Geri Dön
İstanbul Kartal'da "Horoz Reis" oyunu sahnelendi

Kartal'da "Horoz Reis" oyunu sahnelendi

Kartal'da "Horoz Reis" oyunu sahnelendi

Kartal'da "Horoz Reis" oyunu sahnelendi

İSTANBUL, (DHA) - Kartal'da aralık ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Horoz Reis" adlı tiyatro oyunu, seyirciyle buluştu. 

Kartal Belediyesi Hürriyet Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunda Büyükada’nın sevilen isimlerinden Berç Yetvard Akdeniz nam-ı diğer Horoz Reis’in hayatı ve 6-7 Eylül olayları nedeniyle İstanbul’u terk etmek zorunda kalan azınlıkların hikayeleri işlendi.

Yazar Adil Bali’nin aynı isimli kitabından uyarlanarak Mehmet Esatoğlu tarafından yazılıp yönetilen ve 90 dakika performans sergilenen oyunun sonunda oyuncular, ayakta alkışlandı.

Etkinlik sonunda Kartal Belediyesi tarafından oyunculara kartal heykelciği takdim edildi.

BERÇ YETVART AKDENİZ NAM-I DİĞER "HOROZ REİS" KİMDİR? 

Büyükada’nın Kumsal mevkiinde 1926 yılında, küçük ahşap bir evde dünyaya gelir. Babası balıkçı Artin’dir. ‘Horoz’ lakabını babasıyla balığa çıktığı bir gün elinden denize düşürüp kaybettiği tahta oyuncak horozundan almış diye anlatılır. Büyükada’nın Kadıyoran’daki eski Türk mektebini 3'üncü sınıftan terk edip baba mesleğine adım atar. Kışın balık peşinde koşacak, yazları teknelerin bakımını yapacaktır. Ama Adalılar onu adanın cankurtaranı olarak bilecektir. Adada yaşamla ölüm arasında şifa arayan hastaları gece gündüz; sis, lodos, fırtına demeden ve hiçbir karşılık beklemeden teknesiyle karşıya, hastaneye yetiştiren Horoz Reis çok can kurtarmıştır.

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber