Geri Dön
İstanbulDHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

1- ÖZGÜR ÖZEL'E SALDIRAN ŞÜPHELİ TUTUKLANDI - 2 / Geniş haber

Ayşe GÜREL/İSTANBUL (DHA)- TAKSİM'de Sırrı Süreyya Önder için düzenlenen anma töreni sonrasında Özgür Özel'e saldıran Selçuk Tengioğlu sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Öte yandan Tengioğlu'nun savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı.

Selçuk Tengioğlu ifadesinde, "04 Mayıs 2025 günü saat 08.30 sıralarında kalmış olduğum aparttaki odamda uyandım. Duşumu aldıktan sonra Taksim Meydanı’na doğru yürümeye başladım. Taksim’e giderken saat 10.00 sıralarında daha önce çamaşırhanesinde çalıştığım Urfalı Apo isimli şahsın şu an ismini hatırlamadığım otelinde kahvaltımı yaptım. Kahvaltı yaptıktan sonra Taksim’e hem vakit geçirmek hem de iş aramak maksadıyla yürürken, Taksim Meydanı civarında kalabalık bir insan topluluğu gördüm. Orada bulunan birine kalabalığın nedenini sorduğumda, Sırrı Süreyya Önder’in cenazesinin Atatürk Kültür Merkezi’ne getirileceğini, kalabalığın bu sebeple olduğunu öğrendim. Son dönemlerde Sırrı Süreyya Önder’in terörsüz Türkiye için yapmış olduğu çalışmalardan ve çabalarından dolayı sempati duyduğum için orada bulunmak istedim. Bundan dolayı Atatürk Kültür Merkezi’ne doğru yürüdüm. Atatürk Kültür Merkezi önündeki alana geldim" dedi.

'ÖZGÜR ÖZEL’İN GİRİŞİNİ VEYA ÇIKIŞINI BEKLEMEM SÖZ KONUSU DEĞİLDİR'

Tengioğlu, "Alana geldiğim esnada Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in orada olup olmayacağını bilmiyordum. Alanda bir ara kalabalık bir heyetle Cumhuriyet Halk Partisi Başkanı Özgür Özel’in alana giriş yaptığını gördüm. Kendisi alana girdiğinde ben dışarıda beklemekteydim. Alana girdiği esnada veya devamında saldırı yapacağıma ilişkin herhangi bir iradem mevcut değildi. Bunu da planlamadım. Beyan ettiğim üzere iş aramak için o gün Taksim’e çıkmıştım. Ancak orada kalabalığı görünce ve oradan öğrendiğim üzere Sırrı Süreyya Önder’in cenaze merasimi olması münasebetiyle törene katılmak istedim. Bu nedenle tören bitene kadar da alanda kaldım. Yaklaşık 2–3 saat alanda beklemem bunun üzerinedir. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in girişini veya çıkışını beklemem söz konusu değildir. Kaldı ki ben programa katılacağını bilmiyordum, alanda tesadüfen gördüm. Alanda beklediğim esnada, kamera görüntülerinden de görüleceği üzere Atatürk Kültür Merkezi’nin içerisindeki törenden görüntüleri yanımdaki şahısların telefonundan bir müddet izledim. Bu arada geçen sürenin farkında değilim. Ben alanda gezerken bir anda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in karşımdan geldiğini gördüm. Bunun üzerine, kendisinin daha önceden devlet makamlarına yönelik tehditvari söylemleri bulunması nedeniyle yanından geçerken bir anda plansız bir şekilde kendisine yüzüne doğru bir tokat vurdum. Daha sonrasını hatırlamıyorum. Ancak olay tamamen anlık bir refleksle gerçekleşmiştir. Daha öncesinde planlanmış veya organize edilen bir olay değildir" dedi.

'YAPMIŞ OLDUĞUM BU HAREKETLER BİR HAZIRLIK HAREKETİ DEĞİL'

Tengioğlu ifadesinin devamında, "Ben 66 yaşındayım. Cezaevinde kaldığım süreçte dahi sürekli spor yapıp hareket etmeye dikkat ederim. Bulunduğum yerde uzun süre sabit kalamam. Nezarethane görüntülerini de incelerseniz, orada da sürekli hareket ettiğim görülecektir. Yapmış olduğum bu hareketler bir hazırlık hareketi değil, o an bankta oturup sabit kaldığım için yapmış olduğum hareketlerden ibarettir. Bahsettiğim gibi olay tamamen anlık bir refleksle gerçekleşmiştir. Beni yönlendiren veya bana talimat veren kimse olmamıştır. Olay günü de aparttan çıkıp Taksim Meydanı’na doğru yürürken, sadece kahvaltı yaptığımı belirttiğim mekAnda çalışan, ismini bilmediğim yabancı uyruklu bir şahısla selamlaştım. Şahıs Türkçe bilmediği için fazla konuşmadık" dedi.

'KİMSENİN BANA VERMESİ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR'

Tengioğlu, "Ben cezaevinden çıktıktan sonra, şu an da hatırlamadığım yine kendi adıma kayıtlı olan bir telefon numarası aldım. Ancak parasını ödeyemediğimden numara kapandı. Ardından şu an kullanmış olduğum hattı aldım. Benim adıma kayıtlı olup başkasının kullandığı bir numara yoktur. Ben düzenli telefon kullanan bir insan değilim. Telefon kayıtlarından da görüleceği üzere düzenli görüştüğüm kimse yoktur. Telefonu çok kullanmam. MASAK raporunda tespit edilen hususlar doğrudur. Ben hem Antalya oteller bölgesinde hem de İstanbul’da günlük çalıştığım dönemlerde kazanmış olduğum tüm paraları dövize çevirir ve biriktirirdim. Daha sonra bu biriktirmiş olduğum meblağı bankaya yatırdım. Daha sonra buradan parayı çekerek, biriktirmiş olduğum meblağla birlikte 7.500 USD’yi başka bankaya yatırdım. Yaklaşık 4-5 ay olmuştur. Bu parayı da vadeli hesaba yatırdım. Buradan gelen getiri, yaşlılık aylığı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın 3 ayda bir vermiş olduğu yardımlarla geçimimi sağlamaktayım. Bunun yanı sıra İBB’den de 4.000 TL ve 2.000 TL olmak üzere yardım aldım. Bunun haricinde günübirlik işlerde de çalışmaktayım. Masraf olarak sadece aylık 3.500 TL'ye kaldığım aparta para vermekteyim. Bunun haricinde herhangi bir masrafım olmadığı için para biriktirmiştim. Biriktirmiş olduğum parayı herhangi bir şey karşılığında kimsenin bana vermesi söz konusu değildir. Olayı anlık duygusal bir durum içerisinde olmam sebebiyle gerçekleştirdim. Planlı bir eylem değildir. Ani gelişen bir olaydır. Bu aşamada söyleyeceklerim bunlardan ibarettir. Serbest bırakılmayı talep ediyorum" şeklinde konuştu. (DHA)

=======

2- ŞİŞLİ'DE ESKİ EŞİNİ SOKAK ORTASINDA ÖLDÜREN ŞÜPHELİ: BOŞANMAYI KABUL EDEMEDİM

Ali AKSOYER /İSTANBUL, (DHA)- ŞİŞLİ'de işe giden Bahar Aksu (34), kendisini kaçırmak isteyen eski eşi Rüstem Elibol tarafından silahla vurularak öldürüldü. Elibol ve 3 arkadaşı yakalanırken şüphelinin emniyetteki ifadesinde "Bu boşanmayı kabul edemedim. Kendisini sürekli, sosyal medya üzerinden takip ediyordum. Olay günü görüşmek istedim" dediği öğrenildi.

Olay, Cumhuriyet Mahallesi Kazım Orbay Caddesi'nde saat 06.30'da meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; sabah işine giden Bahar Aksu, 2022'de boşandığı eski eşi Rüstem Elibol ve 3 arkadaşı tarafından araçla kaçırılmak istendi. Kadının bağırması ve direnmesi üzerine silahını çıkaran Elibol, Aksu'ya 5-6 el art arda ateş etti. Bahar Aksu, olay yerinde hayatını kaybederken şüpheliler geldikleri araçla kaçtı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarının ardından Aksu'nun cenazesi Adli Tıp Kurumu'na kaldırılırken eski eşi Rüstem Elibol ve 3 arkadaşı polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Öte yandan Bahar Aksu ve Rüstem Elibol'un 2019 yılında evlendiği, çocuklarının olmadığı ve Aksu'nun 2020'de eşinin kendisini tehdit ettiği ve yaraladığı gerekçesiyle poliste 2 ayrı müracaatının olduğu öğrenildi.

CİNAYET ANI KAMERADA

Olaya ilişkin yeni güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde yolun karşısına geçen Bahar Aksu'nun arkasından gelen eski eşi Rüstem Elibol'un kolundan tuttuğu bu sırada Elibol'un arkadaşlarının bulunduğu kırmızı renkli otomobilin yanlarına yanaştığı ve Bahar Aksu'yu zorla araca bindirmeye çalıştıkları görülüyor. Görüntülerde, Aksu'nun araca binmemek için direndiği bunun ardından eski eşi Rüstem Elibol'un belinden çıkardığı silah ile art arda ateş ettiği anlar yer alıyor.

4 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Olayın ardından aynı araçla kaçan eski koca Rüstem Elibol ve 3 arkadaşı, Silivri'deki polis kontrol noktasında yakalandı. Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekiplerince yakalan şüpheliler, Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

'GEZMEK İÇİN İSTANBUL'A GELMİŞTİK'

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğinde işlemleri devam eden şüpheli eski koca Rüstem Elibol'un emniyetteki ilk ifadesinde genç kadını takıntı haline getirdiğini söylediği öğrenilirken "2019 yılında evlendik. 3 yıl sonra boşandık. Bu boşanmayı kabul edemedim. Kendisini sürekli, sosyal medya üzerinden takip ediyordum. Olay günü görüşmek istedimö dediği öne sürüldü. (DHA)

Görüntü Dökümü:

----------

ARŞİV

==========

3- GAZETECİ AYŞENUR ARSLAN'IN YARGILANDIĞI DAVADA KARAR

Ayşe GÜREL / İSTANBUL (DHA) - SUNUCULUĞUNU yaptığı programda gazeteci Ayşenur Arslan hakkında, 1 Ekim 2023'te İçişleri Bakanlığı önünde düzenlenen bombalı terör saldırısıyla ilgili sözleri nedeniyle 'Terör örgütü propagandası yapma' ve 'Suçu ve suçluyu övme' suçlarından soruşturma başlatılmıştı. Bugün görülen duruşmada Ayşenur Arslan hakkında beraat kararı verildi.

Ankara'da, 1 Ekim 2023 tarihinde İçişleri Bakanlığı önündeki bombalı terör saldırısında 2 terörist öldürüldü. 2 polis memurunun yaralandığı terör saldırısının ardından, 2 Ekim'de sunuculuiğunu yaptığı programda yaptığı yorumlar nedeniyle Ayşenur Arslan hakkında 'Terör örgütü propagandası yapma' ve 'Suçu ve suçluyu övme' suçlarından soruşturma başlatıldı. Karar duruşması bugün İstanbul Adalet Sarayı 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya Ayşenur Arslan, avukatları ve meslektaşları katıldı. Ayşenur Arslan, mütalaaya karşı savunmasında, "Böyle bir şeyle suçlanmış olmak, 50 yıllık gazetecilik kariyerimde bana fena geliyor. Ben ne demek istediğimi biliyorum, hayatın olağan akışına ters birşey yaptığımı düşünmüyorum. Beraat demiyorum, adalet diyorum" diye konuştu.

KARAR ÇIKTI

Mahkeme heyeti, gazeteci Ayşenur Arslan'ın beraatine hükmetti.

MÜTALAADAN

Ayşenur Arslan hakkında, saldırıya ilişkin yaptığı yorumlar nedeniyle 'Terör örgütü propagandası yapma' ve 'Suçu ve suçluyu övme' suçlarından soruşturma başlatılmıştı. Savcılık, Arslan hakkında 1 yıldan 7,5 yıla kadar hapis cezası talep etmişti.(DHA)

Görüntü Dökümü

----

ARŞİV

==========

4- (ÖZEL) BEŞİKTAŞ'TA ALKOLLÜ SÜRÜCÜ OTOMOBİLLE DİREĞE ÇARPIP TAKLA ATTI: 1 ÖLÜ, 2 YARALI

Doğan Can CESUR / İSTANBUL (DHA) - BEŞİKTAŞ'ta otomobille seyir halinde olan Fahim Barış S. (26), direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüjdeki aydınlatma direğine çarpıp takla attı. Kaza sonucu ters dönen araçtaki sürücü Fehim Barış S. ve yolcu Ecehan B. (26) hafif yaralanırken, Onur Şükrü Yılmaz (29) ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Muayenesinde 0.50 promil alkollü olduğu tespit edilen Fahim Barış S. tutuklandı.

Olay, 5 Mayıs Pazartesi günü saat 00.10 sıralarında Konaklar Mahallesi Büyükdere Caddesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, gece saatlerinde sürücü Fahim Barış S., 34 GRM 570 plakalı otomobille Büyükdere Caddesi'nden Sarıyer istikametine ilerlemeye başladı. Bir süre sonra sürücü direksiyon hakimiyetini kaybederek refüje çıktı ardından da aydınlatma direğine çarptı. Çarpmanın etkisiyle araç takla atarak ters döndü.

29 YAŞINDAKİ ONUR ŞÜKRÜ ÖLDÜ

Kazada araç sürücüsü Fahim Barış S. ve yolcu Ecehan B. hafif yaralanırken, Onur Şükrü Yılmaz ise ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi sonrası yaralı Fahim Barış S. ve Ecehan B. ambulansla Şişli'deki Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesine, Onur Şükrü Yılmaz ise Sarıyer'deki Seyrantepe Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Ameliyata alınan Yılmaz, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayarak hayatını kaybetti.

ALKOLLÜ SÜRÜCÜ TUTUKLANDI

Olayla ilgili çalışma başlatan polis ekipleri, kazayla ilgili inceleme yaparak tutanak tuttu. Çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırılan otomobil ise emniyet otoparkına götürüldü. Diğer yandan hastanede tedavisi tamamlanan sürücü Fahim Barış S.'nin muayenesinde kaza sırasında 0.50 promil alkollü olduğu ortaya çıktı. Gözaltına alınan sürücünün emniyette ifadesi alındı. Adliyeye sevk edilen sürücü Fahim Barış S., 'Taksirle öldürme' ve 'Taksirle yaralama' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hayatını kaybeden Onur Şükrü Yılmaz'ın cenazesi ise dün Yeniköy Cevahirler Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınan namaz sonrasında toprağa verildi. Yaralanan Ecehan B.'nin ise hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. (DHA)

Görüntü Dökümü:

--------

(Cep telefonu)

-Kaza sonrası olay yeri

-Araçtaki yaralılar

-Dışarıya çıkarılan yaralı

-Vatandaşların müdahalesi

-Ekiplerin müdahalesi

-Takla atan araç

-Yaşanan hareketlilik

-Ölen Onur Şükrü Yılmaz'ın fotoğrafı

-Yaralı ve tutuklanan Fahim Barış S.'nin fotoğrafı

-Yaralı Ecehan B.'bin fotoğrafı

=========

5- BEYOĞLU'NDA TRAFİKTE TARTIŞTIĞI SÜRÜCÜNÜN OTOMOBİLİNE TEKME VE YUMRUKLA SALDIRDI

Armağan GÖKMEN - Doğan Can CESUR / İSTANBUL, (DHA)- BEYOĞLU'nda bir sürücü tartıştığı sürücünün otomobiline tekme ve yumruk atarak küfür etti. Saldırı anı cep telefonu görüntüsüne yansıdı.

Olay, dün saat 21.00 sıralarında Beyoğlu Piyalepaşa Bulvarı'nda yaşandı. İddiaya göre, yolda ilerleyen iki otomobil sürücüsü arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Sürücülerden biri 34 MZB 199 plakalı aracını diğer otomobilin önüne kırdı. Yumruk atarak aracın aynasını kıran ve kapısını tekmeleyen şüpheli araçtaki sürücüye de küfürler yağrıdı. Saldırıya uğrayan sürücü ise saldırı anını cep telefonuyla kaydetti. Bu sırada 'Maganda' diyerek diğer sürücüye tepki gösterdi. Araca tekme atan sürücü ise daha sonra olay yerinden uzaklaştı. Olay anı cep telefonu görüntülerine yansıdı. (DHA)

Görüntü Dökümü

-----------------

(Cep telefonu kamerası )

-Araca saldıran kişi

-Olay anı

=========

6- (ÖZEL) SULTANBEYLİ'DE HIRDAVAT DÜKKANINA SİLAHLI SALDIRI

Armağan GÖKMEN - Emre KURT / İSTANBUL, (DHA)- SULTANBEYLİ'de kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce hırdavat dükkanına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, dükkanda maddi hasar meydana geldi.

Olay, 4 Mayıs Pazar günü saat 04.00 sıralarında Akşemsettin Mahallesi'nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, iş yerine kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce silahla ateş açıldı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polisin yaptığı incelemede, dükkana çok sayıda kurşun isabet ettiği belirlenirken, çevrede 10 adet boş kovan bulundu. Olayla ilgili soruşturma sürerken, hırdavat dükkanına silahlı saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin yakalanması için polisin çalışmaları devam ediyor. (DHA)

Görüntü Dökümü:

------------------

-Ekiplerin dükkandaki incelemesi

-Olay yeri inceleme ekiplerinden görüntü

-Sokaktaki boş kovanların görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

=======

7- (ÖZEL) ZEYTİNBURNU'NDA YAKIT DÖKÜLEN YOLDA KAYDI; ARAÇ SÜRÜCÜSÜNÜN REFLEKSİYLE ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Ahmet YEŞİLMEN- Uğur ŞAHİN/ İSTANBUL, (DHA)- ZEYTİNBURNU'nda motosikletiyle seyir halinde olan Halil İbrahim Elgül, akaryakıt dökülen yolda kayıp düştü. Elgül arkasında ilerleyen otomobil sürücüsünün refkleksi sayesinde ölümden saniyelerle kurtuldu. O anlar başka bir motosiklet sürücüsünün kask kamerasına yansıdı.

Olay, 5 Mayıs Pazartesi öğle saatlerinde Zeytinburnu Osmaniye Kavşağı'nda meydana geldi. İşe gitmek için motosikletiyle seyir halinde olan Halil İbrahim Elgül, akaryakıt dökülen yolda dengesini kaybedip düştü.Motosikletiyle yola savrulan Elgül'ün arkasında ilerleyen otomobil sürücüsü ise hızlı refleks gösterip direksiyonu sağa kırdı. Motosiklet sürücüsü aracın altında kalmaktan son anda kurtuldu.

ÖLÜMDEN SON ANDA KURTULDU

Ergül'ün yolda kayarak düştüğü anlar, başka bir motosiklet sürücüsünün kask kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde motosiklet sürücüsü Elgül'ün arkasında seyreden aracın sürücüsü direksiyonu sağa kırıyor. Bu sırada Elgül aracın altında kalmaktan son anda kurtuluyor.

'BENDE UFAK TEFEK SIYRIKLAR VAR'

Otomobil sürücüsünün refleksi sayesinde ölümden dönen Elgül yaşanan o anları anlattı.Halil İbrahim Elgül, "Dün öğle saatlerinde motosikletimle işe giderken hızım 50-60 kilometreydi. Yere dökülen mazot yüzünden seyir halindeyken kaydım ve yere düştüm. Arkadaki şoförün refleksleri sayesinde şu an bu röportajı yapabiliyorum. Yetkilileri aradım ama birşey yapamayacaklarını söylediler. Motosikletimde ve bende ufak tefek sıyrıklar var. Biraz daha dikkat edilmesi gerekiyor. Sadece motosiklet için değil düz yolda yürüyen bir insanı bile düşürürdü; arabayı da döndürürdü. Benden sonra başka motorcular da kaydı. Bizi Allah korudu" diye konuştu. (DHA)

Görüntü Dökümü:

-----------

(Kask kamerası)

-Kaza anı ve yaşananlar

-Motosikletten detaylar

-Motosiklet sürücüsüyle röportaj

-Motosiklet sürücüsünden detay

-Genel ve detay görüntüler

=========

8- MALTEPE'DE YOLUN KARŞISINA GEÇMEK İSTERKEN OTOMOBİL ÇARPTI; METRELERCE SAVRULDU

Murat SOLAK / İSTANBUL, (DHA) -MALTEPE'de yolun karşısına geçmek isteyen yayaya caddede ilerleyen otomobil çarptı. Kazanın etkisiyle yolda savrulan yaralı hastaneye kaldırılırken o anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Kaza, 30 Nisan'da saat 00.30 sıralarında Gülsuyu Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre; kıraathaneden çıkarak yolun karşısına geçmeye çalışan kişiye caddede hızla ilerleyen otomobil çarptı. Kazanın etkisiyle yolda metrelerce savrulan yayayı görenler sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesini olay yerinde yaptıktan sonra hastaneye kaldırdığı yayanın hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Kaza anı ise çevredeki iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. (DHA)

Görüntü Dökümü:

----------

(Güvenlik kamerası)

-Kaza anı

-Kaza sonrası yaşananlar

(Aktüel)

-Kaza yerinden görüntüler

========

9- KÜÇÜKÇEKMECE'DE 5 KATLI BİNANIN ÇATI KATINDAKİ YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ - 2 / Ek görüntü

İSTANBUL,(DHA)- Küçükçekmece'de 5 katlı binanın çatı katında yangın çıktı. İhbar üzerine sevk edilen ekiplerin çalışması sürüyor. Yangın ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü. (DHA)

==========

10- BAYRAMPAŞA'DA MARKET ÇALIŞANINI DARBEDEN ŞÜPHELİ YAKALANDI

Uğur ŞAHİN - Ahmet YEŞİLMEN- İSTANBUL, (DHA) - BAYRAMPAŞA'da, alışveriş yaptığı zincir markette tartıştığı kasiyeri darbettikten sonra kaçan şüpheli, kısa sürede yakalanırken o anlar iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, 2 Mayıs'ta Muratpaşa Mahallesi'ndeki zincir markette meydana geldi. İddiaya göre; alışveriş yapan E.T., kasaya yönelen market çalışanı B.Ü.'ye yol vermedi. Çalışanın geçişine de izin vermeyen E.T. ile B.Ü. arasında çıkan tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Şüpheli E.T., market çalışanına önce tekme attı daha sonra yumruk atarak yere düşürdü. Yaşananlar marketin güvenlik kamerasına yansıdı. Saldırgan olay yerinden uzaklaşırken, polisin yaptığı çalışma sonucu şüpheli dün yakalanıp polis merkezine götürüldü. (DHA)

Görüntü Dökümü:

---------

(Güvenlik kamerası)

-Markette yaşananlar

(Polis kamerası)

-Şüpheli sevk görüntüsü

-Şüpheli fotoğrafı

========

11- AVCILAR'DA RİSKLİ BİNA YIKILDI; YANDAKİ BİNA 4 SAATLİĞİNE TAHLİYE EDİLDİ

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- AVCILAR'da kentsel dönüşüm kapsamında yıkımına başlanan 4 katlı binanın üst katındaki beton parçaları, iş makinesinin müdahalesiyle kaydı. Çalışma sırasında yan binada oturanlar yıkımda oluşan risk nedeniyle 4 saatliğine tahliye edildi.

Ambarlı Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan 4 katlı bina, kentsel dönüşüm kapsamına alınarak yıkım kararı alındı. Dün sabah saatlerinde yıkımına başlanan binada iş makinesinin müdahalesiyle kayan beton parçası askıda kaldı. Bu sırada yan binadaki bir evin penceresinden içeriye beton parçaları da girdi.

RİSK NEDENİYLE YAN BİNA TAHLİYE EDİLDİ

Beton bloğun kayarak yan binaya çarpma riski üzerine yıkım çalışması durdurularak 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bilgi verildi. Kısa sürede, itfaiye, sağlık, polis, Avcılar Belediyesi, İGDAŞ ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) görevlileri adrese geldi. Binanın çevresine şerit çekilerek önlem alındı. Durumu değerlendirmek için Avcılar Belediyesi Şehircilik ve İmar Müdürlüğü'nden uzman çağrıldı. Gelen mühendis bloğun durumunu tespit ettikten sonra yan bina için risk oluşturduğunu açıkladı. İtfaiye ekibi, ambulansın megafonu ile binada bulunanların evlerini geçici olarak tahliye etmelerini istedi. Polis ve itfaiye ekipleri binaya girerek aralarında çocuk ve yaşlıların da bulunduğu 11 kişiyi tahliye etti. Bunun ardından yıkıma kontrollü olarak devam edildi. Dikkatle yürütülen çalışmanın ardından gece geç saatlerde risk oluşturan parça yıkım alanına düşürüldü. Gün boyu trafiğe kapatılan cadde tekrar açılırken tahliye edilen evlerde kalan ailelerde evlerine döndü. (DHA)

Görüntü Dökümü:

---------

(Cep telefonu)

-İş makinesi binaya müdahalesi

-Beton bloktan görüntü

(Aktüel)

-Bina enkazı ve risk oluşturan beton blok

-Görevliler inceleme yaparken

-Megafonu ile anons yapılması

-Tahliye işlemi

-Yıkım çalışması

-Genel ve detaylar

=========

12- (ÖZEL) BEYOĞLU'NDA KAZI ÇALIŞMASI SONRASI ELEKTRİK KESİNTİSİ: MAHALLELİ TEPKİ GÖSTERDİ

Armağan GÖKMEN - Doğan Can CESUR / İSTANBUL, (DHA) - BEYOĞLU'nda iddiaya göre elektrik dağıtım şirketi ekiplerinin 2 Mayıs Cuma gününden beri sürdürdüğü kazı çalışması sonrası evlerdeki kombilerde patlama, elektronik aletlerde arıza meydana geldi. 3 gündür elektriklerinin aralıklarla verildiğini söyleyen mahalleli tepki gösterdi.

Yahya Kemal Mahallesi'nde bir evde bulunan kombide saat 00.30 sıralarında patlama meydana geldi. İddiaya göre elektrik dağıtım şirketi ekiplerinin 2 Mayıs Cuma gününden beri sürdürdüğü kazı çalışması sonrası yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle mahalle sakinlerinin evlerindeki cihazlarda arızalar meydana geldi.Çevre sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, polis, İGDAŞ ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri güvenlik önlemleri alırken, İGDAŞ ekipleri ise bölgedeki doğalgazı kesti.

'YANLIŞ KAZI YAPILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ'

Mahalle sakini Emine Gündoğdu, "Cuma gününden beri kazı vardı. Sürekli elektriklerimiz gidip geliyordu. En sonunda da yanlış kazı sonucu doğalgaz borularımızı patlattılar, yanlış kazı yapıldığını düşünüyoruz. Bir teyzenin kombisi patladı, bir apartmanın da doğalgaz borusu patladı.İtfaiye ekipleri geldi bir şekilde hallettiler. Elektriklerimiz de kesildi, bakalım yarın ne olacak bekliyoruz." şeklinde konuştu. (DHA)

Görüntü Dökümü

----------

(Cep telefonu)

-Kombisi patlayan ev

-Ekiplerin çalışmaları

(Aktüel)

-Kazı yapılan yer

-Emine Gündoğdu ile röportaj

-Genel ve detay görüntüler

==========

13- KÜÇÜKÇEKMECE D-100'DE KAZA: 2 YARALI

Özgür EREN-Altınay TUGA/İSTANBUL,(DHA)- KÜÇÜKÇEKMECE'de çekicinin çarptığı kamyonet refüjü aşıp devrildi. Kazada 2 kişi yaralanırken kaza sonrası yaşanan panik anları cep telefonu kamerasına yansıdı.

Kaza, D-100 Karayolu Küçükçekmece Metrobüs Durağı mevkinde Sefaköy istikametinde saat 11.00 sıralarında meydana geldi. 34 HSR 64 plakalı araç çekicisi şoförü direksiyon hakimiyetini kaybetti. Sürücü önünde ilerleyen Mehmet Aydoğdu yönetimindeki 34 UB 7331 plakalı kamyonete çarptı. Çarpmanın etkisiyle kamyonet önce refüje aştı ardından da yan yola geçip devrildi. Kazada araçta bulunan Mehmet Aydoğdu ve Kerem Aydoğdu kendi imkanlarıyla araçtan çıkarken kaza sonrası yaşanan panik anları cep telefonu kamerasına yansıdı.İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralanan Mehmet Aydoğdu ve Kerem Aydoğdu'yu ambulanslarla hastaneye kaldırdı.Kaza nedeniyle D-100 Karayolu Sefaköy istikametinde bir süre trafik yoğunluğu yaşandı. Polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.(DHA)

Görüntü Dökümü

--------------

(Cep telefonu)

-Kaza sonrası yaşanan panik

-Yaralıların başlarını tutmaları

-Yaralıların sağa sola koşuşturması

-Yaralıların kaldırımda ambulans beklemesi

(Aktüel)

-Kaza yapan araçlardan görüntü

-Polis ekiplerinde görüntü

-Oluşan trafikten görüntü

-Genel ve detay görüntüler

===========

14- AVCILAR'DA HIDIRELLEZ COŞKUSU

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- BAHARIN gelişini simgeleyen Hıdırellez, Avcılar'da renkli etkinliklerle kutlandı. Rengarenk kıyafetlerle sokakta dans edenler kortej yürüyüşü eşliğinde kutlamalara katıldı. Hıdırellez Şenliği'ne katılanlar ateş üstünden atlayıp, dileklerini ağaca bağlamayı ihmal etmedi.

Firuzköy Trakya ve Rumeli Kültürünü Yaşatma Vakfı ile Avcılar Belediyesi tarafından Firuzköy Mahallesi'nde geleneksel olarak düzenlenen 5'inci Uluslararası Hıdırellez Şenliği Balcıbük Caddesi'ndeki geleneksel kortej yürüyüşüyle başladı.

DİLEK DİLEDİLER ATEŞ ÜSTÜNDEN ATLADILAR

Avcılar'ın en eski yerleşim yeri olan Firuzköy'e yaklaşık 100 yıl önce, Bulgaristan'ın Balcıbük bölgesinden zorunlu göçle gelen ailelerin sürdürdüğü etkinlik akşam saatlerinde başladı. Baharın coşkusunu yansıtan rengarenk kıyafetler giyenler, aralarında Bulgaristan'dan gelen ekiplerin de yer aldığı kortej yürüyüşüne katıldı. Kortej yürüyüşü sırasında dev bir Türk bayrağı da taşındı. Bando ekibinin çaldığı müziklerle yürüyüşe geçenlere balkonlardan çok sayıda çevre sakini de eşlik etti. Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, "Beşincisini düzenliyoruz. Baharın geşinin müjdeliyoruz. Firuzköy mahallesindeyiz. Neredeyse 100 yıla yakın bir geleneği yaşatıyoruz burada " dedi. Firuzköy Kapalı Pazar Alanı'na kadar süren yürüyüşün ardından davetlilere pamuk şeker, patlamış mısır ve macun dağıtıldı. Ateş üstünden atlayan davetliler dilek ağaçlarına tuttukları dileklerin kurdelalarını bağlamayı da ihmal etmedi.

HIDIRELLEZ GÜNÜ

Firuzköy Vakfı Kadın Kolları üyeleri Hıdırellez Şenliği sırasında, zeybeğin yanı sıra çeşitli Balkan müzikleri eşliğinde gösteriler sundu. Hıdırellez aynı zamanda 'Ruz-ı Hızır' (Hızır Günü) olarak adlandırılıyor. Hıdırellez Günü, darda kalanların yardımcısı olduğu düşünülen Hızır ile denizlerin hâkimi olduğuna inanılan İlyas'ın yeryüzünde buluştukları gün olarak her yıl 5 Mayıs'ı 6 Mayıs'a bağlayan günün akşamı kutlanıyor. (DHA)

Görüntü Dökümü:

-----------

-Sokakta dans eden ve yürüyen gruplar

-Bando müziği eşliğinde oynayanlar

-Avcılar Belediye Başkanı'nın konuşması

-Ateşin üzerinden atlayanlar

-Dilek ağacına dilekte bulunanlar

-Çekirdek, patlamış mısır, macun, pamuklu şeker dağıtımı

-Zeybek ve diğer oyunlardan görüntüler

-Genel ve detay görüntüler

=========

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber