DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

1- KUZEY MARMARA OTOYOLU'NDA TIR OTOBÜSE ÇARPTI- 3 / Havadan görüntüyle
İSTANBUL (DHA) EYÜPSULTAN Kuzey Marmara Otoyolu Odayeri mevkisi İstanbul Havalimanı istikametinde Gaziantep'ten Romanya'ya halı taşıyan TIR, Diyarbakır'a giden yolcu otobüsüne çarptı. Kazanın ardından şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otobüs yoldan çıkarken TIR bariyerleri aşarak karşı yola geçti. Olay yerine polis itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Ekiplerin çalışması sürüyor.
Görüntü Dökümü:
---------------------------
- Kazadan görüntüler
- Havadan görüntüler
=======
2- İSTANBUL'DA DEAŞ OPERASYONU: 59 ŞÜPHELİ YAKALANDI
Ayşe GÜREL/İSTANBUL (DHA) - İSTANBUL’da DEAŞ’a yönelik düzenlenen operasyonda, illegal toplantılar düzenleyerek fitre ve zekat adı altında para topladığı tespit edilen şüphelilere ait 68 adrese baskın düzenlendi. Düzenlenen operasyonda 59 kişi yakalanırken, silahlar, çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, DEAŞ silahlı terör örgütü destekçisi olan veİstanbul’da faaliyet gösteren Zeynal Payzin’in sorumluluğundaki 'İlim ve Hikmet' dergisinin illegal toplantılarında biraraya geldiği tespit edildi. Şüphelilerin MASAK raporlarının incelenmesi sonrasında, destekçilerinden fitre ve zekat adı altında para topladıkları belirlendi. Ayrıca, çatışma bölgelerindeki kamplarda bulunan DEAŞ terör örgütü üyelerini illegal yollarla Türkiye’ye getirme arayışında oldukları ve sosyal medya platformları üzerinden propaganda faaliyetleri yürüttükleri tespit edildi.
68 ADRESE OPERASYON
Teknik ve fiziki takip sonucunda kimlikleri belirlenen şüphelilere yönelik sabah saatlerinde İstanbul’da 68 adrese operasyon düzenlendi.Operasyonlarda 59 şüpheli yakalanırken, aramalarda şüphelilere ait 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet tüfek, çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi.(DHA)
Görüntü Dökümü:
----------
-Operasyondan görüntüler
-Adreslerde yapılan aramalar
-Ele geçirilenler
-Şüphelilerin gözaltı anları
=======
3- 'YENİDOĞAN' DAVASI SANIĞININ AVUKATINDAN DİZİ REPLİĞİYLE SAVUNMA - 2 / Ek bilgilerle
Leyla YILDIZ/İSTANBUL, (DHA)- İSTANBUL’da yeni doğan bebekleri anlaşmalı özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek, haksız kazanç sağlayan ve kusurlu davranışlarda bulunarak ölümlerine neden olan 25’i tutuklu 46 sanığın yargılanmasına devam ediliyor. Tutuklu sanık İlker Gönen’in kaldığı cezaevinde yaşamına son vermesinin ardından sanık sayısının 46 olduğu davanın üçüncü duruşması sanık avukatların beyanlarının alınmasıyla başladı. Tutuklu sanıklardan Tuğçe Toptemel'in avukatı, Kurtlar Vadisi dizisinden bir replikle savunma yaparak, " Ortada pimi çekilmiş bir bomba var herkes bize bombayı yutun ve patlayın' diyor. Biz ölmeyi göze aldık yanımızda kimi götüreceğiz onu düşünüyoruz" dedi. Duruşmaya saat 12.00 sıralarında ara kararın açıklanması için 2 saat ara verildi.
Bakırköy Adliyesi 22. Ağır Ceza Mahkemesi Salonu'nun kapasitesinin yetersiz olması sebebiyle duruşma konferans salonunda görülüyor. Davanın üçüncü duruşmasına suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Fırat Sarı’nın da aralarında bulunduğu 25 tutuklu sanık, bazı tutuksuz sanıklar, müştekiler ve avukatlar katıldı. Tutuklu yargılanan doktor İlker Gönen’in kaldığı cezaevinde yaşamına son vermesinin ardından sanık sayısı 46 oldu. Duruşma saat 10.50 sıralarında sanık yoklamasıyla başladı.
'SORUŞTURMA AŞAMASI BAŞARISIZ VE EKSİK YÜRÜTÜLDÜ'
Tutuklu sanık Serdar Yüksel'in avukatı, "İddianameyi hiçbir şekilde kabul etmiyoruz" dedi. Tutuklu sanık Rıza Keykubad'ın avukatı, "Katılma taleplerinin reddine karar verilmesini talep ediyorum. Kaya bebeğin ölümüne sebebiyet vermekle alakalı aleyhte hususları kabul etmiyoruz. Soruşturma aşaması başarısız ve eksik yürütüldü" dedi.
'HERKES BİZE BOMBAYI YUTUN VE PATLAYIN DİYOR'
Savcı Yavuz Engin'i tehdit eden kişilerden biri olan tutuklu sanık Tuğçe Toptemel'in avukatı ise "Bu dosyada çok fazla Kurtlar Vadisi'ne atıf yapıldı ben de bir replik söyleceğim o diziden şu şekilde; 'Ortada pimi çekilmiş bir bomba var herkes bize bombayı yutun ve patlayın' diyor. Biz ölmeyi göze aldık yanımızda kimi götüreceğiz onu düşünüyoruz. Benim müvekkilimi koçbaşı olarak kullandılar. Savcının tehdit edilmesi olayında müvekkilimin adı geçtiği için tahliye olamıyor. Haklının acelesi yok. Bu olayda adımız geçtiği için savunma yükümüz çok arttı herkes 'Suçu yoksa neden bu olayda adı geçti.' diye düşündü. Müvekkil hukuki delillere göre soruşturma aşamasında dahi tahliyesi en muhtemel kişilerdendi. Zira uzman görüşünde sorumlu dahi tutulmamış bu yönden tahliyesi çok mümkündü; bu yapılmadı. Sonrasında bildiğiniz tehdit süreci ve videonun dolaşıma sokulması. Ben tehdit videosunu izlediğimde gerçekten Tuğçe’ye üzüldüm, bu yükü nasıl kaldıracağını düşündüm. Şu ana kadar da taşıdı. O videoyu dikkatli izleyelim tehdit eden kişi, başka kişilerden de bahsediyor. Bu tehdidi yapan kişinin muhtemelen müvekkili tahliye ettirmek istemesinin sebebi, müvekkilin zaten hukuki olarak tahliye olabilecek bir durumda olmasıydı. Bunu ise kendi yapmış gibi üstlenecek diğer tutuklu sanıklara 'Biz Tuğçe’yi tahliye ettirdik tahliye olmak isteyen avukatlara değil bize gelsin' diyecekti" şeklinde konuştu. Duruşmaya sanık Tuğçe Toptemel’in avukatının savunmasının ardından ara kararın açıklanması için saat 12.00 sıralarında 2 saat ara verildi.(DHA)
Görüntü Dökümü
----
ARŞİV
=========
4- ORTAKÖY'DE POLİSİN 'DUR' İHTARINA UYMADIĞI İÇİN SİLAH ÇEKİP DURDURULAN ŞÜPHELİ HASTANEYE YATIRILDI
Doğan Can CESUR / İSTANBUL (DHA)- ORTAKÖY'de polis ekiplerinin 'dur' ihtarına uymayarak kaçan sürücü, kovalamaca sonucu silah çekilerek durduruldu. Aracında yapılan aramalarda 4,5 gram esrar bulunan ve gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen şüpheli Furkan A.'nın Prof. Bakırköy Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yatırılmasına kararı verildi.
Olay, 21 Şubat öğle saatlerinde Beşiktaş Ortaköy'de yaşandı. Edinilen bilgiye göre, 34 PV 9208 plakalı otomobilin sürücüsü trafik güvenliğini tehlikeye atacak şekilde ilerlemeye başladı. Durumu fark eden polis ekipleri, sürücüye 'dur' ihtarında bulundu. Uyarılara aldırış etmeyerek kaçmaya başlayan sürücü yaşanan kovalamacanın ardından Ortaköy'de yakalandı. Polisin şüpheliyi durdurmak için silah çektiği ve otomobilin önüne geçtiği anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
HASTANEDE GÖZETİM KARARI
Yapılan incelemede, şüpheli Furkan A.'nın uyuşturucu maddenin etkisinde olduğu belirlendi. Otomobilde yapılan aramada ise 4,5 gram uyuşturucu ele geçirildi. Gözaltına alınan Furkan A., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek hakim karşısına çıkarıldı. Adli makamların Furkan A.'nın, Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gözetim altında tutulmasına karar verildiği öğrenildi.
Görüntü Dökümü:
---------------
ARŞİV
(Cep telefonu)
-Olay anı
-Şüphelinin durdurulması
-Polisin silah çekmesi
-Yaşanan arbede
-Gözaltına alınması
===========
5- KAÇIRILAN İŞ İNSANI POLİS EKİPLERİ TARAFINDAN SAATLER İÇİNDE KURTARILDI
Ali AKSOYER/İSTANBUL(DHA)- İSTANBUL'da "Kardeşim kaçırıldı" ihbarı üzerine harekete geçen polis ekipleri, iş insanı M.Ö.'yü zorla tutulduğu evden saatler içinde kurtardı. Evde bulunan 3 şüpheli gözaltına alındı. Evde yapılan aramalarda bir miktar uyuşturucu ele geçirilirken, ifadelerinde alacaklarını tahsil etmeye çalıştıklarını söyleyen şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Olay 17 Şubat Pazartesi günü saat 15.20 sıralarında meydana geldi. Polisi arayan C.Ö., "Ağabeyimin borcu vardı. Alacaklalılarıyla en son Ortaköy'de buluştu. Beni telefondan görüntülü aradılar. 'Saat 17.00'ye kadar vaktin var. 1 milyon 300 bin lira para gönder' diye konuştular" dedi. Ağabeyinin hayatından endişe ettiğini söyleyen C.Ö. polisten yardım istedi.
3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Gasp Büro Amirliği ve Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Zamanla yarışan ekipler kaçırılan M.Ö.'nün Ortaköy'de gittiği evin adresini tespit etti. Mağdurun daireye girdikten sonra zorla tutulduğunun tespit edilmesi üzerine operasyon için düğmeye basıldı.Gasp Büro Amirliği ekiplerinin düzenlendiği operasyonda evde zorla tutulan M.Ö. kurtarıldı. Evde bulunan şüpheliler M.E.D.(44), İ.P.(40) ve Z.Y. ise (43) gözaltına aldı. Evde yapılan aramalarda 44 gram metamfatamin, bir miktar kokain, hassas terazi ve 1 kuru sıkı tabanca ele geçirildi.
BORCU BORÇLA KAPATMAK İSTEMİŞ
Polis soruşturmasında M.Ö.'nün kardeşinin borcunu ödeyebilmek için borç para aldığı, borcunu ödeyemeyince bir başka kişiden borç almaya çalışırken şüpheliler tarafından zorla alıkonulduğu belirlendi.Gasp Büro Amirliğinde sorgulanan şüphelilerin M.Ö.'den sadece alacaklarını tahsil etmeye çalıştıklarını söyledikleri öğrenildi. Şüphelilerden Z.Y.'nin işlediği bir başka suçtan 11 yıl 7 ay 10 gün hapis cezasıyla arandığı da ortaya çıktı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.(DHA)
Görüntü Dökümü
---------
-Şüphelilerin yakalandıkları anlar ve evde yapılan arama
-Şüphelilerin adliyeye sevki
==========
6- EYÜPSULTAN'DA ARACINA KAR TOPU ATAN ÇOCUKLARI SİLAHLA TEHDİT EDEN ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Ahmet YEŞİLMEN/ İSTANBUL, (DHA) EYÜPSULTAN'da aracına kar topu attan çocukları silah çekerek tehdit eden H.I. (44) tutuklanarak cezaevine gönderildi. O anlar sitenin güvenlik kamerasına yansıdı.
Olay, 22 Şubat gece 02.05 tarihinde 5. Levent Mahallesi 15 Temmuz Şehitler Caddesi'nde meydana geldi. Site içerisinde kar topu oynayan çocuklar, yoldan geçen araçlara da kar topu atmaya başladı. Otoparktaki aracına kar topu gelmesine sinirlenen H.I., bir apartman girişine kadar takip ettiği çocukları ruhsatsız silahıyla tehdit etti. Şikayet üzerine siteye gelen polis ekiplerinin gözaltına aldığı H.I. adliyeye sevk edildi. Binanın güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde belindeki silahla çocukları tehdit ettiği tespit edilen H.I. adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. (DHA)
Görüntü Dökümü:
----
(Güvenlik kamerası)
-Silahla binaya girmesi
-Silahını göstermesi
-Silahını çıkartması
-Şüpheliye müdahale
-Adliyeden cezaevine götürülmesi
============
7- CHP GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI CEM AYDIN HAKKINDA HAZIRLANAN İDDİANAME KABUL EDİLDİ
Ayşe GÜREL/İSTANBUL (DHA) - CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın hakkında hazırlanan iddianame 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Aydın, hakkında 2 yıl 2 aydan 5 yıl 4 aya kadar hapis ve siyasi yasak istemiyle 30 Nisan'da hakim karşısına çıkacak.
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'e yönelik paylaşımı nedeniyle hakkında "Kamu Görevlisine Görevinden Dolayı Hakaret" ve "Terörle Mücadelede Görev Almış Kişileri Hedef Gösterme" suçlarından 2 yıl 2 aydan 5 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. İddianame, 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Cem Aydın, 30 Nisan'da hakim karşısına çıkacak. (DHA)
========
8- GÜNGÖREN'DE 6 KATLI BİNADAN ATILAN ÇÖP ARACIN CAMINI KIRDI
Vehbi DEMİR- Özcan KILIÇ / İSTANBUL, (DHA)- GÜNGÖREN'de 6 katlı binadan atılan çöp, park halindeki hafif ticari aracın camını kırdı. Yaklaşık 5 bin lira değerinde zararı olduğunu söyleyen araç sahibi şikayetçi olacağını belirtirken Çöpün aracın üstüne atıldığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
Olay, dün gece saat 02.00 sıralarında Akıncılar Mahallesi İnönü Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, 6 katlı binadan atılan çöp park halindeki hafif ticari aracın camının üzerine düştü. Sabah işe gitmek için aracının başına gelen Necati Satın, camının kırıldığını fark etti. Çöpü hangi kattan atıldığı bilinmezken aracında yaklaşık 5 bin lira zarar olduğunu söyleyen Satın, karakola giderek şikayetçi olacağını söyledi. Çöpün aracın camına düştüğü anlar bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.
'ŞİKAYETÇİ OLACAĞIZ'
Araç sahibi Necati Satın, "Gece 2 sıralarında aracımıza çöp attılar. Apartmandan attılar ama hangi kat olduğu belli değil. Ben de burada oturuyorum. Karakola gidip şikayetçi olacağız. Zararımız yaklaşık 5 bin lira" dedi.
Görüntü Dökümü:
-----------------------
(Güvenlik Kamerası)
- Çöpün düştüğü an
(Aktüel)
- Araç sahibi röportaj
- Çöp düşen araçtan görüntüler
- Binadan görüntüler
- Genel ve detaylar
=========
9- PENDİK'TE 4 KATLI BİNA TAHLİYE EDİLDİ / Geniş haber
İsa ALMAÇAYIR / İSTANBUL, (DHA) - PENDİK Esenyalı Mahallesi'nde yoldan geçen bir kişinin 4 katlı binadan ses geldiğini söylemesi üzerine ekiplere haber verildi. Olay yerine gelen itfaiye ve AFAD ekipleri 4 katlı binada yaşayanları tahliye etti. Binanın bulunduğu sokakta güvenlik önlemi alındı. AFAD ve itfaiye ekipleri incelemelerin ardından olay yerinden ayrıldı.
BİNADAN KAROT ALINACAK
Binada kiracı olarak oturan Arif Yılmaz, "İhbar varmış çatırtı sesleri var. Biz içinde oturuyouz duymadık. Kimin ihbar ettiğini bilmiyorum. Binada içeride herhangi bir çatlak da yok. Dışarıdan bakıldığında bina eski bina 40 senelik. Sabah 09.00 - 09.30 gibi tahliye edildi bina. Eşim komşudaydı oğlum işte herhangi bi şey yok bekliyoruz" dedi.Binada inceleme yapan ekipler daha sonra olay yerinden ayrıldı. Sorunun tespit edilebilmesi için 4 katlı binadan karot alınacağı da öğrenildi. (DHA)
Görüntü Dökümü
------
- Tahliye edilen binadan görüntü
- Ekipler ve sokağın girişe kapatılması
- Kiracı Arif Yılmaz ile röportaj
- Genel ve detay görüntüler
==========
10- SULTANBEYLİ'DE 3 KATLI BİNANIN ÇATISINDA ÇIKAN YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ / Geniş haber
Mert ORDU- İsa ALMAÇAYIR /İSTANBUL,(DHA)- SULTANBEYLİ'de 3 katlı binanın çatısı alev alev yandı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürülen yangını çevredekiler cep telefonu kamerasıyla kaydetti.Yangın sırasında binada bulunanlar itfaiye ekipleri tarafından tahliye edildi. Ölen ya da yaralananın olmadığı yangın, itfaiye ekiplerinin 3 saatlik çalışması sonrası söndürüldü.
Yangın, saat 10.00 sıralarında Mecidiye Mahallesi Uğur Sokak'taki 3 katlı binanın çatı katında çıktı. Çıkış nedeni henüz belli olmayan yangında alevler kısa sürede tüm çatıyı sardı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangında 3 katlı binanın çatısı hasar gördü. Olayla ilgili inceleme başlatılırken yangın çevredekilerin cep telefonu kamerasına yansıdı.
3 katlı binanın çatısında çıkan yangın ekiplerin yaklaşık 3 saatlik çalışmasının ardından kontrol altına alınarak söndürüldü.Binada yaşayanlar itfaiye ekipleri tarafından tahliye edildi. Bina sakinleri evden çıkarken eşyalarını da almayı ihmal etmedi. Yangında ölen yada yaralanan olmazken binada maddi hasar meydana geldi.
'BABA EV YANIYOR DEDİ'
Binada oturan Muhammed Ferdun, "Ben uyuyordum. 8 yaşında oğlum var baba ev yanıyor dedi baktım alevlerin içinde kaldım. Hemen dışarı kaçtım bir iki yerimde ufak yaralarım oldu" dedi.Binada yaşayanlardan Nadiye Muhammed ise, "Eşyalarımız yandı ne yapacağız bilmiyoruz. Yangının bacadan çıktığı söyleniyor yaralı yok. Biz 6 kişi kalıyoruz binada" diye konuştu.(DHA)
Görüntü Dökümü
---------
-Yanan binadan görüntü
-Muhammed Ferdun ile röportaj
-Nadiye Muhammed ile röportaj
-Dışardaki eşyalardan görüntü
-Ekiplerden görüntü
-Bina sakinlerinden görüntü
-Genel ve detay görüntüler
===========
11- İSTANBUL'DA KARDA RENKLİ GÖRÜNTÜLER; KİMİ KARDAN ÇİĞ KÖFTE YAPTI KİMİ KÖPEĞİNİ TEPSİYLE KAYDIRDI
Doğan Can CESUR / İSTANBUL, (DHA)- İSTANBUL'da kar yağışı sonrası Kağıthane'de bir kadın, köpeğine tepsiyle kayak yaptırdı. Eyüpsultan'da bir kişi ise tepsiye doldurduğu kar ve isotla çiğ köfte yaptı. Kağıthane'de yolda polis aracını çeviren grup ise polisle halay çekti. O anlar görüntüler cep telefonu kamerasına yansıdı.
İstanbul'da etkili olan kar yağışı sonrasında Kağıthane Hamidiye Mahallesi'nde bir kadın köpeğine tepsiyle kayak yaptırdı. Kağıthane'de yokuştan kayan iki çocuk, araca çarparak yaralanırken, yoldan geçen polis aracını çeviren bir grup polis ekipleriyle halay çekti.
ÇOCUKLARIN ÇATIDA TEHLİKELİ OYUNU
Eyüpsultan'da bir kişi ise, tepsiye doldurduğu kar ve isotla çiğ köfte yaptı. Beşiktaş Akaretler'de ise bir grup caddedeki trafiği kesip eğlendi. Kağıthane Şirintepe'de bir binanın karlı çatısında yürümeye çalışan çocukların tehlikeli oyunu çevredekilerin yüreklerini ağızlarına getirdi. Yaşananlar cep telefonu kamerasına yansıdı.
KARLA KAPLI YOLDA PARK HALİNDEKİ ARACA ÇARPTI
Güngören’de karla kaplı yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü park halindeki araca çarptı. Aracından inip çarptığı otomobili kontrol eden sürücü ardından kendi aracına binerek olay yerinden uzaklaştı. O anlar kameralara yansıdı.Kağıthane Seyrantepe’de ise yokuştan inen bir sürücü dönüş yapacağı sırada park halindeki bir araca çarptı. Sürücü kaza sonrası durmadan yoluna devam etti. O anlar çevredeki bir güvenlik kamerasına yansıdı.(DHA)
Görüntü Dökümü:
-----------------------
(Cep telefonu)
-Kağıthane kayıp araca çarpanlar
-Eyüpsultan'da karda çiğ köfte yapan adam
-Kağıthane tepsiyle kayan köpek
-Kağıthane'de polisle halay çeken grup
-Beşiktaş'ta yolu kesip eğlenen grup
-Kağıthane'de karşı çatıda yürüyen çocuklar
-Kaza yapan araç
- Park halindeki araca çarpan otomobil
========
12- KAĞITHANE'DE KARDAN GELİN VE DAMATLA DÜĞÜN YAPIP EĞLENDİLER ; O ANLAR KAMERADA
Doğan Can CESUR / İSTANBUL (DHA)- KAĞITHANE'de kar yağışı sonrası bir binanın çatısına çıkan vatandaşlar kardan gelin ve damat yaptı. Damatlık ve gelinlik giydirdikleri kardan adamlara para takan grup, düzenledikleri düğünde çalınan müzik eşliğinde oynadı. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.
İstanbul'da etkili olan kar yağışı sonrası Kağıthane Hamidiye Mahallesi'ndeki bir binada yaşayan vatandaşlar çatıya çıkarak kardan adam yaptı. Ardından kardan adamlara gelinlik ve damatlık giydiren aralarında çocukların da olduğu grup, düğün düzenleyerek eğlendi. Düğünde müzik eşliğinde oynayan vatandaşlar, kardan damat ve geline para taktı. Gelinin eline buket veren grup, eğlendikleri anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti.(DHA)
Görüntü Dökümü:
----------------------
(Cep telefonu)
-Kardan gelin ve damat
-Etrafında dönüp oynayanlar
-Gelin ve damada takılan paralar
========
13- EYÜPSULTAN'DA YİYECEK ARAYAN DOMUZ SÜRÜSÜ YOLA İNDİ
Doğan Can CESUR / İSTANBUL, (DHA)- İSTANBUL'da etkili olan kar yağışı sonrası aç kalan domuz sürüsü yiyecek aramak için Eyüpsultan'da yola indi. O anları cep telefonuyla kaydeden sürücü domuzlara korna çalarak "Hey" diye seslendi. Fatih'te bir evin çatısında ise sansar görüldü.
İstanbul'da etkili olan kar yağışı sonrasında Eyüpsultan Hasdal mevkisinde aç kalan domuz sürüsü, yiyecek aramak için yola indi. Domuzları gören bir sürücü, aracıyla yol kenarında durarak o anları cep telefonuyla görüntüledi. Domuzlara korna çalan sürücü "Hey" diyerek seslendi. Fatih Yedikule'de ise bir evin çatısında sansar görüldü. Nereden geldiği belli olmayan sansar heyecanlı dakikalar yaşanmasına neden oldu. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. Sarıyer Maslak'ta da çalılık alanda yiyecek arayan domuz çevredekilerin cep telefonu kamerası tarafından katydedildi. (DHA)
Görüntü Dökümü:
-----------------------
(Cep telefonu)
-Yola inen domuzlar
-Sürücünün korna çalması
-Sürücünün domuzlara seslenmesi
-Yedikule'de çatıdaki sansarların görüntüsü
-Sarıyer'de çalılıklar arasında yiyecek arayan domuz
=========
14- BEŞİKTAŞ'TA KALDIRIMDA YÜRÜYEN KÖPEK ELEKTRİK AKIMINA KAPILDI
Doğan Can CESUR / İSTANBUL (DHA)- BEŞİKTAŞ'ta sahibiyle yürüyen köpek, kaldırımdaki elektrik kaçağı nedeniyle akıma kapıldı. Can havliyle sahibini de ısıran köpek veterinere götürüldü.
Olay, 22 Şubat'ta öğle saatlerinde Akat Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sahibinin yürüyüşe çıkardığı köpek kaçaktan dolayı elektrik akımına kapıldı. Köpeğinin can havliyle ısırdığı kadın hafif şekilde yaralanırken çevredekilerden yardım istedi. Akımdan kurtulmasına rağmen bir süre kaldırımda can çekişen köpek araca alınarak veterinere götürüldü. Yaşananlar çevredekilerin cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. (DHA)
Görüntü Dökümü:
-----------
(Cep telefonu)
-Akıma kapılan köpek
-Yaşanan diyaloglar
-Köpeğin saldırdığı sahibi
-Köpeğin götürülmesi
=============
15- AVCILAR'DA CAM BALKONDA MAHSUR KALAN GÜVERCİNİ İTFAİYE KURTARDI
İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- AVCILAR'da 4 katlı binanın birinci katındaki cam balkonda mahsur kalan güvercini itfaiye ekipleri faraş ile kurtardı.
Denizköşkler Mahallesi'nde 4 katlı binada oturanlar, içinde kimsenin olmadığı birinci kattaki cam balkona düşen güvercinin bulunduğu yerden çıkamadığını gördü. Ev sahibini tanımayan bina sakinleri İtfaiyeyi arayarak yardım istedi. İhbar üzerine adrese gelen itfaiye ekiplerinin merdiven aracıyla cam balkona ulaşıp faraş ile kurtardığı güvercin uçarak karşıdaki bir başka binanın balkonuna kondu. (DHA)
Görüntü Dökümü:
-----------
-İtfaiye ekiplerinden görüntüler
-İtfaiye erinin merdiven aracının sepetinden güvercini kurtardığı anlar
-Çıkarılan güvercin uçup uzaklaşırken
-Genel ve detaylar








