmeye teşebbüs etme' suçundan, 1 kişiye karşı da 'Kasten basit yaralama' suçundan toplamda 54 yıl 3 ay hapis cezası aldı. Bekir Karadeniz’e de ayrıca 'Ruhsatsız silah taşıma' suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Diğer sanıkların da değişen suçlardan cezalandırılmalarına karar verildi.

"TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Olayda 2 kardeşini ve yeğenini kaybeden Erdal Sözer duruşma sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. Sözer "Bulunduğumuz yerde kardeşim yeğenim ve ağabeyimi öldürmüşlerdir. Biz buraya adalet aramaya geldik. Maalesef adaleti aramaya geldiğimiz yerde öldürüldük. Düşük bir ceza vermeleri bizi oldukça üzmüş ve oldukça yaralamıştır. Adaletin peşini bırakmayacağız, takipçisi olacağız bu suçluların ceza alması için elimizden geleni yapacağız. Üç aile hatta kendilerinden de birisini öldürdüler, dört aileyi çok mağdur ettiler. Onlar da ölmüş gibiler. Acılarını biraz dindirmek için mahkemeden iyi bir sonuç bekliyorlardı. Ama istenilen sonuç çıkmadığı için bu insanlar üzülmeye devam edecekler. Kardeşim Ercan’ın ikiz bebekleri babaları vefat ettiğinde daha 1 aylıklardı, yeni 2 yaşına girdiler. Babalarını hiç görmediler" dedi.

"DOSYAYI İSTİNAFA TAŞIYACAĞIZ"

Sözer ailesinin avukatı Mustafa Ruhan, "Bulunduğumuz noktada bundan 2 yıl önce 4 kişi öldürüldü, 5 kişi de yaralandı. Orada bulunan kişileri ayırım yapmadan, deyim yerindeyse kurşuna dizmelerinin karşılığının bu kadar bir ceza olmaması gerekir. Biz dosyayı istinafa taşıyacağız. Sonuna kadar da adalet arayışımız devam edecek. Burası adalet arayışı noktasında adalete sığınacağımız son yer ve o gün, bunun için gelmişiz. Müvekkillerimiz ve burada saldırıya uğramış sonuçta da 4 kişi ölmüş. Bu kadar bir cezayı bizim yeterli bulmamız tabii ki mümkün değil" dedi.

Sözer ailesinin avukatı Mesut Demirhan ise, "Bizler mahkeme huzurunda aslında bu ikinci eylemin birinci eylemin devamı olduğu noktasında ısrarla düşüncemizi dile getirmemize rağmen mahkeme olayı münferit bir olaymış gibi değerlendirerek yanılgılı bir sonuca gitti. Tabiri caizse mahkeme yargılamayı yaptığı zaman filmin başını kesip sadece ortası ve sonuna odaklanmak koşuluyla bir sonuca gitmeye çalıştı. Sadece sonucuna bakarak mevcut olayın ne olduğunu bilmek teknik manada mümkün değildir. Bizler de mahkemelerde defaaten dile getirmiş olmamıza rağmen yapılacak olan yargılamada dosyanın ilk dosyayla birlikte incelenmemesi halinde maddi gerçeğin ortaya çıkmayacağı yönündeki kaygılarımızı tüm somut delillerle ortaya koymamıza rağmen, talebimiz doğru bir şekilde anlaşılamamıştır. Mahkemenin hakkın, adaletin yerini bulması noktasında eksik bir karar verildiğini ifade etmek istiyorum. Bu saldırı karşısında 10’a yakın çocuk öksüz kalmıştır" ifadelerini kullandı.

İDDİANAMEDEN

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianamede Bekir Karadeniz' in Küçükçekmece’de bulunan bir çarşıda restoran işletmecisi olduğu çarşının ve yanında bulunan inşaat alanının müteahhitliğini ise Ercan Sözer'in yaptığı ayrıca çarşıda bazı dükkanların da sahibi olduğu belirtildi. Taraflar arasındaki Bekir Karadeniz'in işletmeciliğini yaptığı işyeri nedeniyle anlaşmazlığın husumete dönüştüğünün kaydedildiği iddianamede, taraflar arasında başka soruşturma ve kovuşturma dosyalarının bulunduğuna da yer verildi. Bekir ve Beşir Karadeniz’in 3 kişiye karşı 'Kasten öldürme' suçundan toplamda 3 kez ayrı ayrı müebbet hapisleri istendi. Beşir Karadeniz’in Sercan Selvi’ye karşı 'Olası kastla öldürme', 3 kişiye karşı silahla yaralama ve 'Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma taşıma veya bulundurma’ suçlarından toplamda 28 yıldan 46 yıla kadar hapsi talep edildi. Ayrıca Bekir Karadeniz’in de 3 kişiye karşı 'Silahla kasten yaralama', 'Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma’ suçlarından da toplamda 4 yıl 6 aydan 14 yıl 6 aya kadar hapsi istendi. 6 sanığın ise Bekir Karadeniz’e karşı 'Silahla kasten yaralama' ve 'Mala zarar verme' suçlarından ayrı ayrı 1 yıl 10 aydan 7 yıla kadar hapisleri talep edildi.

Görüntü Dökümü:

------

(ARŞİV)

- Olay anı

- 2 kardeşini ve yeğenini kaybeden Erdal Sözer ile röportaj

- Avukat Mustafa Ruhan ile röportaj

- Avukat Mesut Demirhan ile röportaj

- Genel ve detay görüntüler

==========

5- İSTANBUL'DA "YARI MARATON" DOLAYISIYLA BAZI YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI

Oğuzhan CİN - Mustafa Mert KARACA/ İSTANBUL,(DHA) İSTANBUL düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve 19. İstanbul Yarı Maratonu dolayısıyla, bazı yollar trafiğe kapatıldı. Sirkeci arabalı vapur seferleri 06.00-13.30 saatleri arasında yapılamayacak, tramvay seferleri ise Beyazıt ve Kabataş arasında geliş-gidiş olarak 07.00-13.30 saatleri arasında durduruldu.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, 28 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu için trafiğe kapatılacak yollar ve alternatif güzergahlar belirlendi.

KAPATILAN YOLLAR

Sahil Kennedy Caddesi Güney Yol Samatya Varyant ile Yenikapı Etkinlik Alanı arası, Sahil Kennedy Caddesi Kuzey Yol Namık Kemal Varyant dönüşleri saat 02.00'den etkinlik bitimine kadar trafiğe kapatıldı. Galata Köprüsü, Ayvansaray, Mürselpaşa, Abdulezelpaşa, Ragıpgümüşpala ve Reşadiye caddeleri, Ankara Caddesi (Hamidiye Caddesi kavşağı ile Reşadiye Caddesi kavşağı arası), Ankara Caddesi Ebu Suud Caddesi kavşaktan Sirkeci istikameti, Sahil Kennedy Caddesi (Samatya varyant ile Sirkeci ışıklar arası), Namık Kemal Caddesi Sahil Kenndy Caddesi'ne katılım, Gazi Mustafa Kemal Paşa Caddesi Sahil Kennedy Caddesi'ne katılım, Sahil Kennedy Caddesi Kuzey Yol Avrasya Tüneli Aksaray ayrımları ile Namık Kemal varyant arası ve Avrasya Tüneli acil çıkışlarında saat 04.30'dan etkinlik sonuna kadar trafik akışı sağlanamayacak. Avrasya Tüneli Aksaray ayrımları ile Avrasya Tüneli acil çıkışları trafiğe kapatıldı, Avrasya Tüneli Transit Yol, Anadolu ve Avrupa Yakası istikametlerine açık kalacak. Namık Kemal Caddesi'nden Sahil Kennedy Caddesi istikameti trafiğe kapatılacak, Yenikapı İDO Arabalı Vapur İskelesine geçişler Şehit Vefa Karakurdu Üst Geçidi'nden sağlanacak. Gazi Mustafa Kemal Paşa Caddesi (Atatürk Bulvarı) Sahil Kennedy Caddesi istikametine gelen trafik akımı, varyant üzerinden geri döndürülecek. Samatya Sahil Güney Yan Yol'dan gelen trafik akımı, Samatya varyant üzerinden Zeytinburnu istikametine geriye verilecek.

Tersane Caddesi'nden Galata Köprüsü istikametine gelen trafik akımı Beşiktaş istikametine, Kemeraltı Caddesi'nden Galata Köprüsü'ne gelen trafik akımı ise Tersane Caddesi'ne yönlendirilecek. Yavedut Caddesi'nden Ayvansaray Caddesi istikametine gelen trafik akımı Savaklar Caddesi'ne, Savaklar Caddesi'nden Ayvansaray Caddesi istikametine gelen trafik akımı Yavedut Caddesi'ne yönlendirilecek Atatürk Bulvarı'ndan Eminönü ve Balat sahil yollarına katılan trafik akımı Atatürk (Unkapanı) Köprüsü üzerinden Beyoğlu istikametine, Atatürk Köprüsü'nden Balat ve Eminönü sahil yollarına katılan trafik akımı Atatürk Bulvarı üzerinden Kemerler istikametine aktarılacak. Atatürk Bulvarı, Avrasya Tüneli, Atatürk Köprüsü, Haliç Köprüsü, D100 Kuzey Güney Yol ile Vatan, Millet, Fevzipaşa, Türkeli, Aksaray, Namık Kemal, Orgeneral Nafız Gürman, Kızılelma, Onuncu Yıl ve Küçük Langa Aralığı caddeleri, Sahil Kennedy Caddesi Samatya Güney Yenikapı Etkinlik Alanı dönüşleri, Sahil Kuzey Kennedy Caddesi Samatya çıkışlarından gidişli gelişli havuzlu kavşağa kadar olan bölüm, alternatif güzergah olarak kullanılabilecek.

SİRKECİ ARABALI VAPUR VE TRAMVAY SEFERLERİ DURDURULDU

Öte yandan, Sirkeci arabalı vapur seferleri 06.00-13.30 saatleri arasında durdurulacak, tramvay seferleri ise Beyazıt ve Kabataş arasında geliş-gidiş olarak 07.00-13.30 saatleri arasında yapılamayacak. Parkur üzerinde bulunan otobüs durakları için İETT Genel Müdürlüğünce saat 07.00 itibarıyla sefer düzenlemesi yapılacak.

Görüntü dökümü:

---------------------------

-Galata Köprüsü'nden görüntü

-Tersane Caddesi Beşiktaş istikameti görüntü

-Beşiktaş Çırağan Caddesi Ortaköy yönü görüntü

-Kuruçeşme Caddesi görüntü

- Gazi Mustafa Kemal Paşa Caddesi'nden görüntü

-Unkapanı köprüsü Taksim istikamet

============

6- GÜNGÖREN'DE TAKSİ ŞOFÖRÜ, ARACINDA BULDUĞU CÜZDANI BANKA ARACILIĞIYLA BULDUĞU SAHİBİNE TESLİM ETTİ

Özgür EREN/İSTANBUL, (DHA) - GÜNGÖREN'de taksi şoförü, aracında düşürülen içi para dolu cüzdanın sahibini banka aracılıyla bulup teslim etti. Taksi şoförü Hasan Belger "Biz olması gerekeni yaptık, ekstra bir şey yapmadım, istesem cüzdanı görmedim, müşteri aldı gitti diyebilirdim" dedi.

Olay, 25 Nisan Perşembe günü, gece saatlerinde meydana geldi. Sefaköy Merkez'de bir taksi durağına bağlı çalışan taksici Hasan Belger, Mahmutbey'den 3 müşteriyi aracına aldı. Güngören Köyiçi'nde inen yolculardan biri, cüzdanını takside düşürdü. Belger, kısa süre sonra arka koltuktaki cüzdanı fark etti. Hemen geri dönen taksici yolcuları indirdiği yere gitti. Taksi şoförü cüzdanın sahibine ulaşamayınca durağa döndü.

Taksi şoförü, cep telefonu kamerasıyla video çekerek cüzdanın içindekileri gösterdi. Cüzdanda, yaklaşık 50 bin lira değerinde döviz, yine 1.5 milyon lira tutarında 2 ayrı çekle beraber kredi kartları olduğunu görüldü. Kredi kartları ile banka çalışanlarına ulaşan taksi şoförü, cep telefonu numarasını bırakarak cüzdanın sahibinin kendisine ulaşmasını sağladı. Taksi şoförü Hasan Belger, kendisine ulaşan kişiye cüzdanını eksiksiz bir şekilde teslim etti.

"BİR ŞEY SAHİBİ OLDUYSAK, BULDUKLARIMIZI GERİ VEREREK SAHİP OLDUK"

Taksi Şoförü Hasan Belger, "Perşembe günü Mahmutbey'den aldım arkadaşları, Güngören Köyiçi'ne bıraktım. Bıraktıktan sonra arkada siyah bir cüzdan gördüm. Hemen geri döndüm cüzdanı düşüreni bulurum diye. Bulamayınca durağa geldim. 1 saat sonra bankayı aradım. Telefon numaramı verdim çalışanlara. 'Beni arasın, bana ulaşsın' dedim. Ben de kendim görüntü çektim ki ne olduğu görsün diye. Beni sabah 10.00 gibi aradı cüzdanın sahibi. Götürdüm, verdim. Biz zaten olması gerekeni yaptık. Ekstra bir şey yapmadık. Cüzdan da 1,2 Milyon bir çek 1.5 Milyon bir çek vardı. 50 Bin TL civarı döviz ile Türk Lirası vardı. Bir de temassız kredi kartları vardı. İstesem vermeyebilirdim. 'Müşteri aldı gitti' diyebilirdim. Biz Sefaköy Taksi Durağı çalışanları olarak böyle şeylere özen gösteririz. Biz, bir şey sahibi olduysak bulduklarımızı geri vererek sahip olduk" diye konuştu.

"BÜTÜN CAMİA ADINA HASAN ABİYE TEŞEKKÜR EDERİM"

Taksi durak başkanı Alpay Demirkol ise "Hasan abi yaklaşık 18 senedir durağımızda çalışıyor, düzgün bir insan. Hasan abi gibi camiada bir sürü düzgün insan var. Bütün camia adına biz Hasan abiye teşekkür ediyoruz. Kendine yakışanı yapmış" dedi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Cep Telefonu Görüntüsü

-Cüzdandan görüntü

-Cüzdanın çerisindeki paralardan görüntü

-Cüzdandan da bulunan 2 adet çekten görüntü

-Kredi kartlarında görüntü

-Taksi şoförünün konuşması

-Aktüel

-Taksi Şoförü Hasan Berger ile röportaj

-Alpay Demirkol ile röportaj

-Hasan Bergerden detay görüntüler

==========

7- MALTEPE'DE TRAFİĞİ TEHLİKEYE DÜŞÜREN SÜRÜCÜLER KAMERADA

Baran AKKAYA- Muharrem ÇAM - Mert ORDU /İSTANBUL,(DHA)- MALTEPE D-100 Karayolu'nda, otomobil sürücüleri tehlikeli manevralar yaparak trafikte ilerledi. Otomobil sürücülerinin trafikteki diğer sürücülerin hayatını ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürdüğü anlar, başka bir sürücünün cep telefonu kamerasına yansıdı.

Maltepe D-100 Karayolu'nda, 4 otomobil sürücüsünün trafikte tehlikeli şekilde araç kullandığı anlar başka bir sürücünün cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde, sağa sola manevralar yapan otomobil sürücülerinin aniden şerit değiştirerek trafiği ve trafikte ilerleyen sürücülerin canlarını tehlikeye attıkları anlar görülüyor. O anlar, trafkte seyir halinde olan başka bir sürücünün cep telefonu kamerasına yansıdı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

(Cep telefonu)

-Olay anı

===========

8- AVCILAR SAHİLİNDE TRAFİK DENETİMİ

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA) AVCILAR sahilinde kaldırıma park eden araç sürücüleriyle, sadece yayalara açık olan sahil şeridinde motosiklet kullananlara yönelik trafik denetimi yapıldı. Polis ekipleri denetimlerde kurallara uymayan sürücülere idari para cezası uyguladı.

Avcılar Emniyet Müdürlüğü ekipleri trafik denetimlerini artırdı. İskele Caddesi'nde trafiğin kilitlendiği noktalarda görevliler trafik akışını sağlamak için çalışma yaptı. Polis ekipleri kaldırımda park eden sürücüleri tespit ederek trafik cezası kesti. Yasak olmasına rağmen sahilde motosiklet kullananlar da tespit edilerek her bir sürücüye 690'ar lira para cezası kesildi. Avcılar Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerinin denetimlerinin aralıklarla süreceği öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

------

-Sahil kesiminde yürüyenler

-Sahil yolundaki trafik yoğunluğu ve kaldırımda park edilen araçlar

-Görevlilerin ceza kesmesi

-Görevlilerin yolu açık tutmaya çalışması

-Genel ve detay görüntüler

==========

9- SİLİVRİ’DE SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLDU

UĞUR SAMET AVCI/İSTANBUL, (DHA) Silivri'de sağanak yağmur etkili oldu. Bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşurken, Boğluca Deresi'nin ise yağmurun ardından dereye karışan çamur nedeniyle rengi değişti.

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi. Piri Mehmet Paşa Mahallesi'nde cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşurken, Boğluca Deresi'nin ise yağmurun ardından dereye karışan çamur nedeniyle rengi değişti. Bazı vatandaşlar şemsiye ile çıkarken, bazı vatandaşlar ise yağmura hazırlıksız yakalandı.

Görüntü Dökümü:

--------

- Yağıştan detaylar

- Yağmura yakalananlar

- Rengi değişen dere

- Trafik detayları

- Genel ve detaylar

=========

10- AVCILAR'DA EKPSS HEYECANI

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- Engelli Kamu Personel Sınavı 81 ilde 97 sınav merkezinde başladı. 10.15'te başlayan sınava Avcılar'da bazı adaylar son anda yetişti.

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre sınav için 115 bin 146 aday başvuru yaptı. Sınavda 68 bin 922 kişi görev aldı. EKPSS için bin 284 bina ve 25 bin 53 sınav salonunu kullanıldı. Sınava ortaöğretim grubunda 72 bin 67 aday, lisans grubunda 22 bin 95 aday, ön lisans grubunda 20 bin 984 adayın başvurdu. Adaylara 60 sorudan oluşan 'genel yetenek' ve 'genel kültür' testleri verildi. Testleri cevaplama süresi 60 dakika olacak ancak engel gruplarına göre 20, 30 ve 40 dakika olmak üzere farklı ek süre verilecek.

GÖREVLİLER YARDIMINA KOŞTU

Avcılar’daki sınav merkezlerinden biri olan Avcılar Teknik ve Endüstri Meselek Lisesi’nde adaylar aranarak ve kimlik kontrolü yapılarak salona alındı. Sınavın başlamasına 4 dakika kala tek başına gelen bir aday, üzerinde cep telefonu, anahtarlar ve cüzdan olduğu içi salona alınmadı. Okuldaki bir personelin eşyaları teslim almasıyla aday salona alındı.

Görüntü Dökümü:

-------------

-Sınava gelenler

-Sınava gelen adaylar kimlik kontrolü ve aramadan geçirilirken

-Cüzdan ve telefon, anahtarı ile binaya giremeyen öğrenci

-Bir görevli adayın elindekileri alıp bina girişindeki güvenlik görevlisine götürürken

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber