DHA İSTANBUL BÜLTENİ- 3

1-BAKAN MEMİŞOĞLU: SAĞLIĞIN BİLGİSİNİ ÜRETECEĞİZ, TEKNOLOJİSİNİ GELİŞTİRECEĞİZ
Özgür EREN / İSTANBUL, (DHA)- Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nin 2026-2027 Akademik Yılı Açılış Programı'nda konuşan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "Sağlığın bilgisini üreten, teknolojisini geliştiren ve geleceğine yön veren lider ülkelerden biri olmak zorundayız. Hekimlerimiz, bilim insanlarımız, şehir hastanelerimiz, laboratuvarlarımız ve araştırma merkezlerimiz var. En önemlisi öğrenmeye ve üretmeye hevesli gençlerimiz var. Öyleyse bu gücü yeni buluşmalara, yeni tedavilere ve insanlığın faydasına sunacağımız ürünlere dönüştürmeliyiz. Sağlığın bilgisini üreteceğiz, teknolojisini geliştireceğiz" dedi.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Fatih'te bulunan Bezmialem Vakıf Üniversitesi 2026-2027 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katıldı. Açılışa Bakan Kemal Memişoğlu'nun yanı sıra İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Emre Güner, Bezmialem Vakıf Üniversite Mütevelli Heyeti Başkanı Hüseyin Ersan Topbaş, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Akçakaya ve üniversite öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı. Açılış töreninde Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu konuşma yaptı.
'GENÇLERİMİZİN GÜCÜNE GÜVENİYORUZ'
Üniversitelerin ülkenin geleceğini yetiştirdiğini belirten Bakan Kemal Memişoğlu, "Burada sorulan bir soru, başlayan bir araştırma, geliştirilen bir fikir yarın bir hastanın hayatını değiştirebilir. Bugün bu sıralarda oturan bir gencimiz yıllar sonra insanlığın beklediği bir tedavinin geliştirilmesine öncülük edebilir. Biz buna inanıyoruz, gençlerimizin gücüne güveniyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde geride bıraktığımız çeyrek asırda sağlık altyapımızda büyük bir gelişime imza attık. Modern şehir hastanelerimiz, gelişmiş tıp teknolojilerimiz ve nitelikli insan kaynağımızla güçlü bir hizmet kapasitesine ulaştık. Şimdi bu birikimi bilimsel üretimle daha ileriye taşıma sorumluluğumuz var. Dünyanın en iyi sağlık hizmetini sunan ülkelerinden bir tanesiyiz. Ancak bununla yetinemeyiz" dedi.
'EN ÖNEMLİSİ ÖĞRENMEYE VE ÜRETMEYE HEVESLİ GENÇLERİMİZ VAR'
Bakan Memişoğlu, "Sağlığın bilgisini üreten, teknolojisini geliştiren ve geleceğine yön veren lider ülkelerden biri de olmak zorundayız. Hekimlerimiz var, bilim insanlarımız var, şehir hastanelerimiz, laboratuvarlarımız ve araştırma merkezlerimiz var. En önemlisi öğrenmeye ve üretmeye hevesli gençlerimiz var. Öyleyse bu gücü yeni buluşmalara, yeni tedavilere ve insanlığın faydasına sunacağımız ürünlere dönüştürmeliyiz. Sağlığın bilgisini üreteceğiz, teknolojisini geliştireceğiz. Sağlıkta yeni şeyler söyleyeceğiz. Bu hedefte üniversitelerimize büyük görev düşüyor. Akademi, ülkemizin ihtiyaçlarına bilim ve cevap üretme sorumluluğunu taşıyor. Sahada karşılaştığımız sorunları araştırma konusu haline getirmeli, elde ettiğimiz bilgiyi uygulamaya taşımalıyız" diye konuştu.
'BİLİMSEL DÜRÜSTLÜKTEN VE ÇALIŞMA DİSİPLİNİNE AYRILMADAN YOLUNUZA DEVAM EDİN'
Kemal Memişoğlu, "Hocalarımıza ve gençlerimize sesleniyorum. 'Sağlık alanında yeni bir fikrim var' diyorsanız, gelin birlikte çalışalım. Üreten Sağlık portalı üzerinden fikirlerinizi bizlerle paylaşın. Bir fikrin olgunlaşması zaman ister emek ister, bazen yeniden denemeyi gerektirir. İlk güçlükte vazgeçmeyin, bilimsel dürüstlükten ve çalışma disiplininden ayrılmadan yolunuza devam edin" ifadelerini kullandı.
'1845 YILINDA BAŞLAYAN YOLCULUĞUMUZ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA AĞIRLIKLI GÜÇLÜ KURUMSAL YAPIYA ULAŞTI'
Törende konuşan Bezmialem Vakıf Üniversite Rektörü Prof. Dr. Adem Akçakaya, "1845 yılında başlayan sağlık hizmeti yolculuğumuz bugün eğitim ve araştırma ağırlıklı güçlü bir kurumsal yapıya ulaştı. Vakıf Gureba Hastanesi'nden devraldığımız mirasın temelinde insan hayatını koruma ve ihtiyaç sahibine hizmet etme sorumluluğu bulunmaktadır" dedi.
Konuşmaların ardından Sağlık Bakanı Memişoğlu'na plaket verildi.
Görüntü Dökümü:
------------------
-Salondan görüntüler
-Öğrenci ve hocalardan görüntü
-Sağlık Bakanının salona girişi
-Rektör Adem Akçakaya'nın konuşması
-Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun konuşması
-Plaket verilmesi
-Genel görüntüler
================
2-MALTEPE'DE 3 KATI ÇÖKEN BİNAYA İLİŞKİN BİLİRKİŞİ ÖN RAPORU: 2 KEZ VERİLEN YIKIM KARARI UYGULANMAMIŞ
Gülseren KARAPINAR/İSTANBUL, (DHA)- MALTEPE’de 5 kişinin hayatını kaybettiği 3 katı çöken 7 katlı binaya ilişkin bilirkişi ön raporu ortaya çıktı. Raporda, ruhsata aykırı yapılan son 4 kat için 2 kez yıkım kararı alındığı ancak kararların uygulanmadığı belirtildi.
Maltepe Cevizli Mahallesi Doğu Sokak’ta 7 katlı binanın alt 3 katının çökmesi sonucu 5 kişinin hayatını kaybettiği olaya ilişkin bilirkişi ön raporu ortaya çıktı. Raporda, 16 Haziran 1989 ve 18 Nisan 1990 tarihli yapı tatil tutanaklarına konu ruhsata aykırı imalatların, göçmenin meydana geldiği tarihte mevcut olduğu belirtildi. Söz konusu aykırılıklar nedeniyle 14 Ağustos 1989 ve 11 Haziran 1990 tarihlerinde alınan encümen kararlarıyla, ruhsat dışı sonradan yapılan 3, 4, 5 ve 6’ncı katların yıkılmasına karar verildiği ancak kararların uygulanmadığı kaydedildi. Raporda, binanın mimarı, yapı ruhsatında fenni mesul olarak belirtilen Hasan Balcı, sürveyan Mevlüt Okumuş, bina sahipleri ve o dönem şantiyeden sorumlu kişinin kusurlu olduğu belirtildi. (DHA)
================
3-MALTEPE’DE ÇÖKEN BİNADA HAYATINI KAYBETTİ; KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN TAŞINDIKLARI ORTAYA ÇIKTI
Gülseren KARAPINAR/İSTANBUL, (DHA)- MALTEPE’de 7 katlı binanın ilk 3 katının çökmesi sonucu hayatını kaybeden 5 kişiden Mesut Bilece (40) ve ailesinin, 11 ay önce kentsel dönüşüme giren evleri nedeniyle buraya taşındıkları ortaya çıktı. Bilece’nin cenazesi, adli tıptaki işlemlerinin ardından defnedilmek üzere memleketi Diyarbakır’ın Silvan ilçesine gönderildi. Hayatını kaybeden kardeşler Ahmet Muhammed İnan (22) ile Zeynep İnan’ın (20) cenazelerinin ise Maltepe Mimar Sinan Camii’nde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrası defnedileceği öğrenildi.
Cevizli Mahallesi Doğu Sokak’ta bulunan 7 katlı binanın alttaki 3 katı, dün sabaha karşı henüz belirlenemeyen nedenle çöktü. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekiplerin arama kurtarma çalışmalarında 5 kişinin cansız bedenine ulaşıldı, 3’ü çocuk 10 kişi ise yaralı olarak kurtarıldı.
11 AY ÖNCE KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN TAŞINMIŞLAR
Hayatını kaybeden 5 kişiden biri olan Mesut Bilece’nin, eşi ve 3 çocuğuyla birlikte yaşadığı öğrenildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yaptığı belirtilen 40 yaşındaki Bilece’nin, Maltepe Gülsuyu’ndaki evini kentsel dönüşüme vermesinin ardından yaklaşık 11 ay önce Cevizli Mahallesi’ndeki binaya kiracı olarak taşındığı belirtildi. Ailenin oturduğu daire için aylık yaklaşık 40 bin lira kira ödediği öğrenildi. Bilece’nin, kentsel dönüşüm kapsamında evini teslim ettiği müteahhidin uzun süre inşaata başlamaması nedeniyle kiraya taşındığı belirtildi. Bilece ailesinin yanına olaydan birkaç gün önce İzmir’den akrabaları Hilal Meygil’in (19) geldiği, Meygil’in de binanın çökmesi sonucu yaralandığı ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Olayı duyan Meygil’in babası Cahit Meygil’in, akrabası Mesut Bilece’ye telefonla ulaşmaya çalıştığı ancak kendisinden haber alamadığı belirtildi. Bilece’nin cenazesinin, adli işlemlerin ardından defnedilmek üzere memleketi Diyarbakır’ın Silvan ilçesine gönderildiği öğrenildi.
İKİ KARDEŞ İSTANBUL’DA DEFNEDİLECEK
Çöken binada hayatını kaybeden kardeşler Ahmet Muhammed İnan ile Zeynep İnan’ın cenaze programı da belli oldu. İki kardeşin cenazelerinin, 10 Ekim Cumartesi günü Maltepe Mimar Sinan Camii’nde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrası defnedileceği öğrenildi. Binanın çökmesinin ardından başlatılan arama kurtarma çalışmalarında 5 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, yaralı kurtarılan 10 kişinin tedavilerinin sürdüğü öğrenildi. Enkaz kaldırma çalışmalarının ise devam ettiği belirtildi. (DHA)
Görüntü Dökümü:
-----------
(Fotoğraflar)
-Mesut Bilece'nin fotoğrafı
-Ahmet Muhammed İnan ile Zeynep İnan'ın fotoğrafı
(Aktüel)
-Adli Tıp Kurumu'ndan Bilice'nin cenazesinin çıkışı
(Dron)
-Geceki çalışmadan görüntü
================
4-MEHMET AKİF ERSOY'UN TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ
Ayşe GÜREL/İSTANBUL (DHA) - 'Uyuşturucu' soruşturması kapsamında tutuklanan ve 11 yıl 3 aydan 286 yıl 2 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilen Mehmet Akif Ersoy ve 7 sanığın yargılandığı davanın 2'nci duruşmasında ara karar verildi. Mehmet Akif Ersoy'un tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, Mustafa Manaz’ın ise ev hapsi kararıyla tahliyesine hükmetti. Duruşma, 28 Ocak 2027 tarihine ertelendi.
'Uyuşturucu' soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Mehmet Akif Ersoy ve 7 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, Ersoy’un 'Suç örgütü kurma ve yönetme', 11 kez 'nitelikli cinsel saldırı', 'Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama' ile 'Uyuşturucu madde kullanımını kolaylaştırma' suçlarından 286 yıl 2 aya kadar hapisle cezalandırılması istenmişti. Liderliğini gazeteci Mehmet Akif Ersoy’un yaptığı öne sürülen davanın ikinci duruşması bugün İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada tutuklu sanıklar Mehmet Akif Ersoy ve Mustafa Manaz, tutuksuz sanıklar ve mağdurlar hazır bulundu.
‘KİMSEDEN ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM’
Uyuşturucu testinin negatif çıktığını belirten mağdur Elif Kılınç, “Ne bu dosyada ismi geçenler ne de başkaları tarafından mağdur edilmedim. Cinsel bir saldırıya maruz kalmadım, kalsaydım o gün şikayetçi olurdum. Ama bu süreçte mağdur edildim, işimden oldum, sağlığımı kaybettim. Beni işe alan Mehmet Akif Ersoy değildi. Kimseden şikayetçi değilim, mağdur da değilim” dedi.
‘BİR GECEDE HAYATIM ALTÜST OLDU’
Mağdur olarak beyan veren Meltem Acet, “52 yaşındayım, bütün hayatım altüst oldu. İsmim bir kurguyla bu soruşturmaya dahil edildi. Ben bu dosyada mağdur değilim, şikayetçi de değilim. Ama yaşadıklarımdan dolayı mağdurum, ismim bu dosyada geçtiği için mağdurum, ben evimden şüpheli sıfatıyla alındım. Özel hayatım, ev adresime kadar sosyal medyada paylaşıldı. Bir gecede hayatım altüst edildi. Bu ortamda bulunmak istemiyorum. Maddi ve manevi kayıplara uğradım. İsmimin çıkartılmasını ve bir daha bu dosyaya dahil olmamak istiyorum. Ben hiçbir şeye tanık olmadım. Mehmet Akif benim işe girmemde yükselmemde etkisi yoktu. Tanışıklığım veya görüşmem yoktur kendisiyle” dedi.
GİZLİ TANIĞIN İLK CELSEYE KATILDIĞI ORTAYA ÇIKTI
Mahkeme başkanı, gizli tanığa geçen celse duruşma salonunda bulunup bulunmadığını, sanıkların bu yönde beyanda bulunduğunu söyledi. Gizli tanık, “Geçen celse bu duruşma salonundaydım, duruşmayı dinledim” dedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı, “Seni bu şekilde dinleyemeyiz. Tanıklıktan çıkarıyoruz seni” dedi.
‘ÖRGÜT LİDER DEĞİLİM, ÖZÜR DİLERİM’
Tutuklu sanık Mehmet Akif Ersoy, "Eylemlerin hiçbirinin olmadığı görülmüştür. Savcının suç olarak isnat ettiği hiçbir suçun deliliği olmadığı bellidir, kimse şikayetçi değildir. Geçen celse bazı isimlerden özür diledim, Meltem ve Elif’ten de özür diliyorum benim arkadaşım olmalarından dolayı yaşadıklarından dolayı. Ortada bir örgüt yok, ben örgüt lideri falan değilim. Erkekler sanık, kadınlar mağdur oldu. Herkes başta şüpheliydi. Herkes mağdur burada. Tahliyemi talep ediyorum. Adımı internete yazarsanız iftira, hakaret, çirkin iddiaları görürsünüz, benim bu halde bırakın kaçmayı evden dışarı çıkamayacağıma bile emin olabilirsiniz. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum" dedi.
‘ÇOK AĞRIMA GİDİYOR’
Tutuklu sanık Mustafa Manaz ise, "Masumiyet karinesi hiçe sayıldı. Çok ağrıma gidiyor, kaldıramıyorum. Onurum ve şerefim için yaşadım ben. Şirketim vardı, şu anda haciz konulmuş ve banka hesapları bloke edilmiştir. Dosyada somut hiçbir şey yok, söylenti ve laf hepsi. Hazmedemiyorum. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum” dedi.
ERSOY'UN TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ
Mahkeme ara kararında, Mehmet Akif Ersoy’un tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mustafa Manaz’ın ise ev hapsi kararıyla tahliyesine karar verildi. Duruşma 28 Ocak 2027 tarihine ertelendi. (DHA)
Görüntü Dökümü:
----------
ARŞİV
================
5-SEÇİL ERZAN’IN TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ
Ayşe GÜREL/İSTANBUL (DHA) -KAMUOYUNDA 'yüksek karlı gizli fon' dolandırıcılığı olarak bilinen davada Seçil Erzan’a verilen 102 yıl 4 ay hapis cezası, istinaf tarafından bozuldu. Yeniden yargılandığı davada 2'nci kez hakim karşısına çıkan Erzan’ın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Duruşma 6 Kasım’a ertelendi.
İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 22. Ceza Dairesi, İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Seçil Erzan hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'özel belgede sahtecilik' suçlarından verilen 102 yıl 4 ay hapis cezasına ilişkin istinaf incelemesini tamamladı. Daire, ilk derece mahkemesinin hüküm kurarken birleşen dosyalara ilişkin bilgilere yer vermediğini, bunun da denetimi zorlaştırdığını belirterek istinaf başvurularını yerinde buldu. Yargılama sürecinde bazı usul hükümlerinin uygulanmadığına dikkat çeken daire, kararın bozulmasına hükmetti. Dosyanın yeniden görülmek üzere yerel mahkemeye gönderilmesine karar verildi. Erzan, hakkında verilen kararın istinaf mahkemesi tarafından bozulmasının ardından yeniden yargılandığı davada 2'nci kez hakim karşısına çıktı. Duruşma İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kapasitesinin yetersiz olması sebebiyle 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Seçil Erzan SEGBİS (Ses ve görüntü bilişim sistemleri) aracılığıyla bağlandı.
‘KİMSENİN İRADESİNİ FESADA UĞRATMADIM’
Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Seçil Erzan, “Alacak tutarları dışında kimse doğruyu söylemiyor. Bankadan faiz almak istedikleri için bankadan alacağımız var diyorlar. Ben katılanların zimmet sonuçları çıksın diye, banka bu parayı ödesin diye kurban olmaya devam mı edeceğim? Eğer aldatma durumum olsaydı ben bankamı mağdur etmiş olurdum. Kimsenin iradesini fesada uğratmadım, kimsenin parasını cebime almadım. Hangi dolandırıcı cebine bir kuruş almadan dolandırır? Annemin bana ihtiyacı var, tahliyemi talep ediyorum” dedi.
TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ
Mahkeme heyeti ara kararında, Seçil Erzan’ın tutukluluk hâlinin devamına karar verdi. Heyet, eksik hususların giderilmesine hükmederek duruşmayı 6 Kasım 2026 tarihine erteledi. (DHA)
================
6-OYUNCU NECLA UYGUR SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Gülseren KARAPINAR-Harun ŞAHBAZOĞLU/İSTANBUL, (DHA)- TÜRK tiyatrosunun önemli sanatçılarından, 2013 yılında hayatını kaybeden Nejat Uygur’un eşi, oyuncular Süheyl ve Behzat Uygur’un annesi Necla Uygur (89), Teşvikiye Camii’nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Feriköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Necla Uygur için Teşvikiye Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Necla Uygur’un oğulları Ahmet, Süheyl, Süha, Kemal ve Behzat Uygur’un yanı sıra İBB Başkan Vekili Nuri Aslan, oyuncular Müjdat Gezen, Aliye Uzunatağan, Nilgün Belgün, Murat Akkoyun, Nur Sürer, Şevket Çoruh, İskender Bağcılar ve Zeyno Günenç ile sanat camiasından çok sayıda kişi katıldı. İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Uygur’un cenazesi, Feriköy Mezarlığı’na götürülerek toprağa verildi.
‘ÇOK GÜZEL ÇOCUKLAR BIRAKTILAR BİZE’
Oyuncu Aliye Uzunatağan, “Ben Nejat Uygur’u, Necla Hanım’ı da çok severim. Onun için burada olmak istedim. Üzgünüm. Çok güzel çocuklar bıraktılar bize. Nurlarda uyusunlar ikisi de. Kavuşuyorlar bugün bence” dedi.
‘ÇOK DEĞERLİ BİR ABLAMIZDI’
Oyuncu Şevket Çoruh, “Tüm Uygur ailesinin başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin. Çok değerli, kıymetli bir ablamızdı, teyzemizdi. Dediğim gibi Nejat abi'nin yanına yolluyoruz onu” diye konuştu.
‘DEĞERLİ BİR SANATÇIYI KAYBETTİK’
Oyuncu İskender Bağcılar, “Hepimizin başı sağ olsun. Değerli bir sanatçıyı kaybettik. Nejat abi'nin yadigarı diyelim çocuklarıyla beraber. Bizde Şehir Tiyatrosu'nda genel sanat yönetmenliği yapmıştı, beraber çalıştık uzun yıllar. Hanımefendiyle doktorumuz aynıydı. Bir orada görüştük profesörün yanında. Hiç böyle bir belirtisi yoktu ama bir sene evveldi. Gayet iyiydi, sağlam görünüyordu. Oradan buradan konuştuk ettik. Allah taksiratını affetsin” diye konuştu.
‘BİRER BİRER BİZE VEDA EDİP GİDİYORLAR’
Oyuncu Zafer Algöz, “Sevgili Necla Abla çok kıymetli bir sanatçıydı. Üstelik de Nejat Uygur gibi bir ustanın yanında hem hayat arkadaşı hem sahne arkadaşıydı. Bir gün bir sohbet sırasında demişti ki; ‘Benim hayatımın çok büyük bir çoğunluğu tiyatro kulislerinde ve tiyatro turnelerindeki odalarda geçti. Ben evlatlarımı da hep orada büyüttüm’ demişti. Allah rahmet eylesin, Nejat babanın yanına gitti. Tüm sevenlerinin başı sağ olsun. Keşke kısmet olsaydı da oynasaydık. Eski o güzel oyuncular yok ki artık. Hepsi birer birer bize veda edip gidiyorlar. Allah mekanını cennet eylesin” dedi.
‘MUTSUZUM VE ÜZGÜNÜM’
Oyuncu Nilgün Belgün, “Üzgünüm çünkü Necla Hanım'ı çok severdim, çok iyi de tanırdım. O da beni çok severdi. Hep buralarda karşılaşırdık onunla. Onun için mutsuzum ve üzgünüm” dedi.
‘NECLA ABLA'NIN BENİM İÇİN ÇOK AYRI BİR YERİ VARDI’
Oyuncu Bekir Aksoy, “Uygur ailesi Türk tiyatrosunda büyük bir gelenek. Nejat abi ile başlayan, Necla Hanım'la devam eden ve işte oğullarıyla burada görüyorsunuz. O yüzden gerçekten çok büyük bir değeri gene yitirmiş olduk. Türk tiyatrosunun büyük arşivlerinden birini kaybetmiş olduk. Şöyle de tabii güzel bir tarafı var, Uygur sülalesi devam ediyor. Oğulları, onların görevlerini layıkıyla yapıyor ve üstleniyorlar. O yüzden Necla Abla'nın gerçekten çok ayrı bir yeri vardı. Hem benim için hem Türk tiyatrosu için. Başımız sağ olsun” dedi. (DHA)
Görüntü Dökümü:
-------------
-Cenazeden genel ve detay görüntüler
-Cenaze namazının kılınması
-Cenazeye gelenlerden görüntü
-Cenazenin omuzlarda taşınması
-Röportajlar
-Genel ve detay görüntüler
================
7-BAYRAMPAŞA'DA UZUN NAMLULU SİLAHLARLA 7 KİLOGRAM ALTINI GASBETTİKLERİ ÖNE SÜRÜLEN 12 KİŞİ YAKALANDI
Ali AKSOYER/İSTANBUL(DHA)BAYRAMPAŞA’da bir otoparkta 3 kişiyi uzun namlulu silahlarla etkisiz hale getirerek bagajda bulunan 7 kilogram altın ile 35 bin avroyu gasbettikleri belirtilen 12 şüpheli polis Sapanca’da düzenlenen operasyonla yakalandı. Şüphelilerin, altınları aldığı anlar güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Öte yandan şüphelilerin telefon incelemesinde gasbettikleri paralarla çektirdikleri fotoğraflar ele geçirildi.
Bayrampaşa, Millet Caddesi'nde 30 Eylül'de meydana gelen olayla ilgili polise başvuran iş insanları R.B., B.B ve N.B silahlı kişiler tarafından gasbedildiklerini söyledi. Polis çalışma başlattı. 3 iş insanın, uzun namlulu silahla gelen 7 kişi tarafından ölümle tehdit edildiklerini ve araçın bagajındaki para ve ziynet eşyalarının gasbedildiğini belirtti. Olay anının ise bir güvenlik kamerası tarafından görüntülendiği ortaya çıktı.
İSTANBUL VE SAPANCA'DA OPERASYON
Güvenlik kameralarının izini süren polis ekipleri şüphelilerin kimliklerini tespit etti. İstanbul ve Sapanca’da yapılan operasyonlarda biri yaşı küçük 12 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin evinde yapılan aramada gasbedildiği değerlendirilen 13 bin Euro ve 16 bin 250 lira para ile bir tabanca ve çok sayıda mermi ele geçirildi. Gasp Büro Amirliğinde işlemleri yapılan şüphelilerin suçlamaları kabul etmedikleri belirtildi. Şüpheliler işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiler.
GRUP KURUP YAZIŞTIRLAR, PARALARLA FOTOĞRAF ÇEKTİLER
Öte yandan şüphelilerin, gasp olayını gerçekleştirmeden önce sanal medyada mesajlaşma grubu kurdukları ve yazıştıkları ortaya çıktı. Şüphelilerin telefon incelemelerinde, gasbettikleri paralarla çektirdikleri fotoğraflar ele geçirildi. (DHA)
Görüntü Dökümü:
------------------------
-Şüphelilerin adliyeye sevki
-Şüphelilerin olayı gerçekleştirdikleri anlar
-Şüphelilerin yakalandıkları anlar
================
8-İSTANBUL’DA ULUSLARARASI YATIRIM DOLANDIRICILARINA OPERASYON: 95 GÖZALTI
Derya EVREN KORKMAZ/İSTANBUL, (DHA)- İSTANBUL’da uluslararası yatırım dolandırıcılığı yaptığı tespit edilen şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonda, Beyoğlu ve Şişli’de bulunan iki ayrı çağrı merkezine baskın yapıldı. Operasyonda 95 şüpheli gözaltına alınırken, poligraf cihazı kullandığı belirlenen 2 şüpheli de yakalandı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde uluslararası yatırım dolandırıcılarına yönelik çalışma yürüttü. Yapılan incelemelerde, şüphelilerin dolandırıcılık faaliyetlerini Beyoğlu ve Şişli’de bulunan iki ayrı çağrı merkezi üzerinden organize ettikleri tespit edildi. Delillerin toplanması ve suç faaliyetlerinin aydınlatılması amacıyla belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 95 şüpheli gözaltına alındı. Çalışmaların devamında, çağrı merkezlerinde işe alım ve iş akdinin feshi süreçlerinde çalışanların emniyet ve adli makamlarla iş birliği içinde olup olmadıklarını belirlemek amacıyla poligraf testine tabi tutuldukları tespit edildi. Cihazı kullandığı belirlenen 2 şüpheli de yakalanırken, poligraf cihazına el konuldu. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden 34’ü, işlemlerinin ardından Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi. Şüphelilerden 1’i adli makamlarca serbest bırakılırken, 62 şüpheli ise adliyeye sevk edildi. (DHA)
Görüntü Dökümü:
-----------
-Operasyondan görüntüler
-Yapılan aramalar
-Şüphelilerin yakalanması
-Şüphelilerin adliyeye sevk edilmesi
================
9-BAYRAMPAŞA'DA YIKIMI YAPILAN BİNANIN BİR BÖLÜMÜ ASKIDA KALDI
Özgür EREN / İSTANBUL, (DHA)- BAYRAMPAŞA’da kentsel dönüşüm kapsamında yıkımı yapılan binanın bir bölümü askıda kaldı. Askıda kalan bölümün iş makinesiyle yıkıldığı sırada oluşan toz ve çevredekilerin panikle kaçtığı anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
Olay, 6 Ekim Salı günü İsmet Paşa Mahallesi İsmet Paşa Caddesi’nde meydana geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından kentsel dönüşüm kapsamında yürütülen çalışmalar sırasında yıkımına başlanan binanın bir bölümü askıda kaldı. Bir süre sonra askıda kalan bölüm iş makinesi yardımıyla yıkıldı. Binanın büyük bir gürültüyle çökmesiyle oluşan toz paniğe neden oldu. Binanın bir bölümünün askıda kalması, ardından yıkılması ve çevredekilerin panikle kaçması cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde, yıkım sırasında binanın çevresinde güvenlik önlemlerinin görünmediği görüldü. Çevrede yaşayanlar, yıkım çalışması sırasında yeterli güvenlik önlemi alınmadığını iddia etti. (DHA)
Görüntü Dökümü:
--------
(Cep Telefonu)
-Binanın askıda kalmasından genel ve yakın detaylar
-Binanın iş makinesi ile yıkılması
-Çıkan toz bulutu
-Vatandaşların kaçışması
================
10-ŞİŞLİ’DE OTOMOBİL MARKETTEN ÇIKAN MÜŞTERİYE ÇARPTI
Hasan YILDIRIM/İSTANBUL, (DHA)- ŞİŞLİ’de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, marketten çıkan müşteriye çarptı. Yaralanan müşteri hastaneye kaldırılırken kaza anı marketin güvenlik kamerasına yansıdı.
Kaza, saat 16.00 sıralarında Esentepe Mahallesi Salih Tozan Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 34 ZG 0910 plakalı otomobilin sürücüsü, henüz belirlenemeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetti. Otomobil önce kaldırımdaki inşaat iskelesine, ardından marketten çıkan müşteriye çarptı. Kazada müşteri yaralandı.
YARALI MÜŞTERİ HASTANEYE KALDIRILDI
İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı müşteri, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Araç sürücüsü de tedbir amaçlı hastaneye götürüldü. Polis ekipleri olay yerinde inceleme yaparak tutanak tuttu.
KAZA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA
Kaza anı, marketin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde, hızla gelen otomobilin marketten çıkan müşteriye çarptığı anlar yer aldı.
Görüntü Dökümü:
(Güvenlik kamerası)
Otomobilin marketten çıkan müşteriye çarpması
(Aktüel)
Olay yerinden görüntü
Marketin önündeki otomobil
Hasar gören araçlar
Hasar gören inşaat iskelesi
Genel ve detaylar
================
11-MALTEPE’DE ASFALT ÇÖKTÜ; İETT OTOBÜSÜ ÇUKURA DÜŞTÜ
Mert ORDU / İSTANBUL, (DHA)- MALTEPE’de asfaltın çökmesi sonucu oluşan çukura İETT otobüsü düştü. Çukurda kalan otobüs, çekiciyle bulunduğu yerden çıkarıldı.
Olay, Fındıklı Mahallesi Atatürk Caddesi’nde meydana geldi. Caddede seyir halinde olan 34 HO 3626 plakalı İETT’ye bağlı özel halk otobüsü, asfaltın çökmesi sonucu oluşan çukura düştü. Tekeri çukursa sıkışan otobüs nedeniyle caddede trafik yoğunluğu oluştu. İhbar üzerine bölgeye kurtarma aracı sevk edildi. Otobüs, yapılan çalışmanın ardından çekiciyle bulunduğu yerden çıkarıldı. (DHA)
Görüntü Dökümü:
-----------
(Cep telefonu)
-Otobüsten görüntü
-Olay yerinden Görüntüler





